ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Φρίκη στη Ροδόπη: 58χρονος πυροβόλησε σκυλί στους Αγίους Θεοδώρους

Ο δράστης συνελήφθη ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο

fonirodopis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 04.12.2019 – 13:07

Οργή στη φιλοζωική κοινότητα της Κομοτηνής έχει προκαλέσει ένα νέο κρούσμα κακοποίησης αδέσποτου σκύλου που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου στους Αγίους Θεοδώρους Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 58χρονος πυροβόλησε με δίκαννο ένα σκυλί επειδή αυτό πήγε να ζευγαρώσει. Το γεγονός κατήγγειλε στην Αστυνομία κάτοικος του χωριού ενώ το σκυλί διέφυγε τον κίνδυνο και μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής.

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη την 3-12-2019 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, 58χρονος ημεδαπός, διότι ευρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο αδέσποτο σκυλί. Κατασχέθηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα ο 58χρονος, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο».

Οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» για το περιστατικό:

«Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες που θα διασταυρώσουμε σύντομα, έγινε βάρβαρη επίθεση με δίκαννο εναντίον σκύλου στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι Κομοτηνής. Ο εξηντάχρονος εγκληματίας πυροβόλησε αρσενικό σκυλί, το οποίο ήρθε έξω από την αυλή του, επειδή ο ίδιος έχει δικό του σκυλί, θηλυκό, αστείρωτο, που βρισκόταν σε οίστρο. Και υπεύθυνος για τη μη στείρωση του σκυλιού του και εγκληματίας.

Πληροφορηθήκαμε ότι νεαρό συγγενικό του πρόσωπο αντέδρασε εναντίον του και μάλλον έγινε καταγγελία. Η φιλοζωική κοινότητα Κομοτηνής βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας τέτοιων περιστατικών στα οποία πρωταγωνιστούν κυρίως γέροι – φορείς μίσους για τα ζώα.

Φοβόμαστε ότι κάποια στιγμή οι αντιδράσεις των φιλόζωων δεν θα μείνουν σε φιλολογικό επίπεδο μόνο. Ελπίζουμε ότι οι τοπικοί φορείς του χωριού, ο πολιτιστικός σύλλογος, ο ιερέας, θα δράσουν με ανάλογη ευαισθησία. Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν και δυσφημίζουν ολόκληρο το χωριό. Ο δράστης θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Τέλος πληροφορηθήκαμε ότι ο σκύλος έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ