ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης

Μεταξύ άλλων οι φοιτητές απαιτούν μισθό και ασφάλιση για όλους τους ασκούμενους, η πρακτική να γίνεται σε κρατικούς φορείς, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις εποπτείες καθώς επίσης δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορές

fonirodopis.gr

Την Πέμπτη (28/11) ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης προχώρησε  σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατείας της Κομοτηνής με σκοπό να μοιράσει το πλαίσιο πάλης και να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Αλληλέγγυοι στάθηκαν η Επιτροπή Αγώνα Νομικής και φοιτητές και από άλλες σχολές που έθεσαν τα δικά τους αιτήματα.

«Το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε με τις χειρότερες προοπτικές. Ο σύλλογος ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή καλώντας όλα τα μέλη του να μην υποκύψουν σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση στους όρους σπουδών μας αλλά οργανωμένα να προχωρήσουμε σε άμεση διεκδίκηση για κάθε ζήτημα.

Ζητήματα όπως οι μετακινήσεις μας σε άλλες πόλεις της Θράκης στα πλαίσια της υποχρεωτικής πρακτικής, οι περιορισμένες θέσεις πρακτικής, οι επόπτες που δεν φτάνουν. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι δεν θα πληρωθεί καμία πρακτική με την δικαιολογία ότι λόγω κατάτμησης το τμήμα δεν μπόρεσε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (!!!). Ακόμη, πρόσφατα συμφοιτητές μας κινδύνευσαν να τραυματιστούν στο αμφιθέατρο, με την πτώση κομματιού της ψευδοροφής και είναι άγνωστο πότε θα επισκευαστεί με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε σε χώρους άλλων τμημάτων ή σε κτίρια προκατ .

Οι κινητοποιήσεις μας μετά τα οξυμένα προβλήματα ακολουθούν το πανελλαδικό αγωνιστικό κλίμα, όταν χιλιάδες φοιτητές συσπειρώνονται στους συλλόγους τους και διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα της παιδείας και για το επικείμενο νομοσχέδιο που κάνει λόγο για διαγραφές φοιτητών «ν+2», εισαγωγή βάσης του 10 και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στις σχολές μας».

Ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ. θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου έξω από το αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 12:00 μμ με σκοπό να να δοθούν τώρα λύσεις στα προβλήματα ενώ καλεί «κάθε φοιτητή να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας και να παλέψουμε μαζί για μια ζωή με δικαιώματα».

Ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης απαιτεί:

  • Μισθός και ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ τους ασκούμενους. Δωρεάν μεταφορά για όλους τους ασκούμενους.
  • Να δοθούν πίσω τα λεφτά που έχουνε ξοδέψει.
  • Όλοι οι φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους στην ώρα τους σε κρατικούς φορείς.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις εποπτείες.
  • Σίτιση, στέγαση, μεταφορές δωρεάν στην ευθύνη του κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ