ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πανηγυρική αθώωση του «Μαχητή» στη δίκη με Ζεϊμπέκ για τα γεγονότα στη Γλαύκη

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης αθώωσε τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εφημερίδας Πάνο Παπαδόπουλο για δημοσίευμα τον Ιούλιο του 2016 που αφορούσε την κηδεία στρατιώτη στη Γλαύκη Ξάνθης από το φέρετρο του οποίου είχε αφαιρεθεί η ελληνική σημαία

fonirodopis.gr

Την πανηγυρική αθώωση του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μαχητή της Ξάνθης», Πάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος εγκαλούνταν από τον Βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων αποφάσισε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μηνύσει τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη της εφημερίδας για δημοσίευμα στον «Μαχητή» τον Ιούλιο του 2016 σχετικό με τα όσα έλαβαν μέρος στη Γλαύκη Ξάνθης κατά τη διάρκεια της κηδείας του άτυχου στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής.

Στο δημοσίευμα γινόταν λόγος για «τουρκικό πραξικόπημα» και αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι «την ώρα που ο Μουφτής κ. Σινίκογλου έψαλε και συμπαραστέκονταν στην οικογένεια, και χωρίς κανένα σεβασμό στη Μνήμη του Νεκρού στρατιώτη και του Στρατού που έδωσε το ‘’παρών’’ με επικεφαλής τον Στρατηγό, εισέβαλαν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ, Κουρτ Αχμέτ, και τον αντιπρόεδρο του ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου απαιτώντας να αφαιρεθεί η Ελληνική σημαία από το φέρετρο, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί το νεκρό στα νεκροταφεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, η οποία διήρκησε συνολικά τρεις ημέρες, ο Πάνος Παπαδόπουλος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο των Μουφτήδων Θράκης σύμφωνα με το οποίο «ο ισλαμικός νόμος επιτρέπει το φέρετρο μουσουλμάνου στρατιώτη να φέρει τη σημαία που έφερε και ο ίδιος όταν υπηρετούσε τη θητεία του, ως απόδοση τιμής στον στρατιώτη».

Με το έγγραφο αυτό καταρρίφθηκε ο ψευδής, όπως αποδείχθηκε, ισχυρισμός του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι το να καλύπτεται φέρετρο μουσουλμάνου με σημαία «δεν είναι σύμφωνο με την μουσουλμανική θρησκεία» και με το δικαστήριο εν τέλει να δικαιώνει απόλυτα τον γνωστό δημοσιογράφο της Ξάνθης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι για τα γεγονότα της Γλαύκης είχαν καταδικαστεί το Νοέμβριο του 2017 από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο Ιμάμης Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου με ποινή φυλάκισης 7 μηνών για τα αδικήματα της αντιποίησης άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης.

Το δημοσίευμα του «Μαχητή Ξάνθης» είχαμε αναδημοσιεύσει και εμείς με αποτέλεσμα να μηνυθούμε επίσης από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει οριστεί, κατόπιν αναβολών, για τον Φλεβάρη του 2020.

Η ανάρτηση του Πάνου Παπαδόπουλου:

«Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου (σήμερα) ύστερα από δυο διακοπές και διαδικασία τριών ημερών, ολοκληρώθηκε η δίκη τα «Μ» με μηνυτή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

Το Μονομελές δικαστήριο Ξάνθης με κήρυξε αθώο και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά και για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τα γεγονότα της Γλαύκης στη κηδεία του άτυχου Έλληνα μουσουλμάνου στρατιώτη στις 14 Ιουλίου 2016.

Ευχαριστώ την δικηγόρο υπεράσπισης του «Μ» Λίτσα Μιχαηλίδου και όλους τους φίλους και αναγνώστες της εφημερίδας που έδωσαν δυναμικά το παρόν δίπλα μου. Η ελπίδα δεν χάνεται, σας ευχαριστώ όλους

Στη δεύτερη φωτογραφία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσειν Ζεϊμπέκ με τον Αντιπρόεδρο του Τουρκικού κόμματος DEB Oζάν Αχμέτογλου και δημοσιογράφο της ανθελληνικής εφημερίδας Γκουντέμ περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου. Ο βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου κ. Ζεϊμπέκ οφείλει να στηρίξει τους Νόμιμους Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, διότι εκτός των άλλων, τους διόρισε ο δικός του (πρώην) Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η δική του (πρώην) Κυβέρνηση, ή να παραιτηθεί και να συμπορευθεί με το Τουρκικό Κόμμα DEB που και σήμερα ήταν φανατικά δίπλα του. Και τα δυο…μαζί, δεν γίνεται!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ