ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Σχέσεις με τον Δήμο Αθηναίων επιθυμεί να αναπτύξει ο Οντέρ Μουμίν

Ο Δήμαρχος Ιάσμου βρέθηκε στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη – Επίσκεψη και στο παράρτημα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, με αφορμή τις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Μια μέρα πριν τις εκλογές, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ιάσμου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Η συνάντηση του Μουμίν με τον κο Μπακογιάννη κράτησε περίπου μία ώρα κι έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα.

«Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε σχέσεις και κοινές συνισταμένες μεταξύ των Δήμων Ιάσμου-Αθηναίων με προοπτική το μέλλον», είπε ο Οντέρ Μουμίν, που ευχαρίστησε τον κο Μπακογιάννη για την ένθερμη υποδοχή και τον προσκάλεσε στον Ιάσμο.

Κατόπιν, την ίδια μέρα, ο Μουμίν επισκέφθηκε το παράρτημα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο Δήμαρχος Ιάσμου συνομίλησε με τους φοιτητές  που σπουδάζουν στην Αθήνα κι άκουσε τα προβλήματά τους.

Ο Μουμίν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του στην πρωτεύουσα, ασκώντας το δικαίωμα ψήφου του στις εκλογές της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

Ολομέτωπη επίθεση του Δημάρχου Ιάσμου εναντίον μειονοτικών κύκλων που τον «συκοφαντούν» και τον «υπονομεύουν» – «Πυρά» κατά της προέδρου του ΚΙΕΦ: «Λειτουργεί μεροληπτικά, προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στον Ίασμο. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση χωρίς να έχει αξία, γνώσεις και εμπειρία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολομέτωπη επίθεση κατά μειονοτικών δημοσιογράφων, παραγόντων και φορέων εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν μέσω βίντεο που ανάρτησε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Στο διάρκειας 23 λεπτών βίντεο, ο Οντέρ Μουμίν κάνει λόγο για συκοφαντίες και προσπάθεια υπονόμευσης από μειονοτικούς κύκλους του Φεστιβάλ Ειρήνης, με αφορμή την άρνηση του να παραχωρήσει το δημοτικό γήπεδο Ιάσμου στο τουρκόφρονο ΚΙΕΦ για τη συναυλία που διοργάνωσε για τα 30 χρόνια του.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου στην ανακοίνωση του αναφέρεται στις σχέσεις του με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, για τις οποίες τον κατηγορούν μειονοτικοί δημοσιογράφοι, ενώ εξαπολύει «πυρά» και εναντίον της προέδρου του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, για την οποία λέει ότι «προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στον ευαίσθητο Ίασμο».

Τι είπε ο Δήμαρχος Ιάσμου στην τοποθέτηση του:

Για τον Ιλχάν Ταχσίν, δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της «Birlik»:

«Προσπάθησες να δημιουργήσεις μια τεχνητή ατζέντα για το Φεστιβάλ Ειρήνης λέγοντας ‘’δεν συμμετείχε η μειονότητα, ήρθαν από την Καβάλα’’. Έχεις προσβάλει όλους τους ανθρώπους της μειονότητας που ήρθαν να παρακολουθήσουν συναυλίες με μαντίλα και μπαστούνια. Έχεις προσβάλει τη μειονότητα, τη γενιά μου, τη νεολαία μου, που αποτελούν το 80% των συμμετεχόντων. Γράφεις συνεχώς ότι είμαι “φίλος του Μητροπολίτη”. Με συκοφαντείς και προσβάλλεις τον Μητροπολίτη. Είμαι περήφανος που είμαι Δήμαρχος ενός πολυπολιτισμικού Δήμου και δεν ξεχνώ ποτέ αυτή την αξία. Αυτή είναι μια ευλογία για το Δήμο.

Ο σεβασμός μου προς τους Μουφτήδες της μειονότητας και ο σεβασμός μου προς τον Μητροπολίτη είναι ίσοι. Όταν γράφεις όλα αυτά τα ψεύτικα νέα, ξεχνάς την αλήθεια. Στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου, ανεξάρτητα από το πόσες εκδηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Ισμέτ Καδή, υπήρχαν μόνο παπάδες, ενώ περάσαμε στην ιστορία ως η διοίκηση που πρόσθεσε ιμάμηδες στις εκδηλώσεις, έβαλε τους ιμάμηδες και τους παπάδες στην ίδια φωτογραφία.

Έκανες μια αγενής είδηση για το πανό που κρεμάστηκε στη Γέφυρα του Κομψάτου. Το βράδυ των εγκαινίων του δημοτικού καταστήματος του Σώστη, ένας έβρισε τη μητέρα μου. Καταθέσαμε καταγγελία. Οι Μεχμέτ Αρήφ και Ρεμζή Αρήφ πρότειναν να αποσύρω την καταγγελία μου. Δεν έκανα πίσω. Συντρίφθηκαν και ζορίστηκαν επειδή χρησιμοποίησα το νόμιμο δικαίωμα μου. Την επόμενη μέρα έβαλαν αυτό το πανό. Γνωρίζοντας ότι έβρισαν τη μητέρα μου έκανες ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις όπως “υπάρχει μεγάλη αντίδραση στον Μουμίν”.

Ο Ταχσίν είναι ένας ηττημένος που ζήτησε χρήματα από μένα. Είναι ένας εξειδικευμένος απατεώνας που ζητά χρήματα από έναν βουλευτή λέγοντας ότι ένας συγγενής του είναι άρρωστος.  Όλοι γνωρίζουν τον Ταχσίν. Και οι άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν θα μάθουν όλα τα γεγονότα απόψε.

Ο Ταχσίν είναι ένας ανήθικος, ελεεινός, ανισόρροπος, χωρίς προσωπικότητα, κατάπτυστος ηττημένος που πιστεύει ότι είναι δημοσιογράφος, ο οποίος μπορεί να πουλήσει όλες τις αξίες του για χάρη των χρημάτων. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα ξεχάσεις το μήνυμα μου για το υπόλοιπο της ζωής σου. Για άλλη μια φορά, όταν αγγίζει το όνομα μου το στυλό σου, σε συμβουλεύω να αποφύγεις τα ψέματα και τις συκοφαντίες και να είσαι πολύ προσεκτικός. Υπόσχομαι ότι θα σπάσουμε το βρώμικο στυλό σου μαζί με τα δημοτικά μέλη μας στις εκλογές του 2023».

Για τον μειονοτικό Τύπο:

«Ποια είναι η εξυπηρέτηση της προσπάθειας δυσφήμισης και υπονόμευσης του Φεστιβάλ, στο οποίο ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του YTB του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού  της Τουρκικής Δημοκρατίας καθώς και ο Πρόξενος της Βουλγαρικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα και αγκαλιάστηκε από όλους; Ένας μειονοτικός Τύπος που δεν δημοσιεύει εκ προθέσεως δηλώσεις και ενέργειες του Δήμου Ιάσμου. Ο μεροληπτικός μειονοτικός Τύπος που δημοσιεύει τα νέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέντε φορές περισσότερο από τα νέα της διοίκησης στο Δήμο Αρριανών. Ο φτωχός μειονοτικός Τύπος που πιστεύει ότι θα κρύψει εκατοντάδες από τις ενέργειες μας με το να μην τις κάνει είδηση.

Ομάδες μέσων ενημέρωσης που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των καθιερωμένων μειονοτικών μέσων, όπως η Gündem και το Rodop Ruzgarı με τις ειδήσεις τους έχουν πέσει στο επίπεδο του Ταχσίν.

Χούλια Εμίν, ως Εφημερίδα Gündem, πως ταίριαξες στη συνείδησή σου να με αναφέρεις άδικα με τα νέα του tourkikanea.gr και του Ταχσίν;

Ιμπραχήμ Μπαλταλή, ως Rodop Ruzgarı, πώς ταίριαξες τη φράση “Ο Μουμίν είναι μέρος της πολιτικής αφομοίωσης του κράτους” στη συνείδησή σου;

Δεν ντρέπεστε να μιλάτε για τον Μουμίν, όταν καταγράφονται όλες οι ενέργειες που εκτελούνται; Πώς θα μας κοιτάξετε όταν θα μείνουμε μεταξύ μας στη Δυτική Θράκη στο μέλλον; Γεμίζετε τις τσέπες σας. Τι έχετε κάνει για την μειονότητα και για τους άνεργους νέους;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Cınar, την εφημερίδα Millet, το Cınar Fm, το Joy Fm και το City Fm, οι οποίοι διατηρούν την ουδετερότητά τους σε δύσκολες συνθήκες και μεικτά περιβάλλοντα».

Για τον Τζανέρ Ιμάμ:

«Είσαι αυτός που υποστηρίζει τη μειονότητα; Είσαι το πιο σημαντικό πρόσωπο για να υπερασπιστεί το ΚΙΕΦ; Είσαι ψεύτικος υποστηρικτής της μειονότητας. Να είσαι ειλικρινής. Εάν θες να υποστηρίζεις τη μειονότητα πρώτα μάθε τουρκικά».

Για ιδρύματα και οργανώσεις της μειονότητας:

«Καταρχάς, θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτή η δήλωση δεν σχετίζεται με ιδρύματα και οργανισμούς της μειονότητας, ο σεβασμός μου για τα νομικά πρόσωπα είναι ατελείωτος. Αυτή η δήλωση αφορά 3-5 άτομα που έχουν εδραιωθεί σε ιδρύματα της μειονότητας και ο μόνος σκοπός τους είναι το οικονομικό συμφέρον.

Αυτή η νοοτροπία δεν είναι μόνο σημερινή. Αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία είναι η νοοτροπία που κλείνει τις πόρτες του GTGB (Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής) στους ανθρώπους της Βαλκανικής περιοχής της Ροδόπης, σε αυτούς που δεν είναι ίδιοι με αυτούς και στη νεολαία μας.

Αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που κλείνει τις πόρτες της ΤΕΞ στα Βαλκάνια. Δυστυχώς, αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που θεωρεί τους δασκάλους ΕΠΑΘ ως εκπαιδευτικούς δεύτερης τάξης.

Αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που ‘’εγχείρησε’’ τον Αχμέτ Χατζηοσμάν όταν ήταν πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ. Αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που ‘’εγχείρησε’’ τον Νετζάτ Αχμέτ κατά τη διάρκεια του χρόνου που ήταν Πρόεδρος της GTGB. Αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που πιστεύει ότι μπορεί να ‘’εγχειρήσει’’ τον Μουμίν, τον μοναδικό Μειονοτικό πολιτικό που έχει περάσει από όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που πιστεύει ότι μπορεί να ‘’εγχειρήσει’’ τον Ιλχάν Αχμέτ, έναν βουλευτή που έχει ξεπεράσει τις 10 χιλιάδες ψήφους σε όλες τις εκλογές που έχει κατέβει σε 17 χρόνια. Αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που ήθελε να ‘’εγχειρήσει’’ τον Ζεϊμπέκ και τον Μπαράν. Αυτή η νοοτροπία είναι μια νοοτροπία που είναι καταδικασμένη στην εξαφάνιση, θεωρώντας τους 3-5 διορισμένους, ανώτερους από έναν εκλεγμένο και δεν αναγνωρίζει τη βούληση της μειονότητας, του λαού, του έθνους.

Οι δηλώσεις του Ιλχάν Αχμέτ, του Μπουρχάν Μπαράν και οι δικές μου αποτελούν το σημείο θραύσης στην ιστορία της μειονοτικής πολιτικής. Είναι εξαιρετικά πολύτιμο και σημαντικό για τους νέους μας να προετοιμάσουν ένα υγιές περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν ελεύθερα να ασκούν πολιτική».

Για τον Μεχμέτ Αρήφ:

«Ανακοίνωσες ότι “Θα ήταν τιμή μου να φιλοξενήσω τον Ακμπαϊράμ και το ΚΙΕΦ στην περιοχή μας”. Που φιλοξενείς και με ποια ιδιότητα; Ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος δεν έχει την εξουσία να φιλοξενήσει κάποιον στο Δήμο. Είναι αρμοδιότητα και καθήκον του Δημάρχου να υποδέχεται αυτούς που έρχονται.

Ο Ακμπαϊράμ είναι άτομο που δεν αναγνωρίζει τον Πρόεδρο του, της χώρας του οποίου είναι πολίτης, δεν συμμετέχει στο Φεστιβάλ άλλου πολιτικού κόμματος επειδή η πολιτική του γνώμη είναι διαφορετική, υποστηρίζει τα γεγονότα του Γκεζί, υπογράφει το άρθρο για την απελευθέρωση μαχητών τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όσο ο Μουμίν είναι ο δήμαρχος, ο Ακμπαϊράμ και οι όμοιοί του, που δεν αναγνωρίζουν τον πρόεδρο του κράτους και υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι ανεπιθύμητοι άνθρωποι στο Δήμο Ιάσμου, και δεν μπορούν να εισέλθουν ούτε ένα βήμα από τα δημοτικά μας σύνορα».

Για τον Οζτζιάν Μεχμέτ:

«Υπάλληλος της ΠΕΚΕΜ, σύζυγος της Ασάφογλου και μέλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιάσμου. Ο Οζτζιάν είναι υπεύθυνος για την άφιξη του Ακμπαϊράμ στη Δυτική Θράκη. Πρέπει να πληρώσει για αυτό το λάθος που έχει κάνει».

Για την Τσιγδέμ Ασάφογλου:

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτή η δήλωση δεν σχετίζεται με τη θεσμική δομή του ΚΙΕΦ. Ο σεβασμός μου για όλους τους πρεσβύτερους μας, ειδικά τον Σαδίκ Αχμέτ, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κόμμα, είναι ατελείωτος. Ο Οζτζιάν, ο σύζυγος της Τσιγδέμ βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τον Μουμίν.

Οι σύζυγοι των προέδρων του ΚΙΕΦ έπαιρναν μέρος σε οποιοδήποτε αντιπαράθεση σε Δήμο στο παρελθόν; Όχι! Αυτή η κατάσταση δεν είναι υγιής, δίκαιη και ηθική. Το ΚΙΕΦ έχει βλάψει την ουδετερότητα του. Το ΚΙΕΦ δεν είναι σπίτι κανενός, δεν είναι χώρος εργασίας. Είναι το σπίτι ολόκληρης της μειονότητας. Η επικεφαλής του ΚΙΕΦ είναι υποχρεωμένη να είναι ανεξάρτητη.

Όσο αυτή η προκατειλημμένη στάση, αυτή η αδικία επιμένει, ο Δήμαρχος του Ιάσμου δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του ΚΙΕΦ.

Η συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις εθνικές εκλογές θα θέσει τη μειονότητα σε κίνδυνο να μείνει χωρίς βουλευτές, κάτι που δεν αποτελεί θεωρία προς την κατεύθυνση υγιών και μειονοτικών συμφερόντων».

Για την παραχώρηση στο ΚΙΕΦ του δημοτικού γηπέδου Ιάσμου:

«Παρόλο που γνώριζαν ότι το Φεστιβάλ Ειρήνης θα πραγματοποιηθεί, και το ανακοίνωσα παρουσία του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ο προγραμματισμός μιας συναυλίας στον Ίασμο την ίδια περίοδο και πριν από μια βδομάδα από την Τσιγδέμ, τον Οζτζιάν και τους μέντορες τους ήταν για να υπονομεύσουν το Φεστιβάλ Ειρήνης, να δημιουργήσουν προβλήματα στον ευαίσθητο Ίασμο και να προκαλέσουν μια δύσκολη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Η φράση “επιλέξαμε τον Ίασμο ως το μέσον της Ροδόπης και της Ξάνθης” είναι η σαφέστερη απόδειξη ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι πίσω από αυτή την απαίτηση.

Αφού ο Ίασμος είναι τόσο σημαντικός, πότε είχε προγραμματίσει το ΚΙΕΦ στο παρελθόν μια εκδήλωση στον Ίασμο; Αφού ο Ίασμος είναι τόσο σημαντικός, γιατί πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019 το ΚΙΕΦ δεν πραγματοποίησε καμία συγκέντρωση στον Ίασμο;

Η απόφαση του Δήμου Αρριανών ερμηνεύτηκε ως παραβίαση του νόμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όλα τα μέλη του συμβουλίου που υπέγραψαν την απόφαση υπόκεινται σε έρευνα για παράπτωμα. Ποιος θα φέρει το κύριο βάρος αυτού;

Για τη συναυλία Ακμπαϊράμ ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ η υποχρέωση αναζήτησης πιστοποιητικού εμβολίου δεν απαιτείται από το νόμο. Η Τσιγδέμ δεν έγινε πρόεδρος με αξία. Έγινε πρόεδρος τυχαία, χωρίς αξία, επειδή δεν υπήρχαν άλλες προτάσεις για τη θέση στο κόμμα, στο οποίο ήταν γραμματέας.

Για το λόγο αυτό, δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει σωστά το νόμο και τη διοίκηση, έχει άγνοια και ανικανότητα.

Το μήνυμά μου είναι σαφές και ξεκάθαρο. Όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, οι άνθρωποι που θα τις προστατεύσουν πρέπει να διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό, γνώση, εμπειρία, ικανότητα, αξία και ιδιαίτερα εταιρικές ηθικές αρχές.

Ο Δήμαρχος δεν έχει την εξουσία να διαθέσει το γήπεδο. Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για αυτό το θέμα. Με ενημέρωσε και την είπα να επικοινωνήσει με την Γραμματεία. Η οργάνωση συναυλιών δεν υπάρχει σε καταστατικό των πολιτικών κομμάτων. Μια τέτοια απαίτηση είναι ασυμβίβαστη με το νόμο. Σύμφωνα με το νόμο των Δήμων, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από δήμους ή πολιτιστικούς συλλόγους, δεν υπάρχει τέτοια εξουσία στα πολιτικά κόμματα. Επιπλέον, η χορήγηση δημοτικών χώρων σε πολιτικά κόμματα δεν προβλέπεται από το νόμο. Τα πολιτικά κόμματα μπορούν να χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους μόνο για τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου σύμφωνα με το νόμο. Από την άποψη αυτή, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός της εξουσίας μου, η Γραμματεία με ενημέρωσε ότι δεν έχει νομική βάση. Έχω πει ότι ο νόμος είναι ίσος απέναντι σε όλα τα κόμματα και ότι ως άτομο που πιστεύει στο κράτος δικαίου, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται με κάθε τρόπο. Η φράση “Ο Μουμίν δεν έδωσε το γήπεδο” είναι ψέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το Φεστιβάλ Ειρήνης, προαναγγέλλει ο Αμούτζας

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κάνει λόγο για κορωνοπάρτι και για αναθέσεις χωρίς αποφάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το «φαγοπότι» που στήθηκε στον Δήμο Ιάσμου με το Φεστιβάλ Ειρήνης προανήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκος Αμούτζας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης» κάνει λόγο για κορωνοπάρτι και για αναθέσεις έργων χωρίς αποφάσεις ενώ εξαπολύει επίθεση στον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν τον οποίον αποκαλεί «μετρ της διχόνοιας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Επειδή το ψέμα έχει κοντά …ποδάρια κι επειδή τα …νούμερα μιλάνε κι από μόνα τους, ιδού λοιπόν ο μέχρι τώρα απολογισμός για το …κορωνοπάρτι που έστησε ο Δήμαρχος της μειοψηφίας του Ιάσμου κι ονόμασε «φεστιβάλ ειρήνης». Αν έχει κανένα καλύτερο ο τελευταίος, ας τον δώσει στη δημοσιότητα… Αλλιώς καλύτερα να σιωπά για την ώρα του …Εισαγγελέα!

Τα δηλωθέντα έσοδα:

19.000 € από τους προμηθευτές του Δήμου που με κάποιο …τρόπο θα τα πάρουν πίσω

6.500 € από το ΥΠΠΟ

3.500 € από την ΠΕΔ ΑΜΘ.

Σύνολο 29.000 €

Τα δηλωθέντα μέχρι τώρα έξοδα:

1.300 € για την μηχανοργάνωση και τα εισιτήρια

2.000 € για την ενοικίαση της εξέδρας και άλλα 2.600 € για την ενοικίαση της γιγαντο-οθόνης

800 € για τις χημικές τουαλέτες

1.517,40 € για τα μπλουζάκια

100,15 € για χαρτικά

1.990 € για εκτυπωτικά (προφανώς για τα φυλλάδια) κι άλλα 1.960 € για άγνωστο πόσα μπάνερς

1500 € για ηχητικά κι άλλα 1500 € για τα φώτα

1000 € για βιντεοκάλυψη (!) κι άλλα 500 € για προμήθεια φωτογραφιών

1.000 € για τη φύλαξη κι άλλα 300 € για τη φύλαξη γηπέδου

2.250 € για την υποστηρικτική εργασία προς το φεστιβάλ και άλλα 1750 στην ίδια επαγγελματία για τον απολογισμό που θα στείλει στο ΥΠΠΟ. Είναι αυτή που λαμβάνει 7.500 € για την επιχορήγηση των 6.500 €

2300 € για γεύματα – προφανώς όχι μόνο των καλλιτεχνών.

1500 € για ολοσέλιδες καταχωρήσεις

930,75 € για τα εισιτήρια των ερχομένων.

Προσθέτοντας το ΦΠΑ σε όλα τα παραπάνω : 33.229,89 €

Προσθέτοντας και 2.480 € στη συνεργάτιδα του δημάρχου της μειοψηφίας που ετοίμασε την πρόταση προς το ΥΠΠΟ, τότε τα έξοδα είναι 35.709,89 €

Για τους καλλιτέχνες εκδόθηκαν 3 αποφάσεις ανάθεσης από τον Μουμίν Μουμίν, τον Πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης: 2.000 €, 7.000 € και 5.090 €. Σύνολο 14.090 € και με ΦΠΑ 17.471,16 €.

Και έπεται συνέχεια γιατί ακόμη τα έξοδα της φιλοξενίας δεν έχουν τελειώσει…

Συνεπώς:

Καλλιτεχνικό μέρος 17.471,16 €
Υπόλοιπες δαπάνες 35.709,89 €… Τουλάχιστον!

Συνεπώς ο δήμαρχος της μειοψηφίας, της αδιαφάνειας και του θράσους, είτε ψεύδεται για άλλη μια φορά, είτε δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε, παριστάνει ότι δεν ξέρει τι του γίνεται, αφού, ο Μουμίν Μουμίν , πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης είναι αυτός που ανέθετε χωρίς αποφάσεις και υπέγραφε χωρίς αποφάσεις, κι αυτός που τελικά θα καθίσει στο σκαμνί της Δικαιοσύνης για το παραπάνω… φαγοπότι.

ΥΓ: Που να ξέρει ο μέτρ της διχόνοιας στον Ίασμο ότι δεν ήταν ο «μεγάλος Μαχάτμα Γκάντι», αλλά, ο κληρικός κι ακτιβιστής AJ Muste που έμεινε στην Ιστορία για την περίφημη ρήση του “Δεν υπάρχει δρόμος για την Ειρήνη. Η Ειρήνη είναι ο δρόμος”… Τον τελευταίο τον αποκάλεσαν και Γκάντι της Αμερικής. Που να το ξέρει όμως αυτός που σπέρνοντας μόνο τη διχόνοια από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, με ξεχωριστή εμπάθεια, κήρυξε τον πόλεμο σε όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Κυριάκος Αμούτζας: «Του Μουμίν ο γάμος… το Φεστιβάλ Ειρήνης»

«Ο προϋπολογισμός του πανηγυριού έφτασε τα 51.500 ευρώ ενώ για να πάρουμε 6.500 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού πληρώσαμε 7.500», αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πως είναι δυνατό το καλλιτεχνικό μέρος ενός φεστιβάλ να κοστίζει 17.000 € και το ‘’τεχνικό’’ μέρος 34.000 ευρώ;», αναρωτιέται ο Κυριάκος Αμούτζας για τον έξοδα δαπάνης του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης Ιάσμου που διοργανώθηκε στις 25-26 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης» προσθέτει:

«Με έναν τρόπο απλό: πληρώνοντας απίθανα έξοδα, όπως «τη διενέργεια της εργασίας διοικητική οργάνωση και απολογισμός της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιάσμου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου» ποσού 2.170 € και «την εργασία υποστήριξης της διοργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου» ποσού 2.970 € !

Υπάρχει και κάτι ακόμη πιο ωραίο: Στην ίδια ανάδοχο (του απολογισμού και της εκτέλεσης…) είχαν δώσει τον περασμένο Απρίλιο άλλα 2.480 € για να ετοιμάσει την «πρόταση» προς το Υπουργείο Πολιτισμού!

Έτσι η ίδια «σύμβουλος», έλαβε 2.480 € για την ετοιμασία της πρότασης στο ΥΠΠΟ, και αναμένεται να λάβει 2.970 € για την βοήθεια στην εκτέλεσή της και άλλες 2.170 € για την σύνταξη της απολογιστικής έκθεσης… Σύνολο 7.520 € ενώ η ενίσχυση του ΥΠΠΟ ήταν 6.500 € !!!

Για να πάρουμε 6.500 δηλαδή πληρώσαμε 7.500 !!!

Κάπως έτσι ο προϋπολογισμός του …πανηγυριού έφτασε τα 51.500 €. Και συνεχίζει…

Και κάπως έτσι, ούτε προτάσεις, ούτε προϋπολογισμοί, κλπ δεν έφτασαν ποτέ στα συλλογικά όργανα του Δήμου… Κι αν δεν ήταν οι υποχρεωτικές αναρτήσεις στο πρόγραμμα «Διαύγεια», ακόμη θα ψάχναμε να βρούμε πόσα ξοδεύει και που ένας ακραίος εθνικιστής για να αγοράσει με τα λεφτά του Δήμου Ιάσμου το προφίλ του οπαδού της ……. Ειρήνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Δήμος Ιάσμου: 5.700 επισκέπτες στις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης

«Οι προσδοκίες επαληθεύτηκαν, η πολυπληθέστερη εκδήλωση στην Περιφέρεια ΑΜΘ αγκαλιάστηκε από τους Θρακιώτες και όχι μόνο. Το Φεστιβάλ Ειρήνης ήρθε για να μείνει και να καθιερωθεί ως θεσμός», αναφέρει η Δημοτική Αρχή στον απολογισμό της

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνολικά 5.700 επισκέπτες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του διήμερου Φεστιβάλ Ειρήνης που διοργάνωσε ο Δήμος Ιάσμου στις 25-26 Σεπτεμβρίου, με αποκορύφωμα τη συναυλία της Γλυκερίας, της Ντιλέκ Κοτς και της Νταρίνα Σλάβτσεβα Σλάβοβα το βράδυ της Κυριακής.

Η Δημοτική Αρχή Ιάσμου, στον απολογισμό του Φεστιβάλ, σημειώνει ότι «οι προσδοκίες για την πολυπληθέστερη εκδήλωση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ το τελευταίο διάστημα επαληθεύτηκαν και η αθρόα, εγκάρδια συμμετοχή του κόσμου ιδίως στην κορύφωση των εκδηλώσεων απέδειξε ότι η πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιάσμου να υφίσταται μια διοργάνωση που να ενώνει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής, κοινωνικού, οικονομικού, βιοτικού ή μορφωτικού επιπέδου αγκαλιάστηκε από τους Θρακιώτες και όχι μόνο. Το Φεστιβάλ Ειρήνης ήρθε για να μείνει, ήρθε για να καθιερωθεί ως θεσμός».

Ο απολογισμός του Φεστιβάλ Ειρήνης από τον Δήμο Ιάσμου:

«Με απόλυτη επιτυχία και με εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου από τον Ίασμο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου.

Το διήμερο των εκδηλώσεων παρακολούθησαν περίπου 5.700 επισκέπτες. Στην κορύφωση των εκδηλώσεων η Γλυκερία, η Ντιλέκ Κότς και η Νταρίνα Σλάβτσεβα Σλάβοβα μάγεψαν τους 4.550 θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Γήπεδο Ιάσμου.

Την πρώτη ημέρα ο Χρήστος Χατζόπουλος και η Παρέα του, τα συγκροτήματα Rodopi Ensembleκαι Balkanatolia έδωσαν τοπικό και πολυπολιτισμικό χρώμα τέχνης και πολιτισμού στον Ίασμο. Επίσης, εντυπωσίασαν στο τρίγλωσσο Ελληνικό, Τουρκικό και Βουλγάρικο πρόγραμμα οι παρουσιάστριες των μουσικών εκδηλώσεων Νατάσα Βαφειάδου, Πελήν Μποδούρ Μουμίν και Βιολέτα Ιωαννίδη.

Στα αξιοσημείωτα του διημέρου κατατάσσονται η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Σε αναγνώριση της χορηγικής υποστήριξης έγινε προβολή σε οθόνη μεγάλων διαστάσεων η παρουσίαση όλων των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Aegean που ήταν χορηγός αερομεταφορών των καλλιτεχνών.

Το Φεστιβάλ Ειρήνης τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους :

 • Ιλχάν Αχμέτ, Βουλευτής Ροδόπης
 • Ο Μπουρχάν Μπαράν, Βουλευτής Ξάνθης
 • Η Δήμητρα Συμεωνίδου, ως εκπρόσωπος του Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου
 • Ο Βασίλης Μαυρίδης, Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 • Ο Μανώλης Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης
 • Ο Ριδβάν Ντελή Χουσεϊν, Δήμαρχος Μύκης
 • Ο Γιώργος Πετρίδης, πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής
 • Ο Τζιχάν Ιμάμογλου, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 • Ο Ιωάννης Μπούτος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
 • Ο Καδρή Δεμήρ, Αντιδήμαρχος Δήμου Αβδήρων
 • Η Σμαράγδα Βαχαρέλη, Αντιδήμαρχος Δήμου Τοπείρου
 • Ο Γιαβούζ Ακκαγινάκ, Γενικός Διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών (THY) στην Ελλάδα.

Η 1η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου, δέχθηκε και την εξ’ αποστάσεως αναγνώριση και στήριξη αξιωματούχων των κεντρικών κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας. Αναγνώστηκαν τα συγχαρητήρια μηνύματα και επιστολές του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Προέδρου ΥΤΒ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Abdullah Eren, του Πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Burak Özügergin και του Προξένου της Βουλγαρικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Nikolay Karaivanov.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι το Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Περιφερειακού Ταμείου ΑΜΘ.

Στις λοιπές δράσεις με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εργαστήρια εικαστικών και μουσικής στο Πολιτιστικό – Λαογραφικό Σύλλογο Μέγα Πιστού και στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου με συμμετοχή κυρίως μαθητών και νεολαίας, όπως και ο μίνι ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο 5Χ5 Ιάσμου. Σημαντική για την τοπική κοινωνία ήταν και η συμμετοχή των εθελοντριών της ομάδας ‘’Δύναμη Ψυχής’’ με στόχο την ενημέρωση των δημοτών του δήμου Ιάσμου για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών. 

Ο Δήμαρχος Ιάσμου στη σύντομη τρίγλωσση ομιλία του έκανε περιληπτική αλλά μεστή αναφορά στο νόημα της εδραίωσης της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων:

‘’Ο σπουδαίος Μαχάτμα Γκάντι είπε : δεν υπάρχει δρόμος για την ειρήνη, η ειρήνη είναι ο δρόμος. Δεν θα μιλήσω, δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω. Μιλήσατε όλοι εσείς. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Η εικόνα της ειρήνης, της ενότητας, της αλληλεγγύης, της ομοψυχίας. Σας ευχαριστώ που αγκαλιάσατε την ιδέα μας. Σας ευχαριστώ που τιμήσατε τον κόπο των συνεργατών μου. Να αγαπάτε την ειρήνη, να μάχεστε για την ειρήνη, να διεκδικείτε την ειρήνη. Σας ευχαριστώ, που όλοι μαζί ενωμένοι καταστήσαμε τον Ίασμο, τον δήμο Ιάσμου, ως το κέντρο της ειρήνης, ως τον τόπο της ειρήνης, ως την πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας των Βαλκανίων’’.

Οι προσδοκίες για την πολυπληθέστερη εκδήλωση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ το τελευταίο διάστημα επαληθεύτηκαν και η αθρόα, εγκάρδια συμμετοχή του κόσμου ιδίως στην κορύφωση των εκδηλώσεων απέδειξε ότι η πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιάσμου να υφίσταται μια διοργάνωση που να ενώνει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής, κοινωνικού, οικονομικού, βιοτικού ή μορφωτικού επιπέδου αγκαλιάστηκε από τους Θρακιώτες και όχι μόνο και το Φεστιβάλ Ειρήνης ήρθε για να μείνει, ήρθε για να καθιερωθεί ως θεσμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ12 ώρες πριν

Εκλογές στις 8 Νοεμβρίου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

ΡΟΔΟΠΗ12 ώρες πριν

Εικόνες φρίκης στην Κομοτηνή: Νεκρό σκυλί με κομμένο λαιμό μέσα σε σακούλα

TΟΥΡΚΙΑ12 ώρες πριν

Τουρκικές απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο: «Θα απαντήσουμε αν παραβιάσετε την υφαλοκρηπίδα μας»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ13 ώρες πριν

Ο Πανθρακικός παίζει με «Δύναμη Ψυχής»

ΠΑΙΔΕΙΑ14 ώρες πριν

Ευχαριστήριο Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής στην Αρμένικη Κοινότητα

ΕΒΡΟΣ14 ώρες πριν

Σε λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες πριν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με 20.000 υπογραφές υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ16 ώρες πριν

Μη διαθέσιμα τα βίντεο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

YΓΕΙΑ16 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 58 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 ώρες πριν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Κεγκέρογλου αποσύρει την υποψηφιότητα του και στηρίζει Παπανδρέου

ΕΒΡΟΣ14 ώρες πριν

Σε λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΔΟΠΗ3 εβδομάδες πριν

«Δύναμη Ψυχής»: Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΕΒΡΟΣ3 εβδομάδες πριν

Άνθιμος: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μειονότητα της Θράκης για τα δικά της συμφέροντα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ