ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Λογοκρισία από το Facebook σε βάρος του τοπικού Τύπου της Ροδόπης;

Με την δικαιολογία ότι «παραβιάζονται οι όροι της κοινότητας σε ότι αφορά το σπαμ», το Facebook μπλόκαρε τις αναρτήσεις από τις ιστοσελίδες της «Φωνής της Ροδόπης», του «Παρατηρητή της Θράκης» και του Inkomotini

fonirodopis.gr

Σε μια απίστευτη πράξη λογοκρισίας και φίμωσης σε βάρος μερίδας του τοπικού Τύπου της Κομοτηνής προχώρησε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου το Facebook.

Με την δικαιολογία ότι «παραβιάζονται οι όροι της κοινότητας σε ότι αφορά το σπαμ», το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε ετσιθελικά -και χωρίς καμία άλλη εξήγηση ή έστω προειδοποίηση- να μπλοκάρει όλες τις αναρτήσεις από τις ιστοσελίδες της «Φωνής της Ροδόπης», του «Παρατηρητή της Θράκης» και του Inkomotini.

Τη δικαιολογία περί σπαμ φυσικά τη θεωρούμε εντελώς προσχηματική καθώς ως γνωστό και οι τρεις ιστοσελίδες κοινοποιούν δικό τους περιεχόμενο που κατά κύριο λόγο αφορά ειδήσεις και ρεπορτάζ από την περιοχή.

Συνεκτιμώντας το γεγονός ότι το Facebook ενεργεί, απ’ όσο γνωρίζουμε, σε τέτοιες περιπτώσεις κατόπιν αναφορών και όχι αυτοβούλως, λόγω και του μεγάλου όγκου αναρτήσεων που διαθέτει, αλλά και το ότι οι τρεις ιστοσελίδες μπλοκαρίστηκαν ταυτόχρονα, ίδια μέρα και ίδια ώρα, μας γεννά εύλογες υποψίες για «δάχτυλο» κάποιου ή κάποιων που ενδεχομένως θα ήθελαν να μας φιμώσουν.

Εν τέλει μετά από αρκετές ώρες, μηνύματα και emails διαμαρτυρίας στο Facebook, το πρόβλημα με το μπλοκάρισμα του domain του fonirodopis.gr λύθηκε το βράδυ της Παρασκευής (29/11) ενώ μέχρι αυτή την ώρα παραμένει το μπλοκάρισμα των domains του paratiritis-news.gr και του inkomotini.news.

Ευελπιστούμε πως και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θέμα χρόνου προκειμένου το Facebook να καταλάβει το λάθος του και να αποκαταστήσει τα αυτονόητα.

Η ανακοίνωση του Inkomotini news:

Η ανακοίνωση της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης»:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ