ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

«Το όψιμο ενδιαφέρον του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου εγείρει τεράστιες υποψίες»

Ερωτήματα διαφάνειας για τις οικονομικές σχέσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής με ιδιώτη κτηνίατρο εκ Θεσσαλονίκης και μέλος της Δ.Ε. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου από την ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS»

fonirodopis.gr

Το όψιμο ενδιαφέρον του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Ροδόπης για το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής και τον υπεύθυνο κτηνίατρο του Θάνο Καραγιώργη «προκαλεί τεράστιες υποψίες», σύμφωνα με την ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS».

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος θυμήθηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, ένα και πλέον χρόνο μετά την ανακοίνωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ροδόπης να εκφράσει την αντίθεση του και να συμπαρασταθεί στο μέλος του κ. Καραγιώργη κάνοντας λόγο γενικά και αόριστα για «διασυρμούς» και «σπιλώσεις».

«Πως είναι δυνατόν η πρόεδρος του Π.Κ.Σ. από την Πάτρα ή ο αντιπρόεδρος από το Ηράκλειο Κρήτης να γνωρίζουν τι γίνεται εδώ; Πώς είναι δυνατό να γνωρίζουν καλύτερα από εμάς που ζούμε εδώ; Τι γνωρίζουν για τα σκυλιά που έχουν πεθάνει εκεί μέσα; Μας κάλεσαν να μας ρωτήσουν για ποιο λόγο διαμαρτυρόμαστε;», αναρωτιούνται χαρακτηριστικά οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS».

Παράλληλα, η φιλοζωική ομάδα Κομοτηνής θέτει ερωτήματα για την «επιλεκτική προτίμηση» από το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής του ιδιώτη κτηνίατρου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι μέλος της Δ.Ε. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ της 26/11/2019.

Κρείττον το σιγάν…

Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του Πανελλήνιου Νεκροθαφτικού Συλλόγου, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκδορο-σφαγέων κλπ, κλπ, με όλο το σεβασμό προς αυτά τα επαγγέλματα. Αναφερόμαστε σε μία ανακοίνωση ενός επαγγελματικού/συντεχνιακού σωματείου (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος) το οποίο θα υπέθετε κανείς αρχικά ότι, είναι καταστατικώς υποχρεωμένο να υπερασπιστεί ένα μέλος του (Θ. Καραγιώργη) το οποίο -προς το παρόν- δεν έχει καμία καταδίκη, επειδή ακριβώς εκκρεμούν μηνύσεις που δεν έχουν εκδικαστεί.

Θα προκαλούσε το γέλιο μας η ανακοίνωση υπεράσπισης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο πρόσωπο του κ. Θάνου Καραγιώργη, αν δεν εγείρονταν τεράστιες υποψίες για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον, το οποίο ταυτίζεται χρονικά με σωρεία νομικών ενεργειών στις οποίες θα προβούν μέλη της ομάδας ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ήδη κατετέθησαν οι δύο πρώτες μηνύσεις σε βάρος του κτηνιάτρου και άλλων υπευθύνων). Γνωρίζουμε ότι και ανεξάρτητος ιδιώτης έχει υποβάλλει προσφάτως καταγγελία στην Εισαγγελία.

Το ερώτημα λοιπόν που ανακύπτει είναι: ποιος είναι ο ρόλος του Ειδικού Γραμματέα του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Αγαθαγγελίδη Κυριάκου, κτηνιάτρου Θεσσαλονίκης; Μήπως ήταν αυτός που υποκίνησε την ανακοίνωση (πότε άραγε συνεδρίασε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου, σε ποιο γραφείο συγκεντρώθηκαν, πόσοι ήταν παρόντες και πόσοι συμφώνησαν με το κείμενο);

Το εκ Θεσσαλονίκης ενδιαφέρον του κ. Αγαθαγγελίδη πόση σχέση έχει με το γεγονός ότι δεκάδες και εκατοντάδες περιστατικά άρρωστων αδέσποτων σκυλιών από το κυνοκομείο Κομοτηνής κατευθύνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης; Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο κ. Θάνος Καραγιώργης, εργάστηκε επί μακρόν στο κτηνιατρείο του κ. Αγαθαγγελίδη; Γιατί αυτή η διηνεκής επιλεκτική προτίμηση του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, σε ένα μόνο κτηνιατρείο τη Θεσσαλονίκης; Μήπως κάνει καλύτερες τιμές ο κ. Αγαθαγγελίδης από άλλους συναδέλφους του ή οι άλλοι θεωρούνται ανεπαρκείς κτηνίατροι; Ζητήθηκαν ποτέ προσφορές από άλλους συναδέλφους του της Θεσσαλονίκης;

Θα πρέπει ο Δήμος Κομοτηνής και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Ι. Γκαράνης, να ενδιαφερθεί για αυτή την ‘’απευθείας’’ ανάθεση έργου με άγνωστα κριτήρια και υπόβαθρο. Γνωρίζουν άραγε τα άλλα μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ή οι άλλοι κτηνίατροι της Θεσσαλονίκης τη συγκεκριμένη εγχρήματη συναλλακτική διαδρομή μεταξύ Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής και ιδιώτη Κτηνιάτρου Θεσσαλονίκης κ. Αγαθαγγελίδη, ο οποίος είναι και Ειδικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου; Μήπως τελικά η εν λόγω Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου είναι προϊόν παραπλάνησής του;

Και πάλι, με τον νενομισμένο σεβασμό προς τα άλλα μέλη του Δ.Σ. τα οποία δεν τα γνωρίζουμε, θα θέλαμε να ρωτήσουμε πόσο πλουραλιστικές είναι οι πηγές πληροφόρησής τους για το τι γίνεται πραγματικά στο Κυνοκομείο Κομοτηνής και πώς είναι δυνατό να γνωρίζουν καλύτερα από εμάς που ζούμε εδώ; Τι γνωρίζουν για τα σκυλιά που έχουν πεθάνει εκεί μέσα; Μας κάλεσαν να μας ρωτήσουν για ποιο λόγο διαμαρτυρόμαστε;

Πώς μπορεί η πρόεδρος κα Τραχήλη Αθηνά από την …Πάτρα, ή ο αντιπρόεδρος κ. Χαραλαμπάκης Γεώργιος, από το …Ηράκλειο Κρήτης, να γνωρίζουν τι γίνεται εδώ; Πως μπορεί η πρόεδρος, η οποία ασχολείται (σύμφωνα με το βιογραφικό της) με παραγωγικά ζώα, δηλαδή πρόβατα, αγελάδες και κατσίκια να γνωρίζει τι γίνεται με τα αδέσποτα σκυλιά της Κομοτηνής; Ή ο αντιπρόεδρος, ο οποίος επίσης στο βιογραφικό του αναφέρει ότι έκανε κρεοσκοπικές αναλύσεις στην Ολλανδία;

Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι το κείμενο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου είναι μονομερές και προσβάλλει επαγγελματικά το τοπικό παράρτημά του (Κομοτηνής), το οποίο με ανακοίνωσή του της 12/9/2018 έχει λάβει –προς τιμήν του- ξεκάθαρη θέση και έχει περιγράψει με τον πλέον πειστικό και παραστατικό τρόπο την αθλιότητα του Δημοτικού Κολαστηρίου Κομοτηνής.

Πέρα από όλα όμως, προσβάλλει την μνήμη των νεκρών σκυλιών που μπήκαν για στείρωση στο Κυνοκομείο Κομοτηνής και έχασαν χωρίς να φταίνε σε τίποτα, τη ίδια τους τη ζωή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ.

Αν σε κάτι μας ωφέλησε η ανακοίνωση του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, είναι ότι μας ωθεί να διερευνήσουμε άλλη μία άγνωστη και σκοτεινή για εμάς εγχρήματη συναλλακτική πτυχή του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής με ιδιώτη κτηνίατρο της Θεσσαλονίκης. Εάν η αιτιολόγηση είναι ότι ο ιδιώτης της Θεσσαλονίκης κάνει και ορθοπαιδικές επεμβάσεις, να σημειώσουμε ότι ήδη δύο αξιόλογοι κτηνίατροι της Κομοτηνής ασχολούνται με ορθοπαιδικές επεμβάσεις. Αλλά και στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν εξαίρετοι ορθοπαιδικοί κτηνίατροι.

Η συγκεκριμένη πτυχή μόλις έχει ανοίξει. Θα επανέλθουμε!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ