ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διαμαρτυρήθηκαν κατά του Δήμου Κομοτηνής για κακοποίηση ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο

«Ο μεγαλύτερος κακοποιητής ζώων αυτή τη στιγμή είναι ο Δήμος Κομοτηνής», λέει ο Μάκης Σαλασίδης – «Η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει το νόμο», απαντά ο Γιάννης Μουρτίδης

fonirodopis.gr

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία κατά του Δήμου Κομοτηνής προχώρησαν μέλη της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Παπανικολάου με θέμα: «Κακοποίηση ζώων: Πορίσματα ερευνών και δεσμεύσεις για το μέλλον».

Την ημερίδα συνδιοργάνωναν ο Δήμος Κομοτηνής με το Εργαστήριο Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης Γιάννη Μουρτίδη, μέλη της ομάδας σήκωσαν πλακάτ στα οποία αναγράφονταν τα συνθήματα «Stop στους θανάτους σκυλιών στο Κολαστήριο», «Ελευθερία στα αιχμάλωτα σκυλιά» και «Δίποδοι και τετράποδοι κάτοικοι του ίδιου πλανήτη».

Μάκης Σαλασίδης: «Ο μεγαλύτερος κακοποιητής ζώων αυτή τη στιγμή είναι ο Δήμος Κομοτηνής»

Ως τον «μεγαλύτερο κακοποιητή ζώων» χαρακτήρισε τον Δήμο Κομοτηνής ο Μάκης Σαλασίδης από την ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» μιλώντας στην κάμερα της «Φωνής της Ροδόπης».

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά για την κακοποίηση ζώων. Είναι ειρωνικό ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής τη στιγμή που ο Δήμος Κομοτηνής είναι ο μεγαλύτερος κακοποιητής ζώων αυτή τη στιγμή με το Δημοτικό Κυνοκομείο το οποίο έχει μετατραπεί σε κολαστήριο. Μέσα σε αυτό έχουν φυλακιστεί εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά, σε άθλιες συνθήκες τις οποίες έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα. Χάρη στις προσπάθειες μας έγιναν κάποιες κινήσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών, παρ’ όλα αυτά η νομοθεσία εξακολουθεί να παραβιάζεται.

Εμείς αυτό που ζητάμε είναι τα σκυλιά είτε να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον είτε να δοθούν με υιοθεσία καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι επιθετικά. Γενικότερα η Πολιτεία είναι ο μεγαλύτερος κακοποιητής και δεν μιλάμε μόνο για το Δημοτικό Κυνοκομείο αλλά και για Υπηρεσίες όπως η ΕΥΠ η οποία έχει αλυσοδεμένα σκυλιά στην αυλή της και όπως ειπώθηκε και από τον Εισαγγελέα κάτι τέτοιο αποτελεί ποινικό αδίκημα. Πρώτα η ίδια η Πολιτεία οφείλει να κάνει εξυγίανση και ύστερα να δούμε τις κακοποιήσεις από πλευράς ιδιωτών», σημείωσε ο κ.Σαλασίδης.

Γ. Μουρτίδης: «Η Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει το νόμο»

Νωρίτερα ωστόσο ρωτήσαμε τον κ. Μουρτίδη να μας πει τι απαντά ο Δήμος Κομοτηνής στις κατηγορίες για κακοποίηση ζώων με τον ίδιο να επισημαίνει πως η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει μόνο το νόμο ενώ για τις καταγγελίες παρέπεμψε στη νομική οδό.

«Ο Δήμος Κομοτηνής αυτό που απαντά είναι ότι το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει τον νόμο και από κει και πέρα αφού υπάρχουν καταγγελίες υπάρχει και η νομική οδός. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Κι εμείς αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, γνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά η Δημοτική Αρχή όπως ξέρετε δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εφαρμόζει το νόμο», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ