ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεχωριστή φορολογία στη Ροδόπη για τα καύσιμα θα διεκδικήσει ο Ιλχάν Αχμέτ

Στα όρια βιωσιμότητας πλέον οι βενζινοπώλες της Ροδόπης καθώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις χαμηλές τιμές της βενζίνης στη γειτονική Βουλγαρία

fonirodopis.gr

Το πρόβλημα που τίθεται πλέον για την βιωσιμότητα των πρατηρίων καυσίμων στο νομό Ροδόπης συζήτησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ με το Δ.Σ. του Σωματείου Βενζινοπωλών που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Η υψηλή τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές που υπάρχουν στην γειτονική Βουλγαρία έχει φέρει το επάγγελμα των βενζινοπωλών στην Ροδόπη στα όρια της βιωσιμότητας του καθώς τα λουκέτα αυξάνονται καθημερινά με δυσανάλογους ρυθμούς σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Καθίσταται συνεπώς απολύτως αναγκαία η εφαρμογή της οδηγίας 2003/96/ΕΚ/27.10.2003 με την οποία επιτρέπεται σε κράτος μέλος να εφαρμόζει διαφοροποιούμενα επίπεδα φορολογίας στα καύσιμα σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Ο Ιλχάν Αχμέτ τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτική παρέμβαση ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα και της συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας της περιοχής μας που πλήττεται καθημερινά, όπως και η Εθνική Οικονομία, από την εκροή τεράστιων κεφαλαίων προς την γειτονική χώρα για την προμήθεια υγρών καυσίμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ