ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Η τοποθέτηση Γιαμουστάρη και τα αντανακλαστικά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε εντονότατα στην επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Σήμερα, για την επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ παρατηρείται μια εκκωφαντική σιγή ιχθύος από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που αν μη τι άλλο προκαλεί εντυπώσεις

fonirodopis.gr

Ο Αλέκος Σπανός της «Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών» μιλά για «συντεχνιακά κολλητηλίκια, εκκολαπτόμενες εξυπηρετήσεις, υπόγειες διαδρομές»

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε εντονότατα στην επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του διοικητή του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ο Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος αποδείχθηκε εν τέλει μια αξιοκρατική και άριστη επιλογή, είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ οι οποίες με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατέκριναν τις επιλογές του τότε Υπουργού και αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού και κ. Πολάκη αντίστοιχα.

Σήμερα, μετά την επιλογή της Μάγδας Γιαμουστάρη από την κυβέρνηση της ΝΔ για τη θέση της διοικητού στο «Σισμανόγλειο» παρατηρείται από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ μια εκκωφαντική σιγή ιχθύος που αν μη τι άλλο προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Ο Αλέκος Σπανός της «Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών» σχολιάζει χαρακτηριστικά:

«Οι προβλέψεις της παράταξης μας εν όψει της κατάργησης του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκαν.

Τοποθετήσεις νέων διοικήσεων με απόλυτη κομματική προσήλωση αναντίστοιχες με τις  προεκλογικές εξαγγελίες περί αξιοκρατίας και συνάφειας.

Αφουγκραζόμενοι όμως τον απόηχο της επιλογής που αφορά  το δικό μας νοσοκομείο με μια σειρά από θετικά και αρνητικά σχόλια, τα τελευταία δε εκφράστηκαν με μια υστερία, από μια τοπική κοινωνία εμβρόντητη και σοκαρισμένη, λες και ήταν συνηθισμένη όλες τις προηγούμενες δεκαετίες σε διορισμούς διοικήσεων με εντυπωσιακά υψηλά προσόντα συνάφειας και εξειδίκευσης.

Εδώ αξίζει να κάνουμε μια χρονική αναδρομή γυρίζοντας 3 χρόνια πίσω, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά από κτήσεως Ρώμης, ρηξικέλευθα  και καινοτόμα, επιλέγει στις περισσότερες των περιπτώσεων, διοικήσεις υπερκομματικού, αξιοκρατικού και τεχνοκρατικού χαρακτήρα ενώ συνάμα διατηρεί τους πετυχημένους διοικητές και όλους όσους πληρούσαν τα ΚΡΙΤΉΡΙΑ.  Μια πολιτική  επιλογή η οποία  επιδοκιμάστηκε καθολικά!

Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε  όμως, την τότε  δυσφορία κομματικών παραγόντων, συγκεκριμένα  του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκφράστηκε καταιγιστικά, μέσω του περιφερειακού του κομματικού οργάνου, με μια σειρά από πικρόχολα σχόλια σε ένα απαράμιλλο κρεσέντο μεμψιμοιρίας.

Ο χρόνος όμως κύλησε, η νέα διοίκηση με μια σειρά από θετικές ενέργειες κέρδισε την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της τοπικής κοινωνίας, βγάζοντας ασπροπρόσωπη την επιλογή ΞΑΝΘΟΥ – ΠΟΛΑΚΗ.

Σήμερα 3 χρόνια μετά και εν όψει των προκλητικών αυτών επιλογών της ΝΔ, σήμερα που όλος ο υγειονομικός κόσμος σείεται, αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί η εκκωφαντική σιγή  ιχθύος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ…

Συναδελφικά και συντεχνιακά κολλητηλίκια, εκκολαπτόμενες εξυπηρετήσεις, υπόγειες διαδρομές, τον ακινητοποιούν σαν απλό παρατηρητή; Κύριος οίδε!

Αν και τα πρώτα δείγματα γραφής, οι πρώτες κινήσεις εκ μέρους του υπουργείου, μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, εμείς ως παράταξη και ως εργαζόμενοι  θα ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη νέα διοίκηση, είθε να φτάσει και να ξεπεράσει την προηγούμενη, διότι αυτό θα είναι θετικό για όλους μας.

Σε κάθε περίπτωση, θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε οτιδήποτε θετικό προάγει την υπόσταση του νοσοκομείου μας. Θα είμαστε αρωγοί σε μια σειρά υποχρεώσεων και χρονοδιαγραμμάτων που οφείλουμε να τηρήσουμε απέναντι στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δεν θα διστάσουμε όμως να αντιπαρατεθούμε γόνιμα  ακόμα και στα πλαίσια μετωπικής σύγκρουσης, σε περίπτωση που θιχτεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου, σε περίπτωση που εκχωρηθούν δομές του, βορά στην ιδιωτική κερδοφορία ή τα κεκτημένα των εργαζομένων και πρωτίστως η ισότιμη, απρόσκοπτη, καθολική και ποιοτική παροχή υγείας προς όλους τους πολίτες, διότι συνάδελφοι και συντοπίτες… καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ