ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Με 70 εθελοντές και πάνω από 200 συμμετοχές το Via Egnatia στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης – Από τις 29 Νοεμβρίου έως τη 1 Δεκεμβρίου οι τριήμερες εκδηλώσεις

fonirodopis.gr

Το πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ «Via Egnatia» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου, παρουσίασε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

O Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης επισήμανε ότι το Φεστιβάλ Via Egnatia είναι από τους κορυφαίους θεσμούς πολιτισμού στην Περιφέρεια, ενώ τόνισε ότι «επιχειρούμε να αναδείξουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα των σημαντικότερων σταθμών της Εγνατίας Οδού επιδιώκοντας, μέσα από δράσεις, να προβάλλουμε παράλληλα την σύγχρονη πολιτιστική αξία της περιοχής μας».

Σκοπός της θεσμοθετημένης διοργάνωσης είναι η συμβολή  στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή πολιτιστική – τουριστική δραστηριότητα.

Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων θα ανοίξει με τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας  με τίτλο «Διαδρομή και σημαντικοί σταθμοί της αρχαίας Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης» και την παρουσίαση του ημερολογίου-λευκώματος «VIA EGNATIA 2020», την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου , στις 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Μαξιμιανούπολης-Μοσυνούπολης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Via Egnatia 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, θα κορυφωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, με το λαϊκό αγώνα δρόμου εντός πόλης 5 χλμ. «RODOPI RUN 2019», με σημείο εκκίνησης το Πάρκο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Το Φεστιβάλ «Via Egnatia 2019» στην Π.Ε Ροδόπης, οργανώνεται με τη υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, του Δήμου  Κομοτηνής, του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της 29ης Ταξιαρχίας, του  Γενικού  Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης   Ροδόπης  – Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ Κομοτηνής, του Σώματος  Σαμαρειτών  Διασωστών & Ναυαγοσωστών  Κομοτηνής.

Χορηγοί των φεστιβαλικών εκδηλώσεων «VIA EGNATIA 2019» είναι ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ένδυσης & Υπόδησης Κομοτηνής & Περιφέρειας και  το ΚΤΕΛ Ροδόπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ