ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Καταλυτική η συμβολή της ΕΟΔ Ροδόπης στον 9ο αγώνα Οχυρού Νυμφαίας

Η συμβολή των Διασωστών ήταν καταλυτική, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, χρειάστηκε να επέμβουν σε αρκετά περιστατικά, όπως διαστρέμματα, εκδορές, πτώσεις, κράμπες και αποπροσανατολισμούς αθλητών

fonirodopis.gr

Με 25 εθελοντές η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης κάλυψε τον 9ο αγώνα Οχυρού Νυμφαίας -μια απαιτητική διοργάνωση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η διοργάνωση, με την ονομασία «Tuvunu Trail Run» πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Συλλόγου Rodopi Runners, με την υποστήριξη του Στρατού και περιελάμβανε δύο αγώνες τρεξίματος, 30 και 10 χιλιομέτρων μέσα στο βουνό -υπέροχο σε φυσικό κάλλος, αλλά και πολύ απαιτητικό, με δύσβατα μονοπάτια και υψομετρικές διαφορές- με αφετηρία και τερματισμό μέσα στο ιστορικό Οχυρό της Νυμφαίας.

Η συμβολή των Διασωστών ήταν καταλυτική, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, χρειάστηκε να επέμβουν σε αρκετά περιστατικά, όπως διαστρέμματα, εκδορές, πτώσεις, κράμπες και αποπροσανατολισμούς αθλητών.

Οι εθελοντές συγκρότησαν τρεις πεζοπόρες ομάδες στα δύο πιο δύσκολα τμήματα της διαδρομής, με την πρώτη να τοποθετείται παράλληλα της συνοριογραμμής Ελλάδας-Βουλγαρίας, αφού λόγω της πυκνής ομίχλης υπήρχε κίνδυνος αποπροσανατολισμού των αθλητών και τις άλλες δύο να βρίσκονται στα τελευταία 6 χιλιόμετρα της απόστασης, στα οποία δεν υπήρχε πρόσβαση με αυτοκίνητο, για να αντιμετωπιστεί άμεσα κάποιο πιθανό περιστατικό.

Παράλληλα, η ΕΟΔ Ροδόπης σχημάτισε τέσσερις σταθερές ομάδες στα σημεία ανεφοδιασμού και στον τερματισμό, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την άψογη διεξαγωγή των Αγώνων.

Νικητές, στον αγώνα 30 χιλιομέτρων, στους άντρες γενικής σειράς αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Σιωπίδης και στις γυναίκες, η Εμινέ Σαρισού- Δημητριάδη, ενώ στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, στους άντρες γενικής σειράς, πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Κεχάογλου και στις γυναίκες, η Μιλένα Βελκόβα.

Η ΕΟΔ Ροδόπης αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη για τη συμμετοχή της, ως φορέας υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης, αφού εκτός από το αθλητικό γεγονός αναδείχθηκε και μια σημαντική στιγμή της ιστορίας του τόπου μας, όπως αυτή διαδραματίστηκε στις 6-9 Απριλίου του ’41.
Να σημειωθεί ότι στους αγώνες συμμετείχαν 360 αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και, περίπου 680 συνοδοί, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της τοπικής ιστορίας της Ροδόπης.

«Πρώτες Βοήθειες» σε δύο παιδικούς σταθμούς της πόλης μας

Η ΕΟΔ Ροδόπης συνεχίζοντας της κοινωνική της δράση, πραγματοποίησε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε εργαζομένους των παιδικών σταθμών «Παιχνιδοκαμώματα» και «Γέλα χαμογέλα» της πόλης μας.

Με βασικά θέματα: Βασική υποστήριξη ζωής – Θέση ασφαλείας – Πνιγμός από ξένο σώμα, τέσσερις πιστοποιημένοι εθελοντές της Ομάδας, εκπαίδευσαν 15 συνολικά άτομα πρώτα σε θεωρητικό και στη συνέχεια, σε πρακτικό επίπεδο, το οποίο έγινε με προπλάσματα ενήλικα και βρέφους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΟΔ Ροδόπης προσφέρει πιστοποιημένη εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, την οποία και έχει λάβει, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, τον επίσημο ευρωπαϊκό φορέα σε αυτόν τον τομέα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υποκρισία των ηγετών της μειονότητας

Κάποια στιγμή η υποκρισία των προβεβλημένων στελεχών της μειονότητας θα πρέπει να σταματήσει, γιατί μόνο με ειλικρίνεια μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Την υποκρισία των ηγετών της μειονότητας στηλιτεύουν μειονοτικοί αναγνώστες της εφημερίδας μας με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στη Θράκη.

Ειδικότερα, όπως μας αναφέρουν, γνωστό και ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος της μειονότητας υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ στο 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου τον ξενάγησε και τον ενημέρωσε για ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Ο ίδιος κατέχει περίοπτη θέση σε μειονοτικό σωματείο, το οποίο κατά καιρούς προτρέπει τους μειονοτικούς συμπολίτες μας να εγγράφουν τα παιδιά τους στα μειονοτικά δημοτικά και στα δύο μειονοτικά Γυμνάσια – Λύκεια της Θράκης.

Αναρωτιούνται λοιπόν οι μειονοτικοί αναγνώστες μας που επικοινώνησαν μαζί μας:

Ενημέρωσε άραγε τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ ότι ο ίδιος επέλεξε για τα παιδιά του να φοιτήσουν σε δημόσια Γυμνάσια – Λύκεια και όχι σε μειονοτικά;

Είναι ηθικό το εν λόγω στέλεχος να επιλέγει για τα παιδιά του την δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση και την ίδια ώρα να παροτρύνει τους υπόλοιπους να στείλουν τα παιδιά τους σε μειονοτικά σχολεία;

Κάποια στιγμή εκτιμούμε ότι η υποκρισία των προβεβλημένων στελεχών της μειονότητας πρέπει να σταματήσει, γιατί μόνο με ειλικρίνεια μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν σε ορισμένους τομείς, όπως αυτός της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για Νυμφαία: «Κυβερνητικό αλαλούµ µε το άνοιγµα των συνόρων»

«Για ακόµη µία φορά αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση όχι µόνο δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για το άνοιγµα του τουρισµού αλλά και ότι είναι επικίνδυνη για τα συµφέροντα των επαγγελµατιών του κλάδου»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Να ανοίξει άµεσα και οριστικά ο Συνοριακός Σταθµός της Νυµφαίας, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο οποίος κάνει λόγο για «κυβερνητικό αλαλούμ» και για μια κυβέρνηση «επικίνδυνη για τα συμφέροντα των επαγγελματιών του τουρισμού».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Κυβερνητικό αλαλούµ µε το άνοιγµα των συνόρων! Για ακόµη µία φορά η Κυβέρνηση αποδείχτηκε πλήρως ανακόλουθη στις υποσχέσεις της. Για ακόµη µία φορά αποδείχτηκε ότι όχι µόνο δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για το άνοιγµα του τουρισµού αλλά και ότι είναι επικίνδυνη για τα συµφέροντα των επαγγελµατιών του κλάδου.

Παρά τις επιβεβαιώσεις του υπουργού και των κυβερνητικών βουλευτών της περιφέρειας ΑΜΘ ότι η Νυµφαία, η συνοριακή πύλη µε την Βουλγαρία, φέτος θα ανοίξει χωρίς προβλήµατα και περιορισµούς και δεν θα ξαναζήσουµε τις περσινές τραγελαφικές καταστάσεις… τελείως αιφνιδιαστικά την 14η Μαΐου τα σύνορα της Νυµφαίας έκλεισαν µε αποτέλεσµα να διαµαρτύρονται δεκάδες τουρίστες που θέλουν να εισέλθουν στην χώρα µας.

Το κλείσιµο αυτό βέβαια εκτός από τον τουριστικό κλάδο και όλους τους επιχειρηµατίες ξενοδοχειακών καταλυµάτων και εστίασης των παράλιων περιοχών που περιµένουν να δουλέψουν, επηρεάζει και πολλές οικογένειες µε φοιτητές ή εργαζόµενους από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Το µόνο σίγουρο είναι ότι ο νοµός µας, µαζί µε τους γειτονικούς της ΑΜΘ, παραµένει χωρίς λογική εξήγηση αποκοµµένος και µε πολίτες και τουρίστες έρµαια στα κυβερνητικά πολιτικά παιχνίδια. Προειδοποιούµε την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχτούµε για δεύτερη φορά ενέργειες που οδηγούν στην τουριστική υποβάθµιση της περιοχής µας. Οι επαγγελµατίες του τουριστικού κλάδου βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Σοβαρευτείτε επιτέλους και µην δοκιµάζετε τις αντοχές τους! Να ανοίξει άµεσα και οριστικά ο σταθµός της Νυµφαίας!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ενέργειες Τσαλικίδη για το άνοιγμα της Νυμφαίας

«Η αντίδραση των τοπικών οικονομικών φορέων και της κοινωνίας είναι απολύτως λογική», σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο οποίος αναφέρει τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Απολύτως λογική χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης την αντίδραση των τοπικών οικονομικών φορέων και της κοινωνίας για την προσωρινή απαγόρευση διέλευσης τουριστών από τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας.

Σε δήλωση του για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο ίδιος για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού αναφέρει:

«H απρόσκοπτη λειτουργία του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών έλεγχων είναι επιβεβλημένη. Το ίδιο ζήτημα θέσαμε, επανειλημμένα, κατά το διάλογο με τους συναρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, καθ’ όλο το διάστημα εφαρμογής των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον covid 19.

Η αντίδραση των τοπικών οικονομικών φορέων και της κοινωνίας για την προσωρινή απαγόρευση της διέλευσης ταξιδιωτών από το συνοριακό σημείο είναι απολύτως λογική. Η οικονομία της περιοχής μας έχει δεχθεί καίρια πλήγματα. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και ισχυρά μέτρα προστασίας για την επιβίωση των δυναμικών κλάδων και επιχειρήσεων όπως είναι κι οι τουριστικές.

Ζήτησα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση άρση των απαγορεύσεων στη Νυμφαία. Σε επικοινωνία μας με τον Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αποφασίστηκε να διατεθεί προσωρινά για τις ανάγκες του ΕΟΔΥ, ο χώρος του μόνιμου σταθμού ελέγχων που δημιουργήσαμε με το ΥΠΑΝΕΠ και την Εγνατία Οδό κι είναι έτοιμος προς λειτουργία.

Τελικά η λύση για την λειτουργία της Νυμφαίας, δίνεται από τον μόνιμο σταθμό ελέγχου για το παραεμπόριο και τις ενέργειες που έως τώρα έχουν γίνει για να λειτουργήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικές εξελίξεις για το άνοιγμα της Νυμφαίας, ανακοίνωσε ο Στυλιανίδης

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ροδόπης, ως σημείο διενέργειας ελέγχων στους τουριστές θα χρησιμοποιηθεί το isobox, στο οποίο ήδη γίνονται εργασίες

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετικές εξελίξεις για το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού Νυμφαίας για τους τουρίστες, προανήγγειλε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο ίδιος κινητοποιήθηκε άμεσα από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της κυβερνητικής απόφασης και ήδη από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής βρέθηκε στο σημείο συνοδευόμενος από τον Στρατηγό της Αστυνομίας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Π. Συριτούδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπη Μ. Σεβδυνίδη.

Ο Βουλευτής Ροδόπης συντονίστηκε άμεσα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο, τον Βουλευτή Καβάλας Μ. Λαζαρίδη και άλλους Βουλευτές και Δημάρχους της Περιφέρειας και συνομίλησε με τους συναρμόδιους Υπουργούς, ήτοι τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου προκειμένου να δοθεί μια λύση.

Τελικά, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται πως λύση στο πρόβλημα δίνει, κατόπιν σχετικής πρότασης του προέδρου του ΕΒΕ Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη, το isobox που εγκαταστάθηκε προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι κατά του παραεμπορίου .

Στη νέα του ανακοίνωση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν παρέλειψε πάντως να επιτεθεί εκ νέου στη διοίκηση της Περιφέρειας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πολιτική για τον τόπο δεν ασκείται ούτε με φωτογραφίες, ούτε μόνο με δελτία τύπου αλλά με υπεύθυνη δουλειά, με συντονισμό και συνεργασία για την παραγωγή αποτελεσμάτων».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Η στοιχειοθετημένη αντίδραση και διεκδίκηση μας έπιασε τόπο. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα τον διευθυντή του Γ. Δημητριάδη καθώς και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου για τη στήριξη. Επίσης τους συναδέλφους Ν. Παναγιωτόπουλο και Μ. Λαζαρίδη για τη συνεργασία.

Πριν από λίγο μίλησα με τον Στρατηγό της Αστυνομίας κ. Π. Συριτούδη. Με ενημέρωσε ότι ήδη:

1. Προχωρά η ηλεκτρική σύνδεση του isobox και ο φωτισμός του σημείου.

2. Θα τοποθετηθεί δεύτερο isobox από την αστυνομία.

3. Θα εγκατασταθούν σκίαστρα και φράχτης από το στρατό και θα διαπλατυνθεί το πάρκινγκ από το στρατό.

4. Θα εγκατασταθεί γεννήτρια για έκτακτες ανάγκες από το στρατό.

5. Θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες από τα Επιμελητήρια.

6. Θα προχωρήσει η σύνδεση του νερού.

7. Τοποθετούνται Αστυνομικοί που έχουν ήδη προμηθευτεί με iPad για τους ηλεκτρονικούς ελέγχους των πιστοποιητικών και ενισχύεται η προσβασιμότητα του 4G

8. Διαγραμμίζεται ο χώρος ώστε ο δειγματοληπτικός έλεγχος να μη δημιουργεί περιττές καθυστερήσεις.

Είμαστε σε απόλυτο συντονισμό, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για την περιοχή μας να αξιοποιήσουμε το τουριστικό ρεύμα από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ροδόπη. Η ιστορία αυτή ελπίζω να είναι πολιτικά διδακτική για κάποιους, διότι η πολιτική για τον τόπο δεν ασκείται ούτε με φωτογραφίες, ούτε μόνο με δελτία τύπου αλλά με υπεύθυνη δουλειά, με συντονισμό και συνεργασία για την παραγωγή αποτελεσμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Η υποκρισία των ηγετών της μειονότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για Νυμφαία: «Κυβερνητικό αλαλούµ µε το άνοιγµα των συνόρων»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες πριν

Οι ενέργειες Τσαλικίδη για το άνοιγμα της Νυμφαίας

ΕΒΡΟΣ8 ώρες πριν

Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες πριν

Θετικές εξελίξεις για το άνοιγμα της Νυμφαίας, ανακοίνωσε ο Στυλιανίδης

YΓΕΙΑ9 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΞΑΝΘΗ9 ώρες πριν

Αντισημιτικό παραλήρημα Μετέ: Ανάρτησε σημαία της Τζιχάντ κατά του Ισραήλ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10 ώρες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον τουρκικό φασισμό και το ρόλο του στην ευρύτερη περιοχή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ11 ώρες πριν

Μιχάλης Αμοιρίδης για Νυμφαία: «Γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ13 ώρες πριν

Γραβάνης: «Το ISOBOX που δώρισαν τα Επιμελητήρια θα δώσει τη λύση για το άνοιγμα της Νυμφαίας»

ΕΒΡΟΣ8 ώρες πριν

Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα πριν

Παραδοσιακή «πινελιά» στα Ελευθέρια Θράκης από τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Χαρίτου: «Η χώρα μας πέτυχε όποτε άσκησε ενεργητική εξωτερική πολιτική»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Παρουσία Στεφανή ο εορτασμός για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΕΚΚΛΗΣΙΑ3 ημέρες πριν

Παντελεήμων: «Τα φετινά Ελευθέρια να γίνουν αφετηρία εθνικής και πνευματικής ανάτασης»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ημέρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x