ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Τη στήριξη του στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους Δημάρχους της Θράκης

fonirodopis.gr

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας από το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης όπου είχε συνάντηση με τους Δημάρχους της Θράκης ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Άνθιμο.

Στη συνάντηση με τους Δημάρχους της Θράκης έγινε ενημέρωση στον κ. Τσίπρα για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης της Θράκης γύρω από το θέμα των εξορύξεων που είναι εξολοκλήρου αρνητικές.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα της κοινωνίας της περιοχής με μπροστάρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά της εξόρυξης του χρυσού, και δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε ό,τι του ζητηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά είπε ότι χαίρεται για την ομόφωνη διαφωνία και τόνισε ότι η κυβέρνησή του θωράκισε την περιοχή προς αυτή την κατεύθυνση με το χωροταξικό σχέδιο του στο οποίο δεν προβλέπονται τέτοιου είδους επενδύσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος για τοπικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα με τους Δημάρχους όπου εκεί ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος είχε την ευκαιρία πέρα από τα γενικά αυτοδιοικητικά θέματα ν’ αναφερθεί για τις επιμέρους ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που διαθέτει ο Δήμος Μαρωνείας –Σαπών.

Ο κ. Χαριτόπουλος προσκάλεσε τον κ.Τσίπρα να επισκεφθεί το Δήμο και να δει από κοντά τα όσα συζήτησαν, γνωρίζοντας καλύτερα την περιοχή και αποκομίζοντας ιδία άποψη έχοντας σε επαφή με τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου.

«Μία ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση με τους δημάρχους της Θράκης, στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, όπου επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή θέληση όλων για να μην επιτραπεί η εξόρυξη χρυσού. Αποφασιστική η στήριξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε προτεραιότητες, στόχους και αιτήματα που στοχεύουν σε μία βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Πολύ θέρμη ήταν η υποδοχή του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων στον Αλέξη Τσίπρα», σχολίασε για τη συνάντηση ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ