ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συντεχνιακού τύπου ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Ένα χρόνο και πλέον μετά ο Π.Κ.Σ. θυμήθηκε να διαφοροποιηθεί από την ανακοίνωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και μιλά για «διασυρμό» και «σπίλωση» του υπεύθυνου κτηνίατρου – Θάνος Καραγιώργης: «Βάλλομαι προσωπικά με ανυπόστατες κατηγορίες» – Εριφύλη Καστή: «Ο κ. Καραγιώργης εκτίθεται μόνος του, ο Π.Κ.Σ. ήταν ενήμερος για το δελτίο Τύπου μας, δεν υπήρχε καμία αντίδραση και μας είχε πει να το προχωρήσουμε»

fonirodopis.gr

Ένα χρόνο και πλέον μετά την ανακοίνωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ροδόπης για τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος θυμήθηκε να εκφράσει τη διαφοροποίηση του μέσω ανακοίνωσης συμπαράστασης που εξέδωσε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου για το μέλος του, κτηνίατρο κ. Θάνο Καραγιώργη.

Στην ανακοίνωση του ο Π.Κ.Σ. βλέπει «διασυρμό» και «σπίλωση» του υπεύθυνου κτηνίατρου του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, που «βασίζεται στην ανακοίνωση παραρτήματος του», χωρίς όμως να αναφέρει που έγκειται ο διασυρμός ή η σπίλωση και χωρίς φυσικά να κάνει πουθενά λόγο για την «ταμπακιέρα» των κατηγοριών.

Εικάζουμε ότι, η ανακοίνωση έχει ίσως σκοπό να καλύψει τον κτηνίατρο από τις όποιες ευθύνες ενδεχομένως προκύψουν ύστερα και από τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής και γι’ αυτό τον λόγο μάλλον αναρτήθηκε την ίδια μέρα (26/11/2019) στην επίσημη σελίδα του Π.Κ.Σ. και παλαιότερη επιστολή του κ. Θάνου Καραγιωργή με ημερομηνία 7 Δεκεμβρίου 2018.

Τη δική της σημασία έχει επίσης και η πληροφορία, που μας μεταφέρουν φιλόζωοι και γνώστες καταστάσεων, ότι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου φέρεται πως έχει οικονομικές συναλλαγές με το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής καθώς στην κλινική του στη Θεσσαλονίκη αποστέλλονται κατά καιρούς από τον κ. Καραγιώργη πολυδάπανα περιστατικά άρρωστων ζώων για χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπεία.

Τα παραπάνω τα αναφέρουμε διότι η σημερινή θέση του Π.Κ.Σ. απέχει, όπως μας εξηγεί η κ. Εριφύλη Καστή, παρασάγγας από τη θέση που είχε ένα χρόνο πριν όταν και έλαβε γνώση του περιεχομένου του δελτίου Τύπου του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και για το οποίο όχι μόνο δεν υπήρξε τότε καμία αντίδραση αλλά, σύμφωνα πάντα με την κ. Καστή, ο Π.Κ.Σ είχε δώσει μέχρι και το «πράσινο» φως.

«Το επίμαχο δελτίο Τύπου κατατέθηκε στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και κοινοποιήθηκε στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και στον δικηγόρο του Συλλόγου, πριν ακόμα ανακοινωθεί στα Μέσα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Δεν υπήρξε η παραμικρή παρατήρηση ή διαφωνία με το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου από την πλευρά του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου», ανέφεραν μεταξύ άλλων σε επιστολή τους τον περασμένο Δεκέμβρη η (τότε) πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ.κ. Εριφύλη Καστή και Ταϊφούν Αχμέτ αντίστοιχα.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Θάνος Καραγιώργης στη δική του επιστολή μιλά για «απρόκλητη αντισυναδελφική συμπεριφορά» ισχυριζόμενος ότι «βάλλεται προσωπικά και ως επιστήμονας με ανυπόστατες κατηγορίες».

Παρακάτω, παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, την επιστολή του κ. Θάνου Καραγιώργη και τέλος, την απάντηση των κ.κ. Εριφύλη Καστή και Ταϊφούν Αχμέτ προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου:

Η επιστολή του κ. Καραγιώργη προς τον Π.Κ.Σ.:

Η απάντηση της κ. Εριφύλης Καστή και του κ. Ταϊφούν Αχμέτ στην επιστολή του κ. Καραγιώργη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ