ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα απομακρύνει από κοινόχρηστους χώρους ο Δήμος Κομοτηνής

Μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν 30 οχήματα – Μετά την παρέλευση 20 ημερών και εφόσον δεν αναζητηθούν από τον ιδιοκτήτη τους τα οχήματα καταστρέφονται, καθώς θεωρούνται απόβλητα

Ενέργειες για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων πραγματοποιεί το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί με εταιρεία του Φορέα Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος.

Μέχρι στιγμής απομακρύνθηκαν τα οχήματα που έχουν καταγραφεί από το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται πριν την απομάκρυνσή τους (επικόλληση ειδοποίησης ιδιοκτήτη, αλληλογραφία με την Αστυνομία, ΔΟΥ κλπ).

Από τα 30 αυτοκίνητα που έχουν καταγραφεί, ήδη τα 4 έχουν απομακρυνθεί σε χώρο φύλαξης της εταιρείας εναλλακτικής  διαχείρισης. Μετά την παρέλευση 20 ημερών και εφόσον δεν αναζητηθούν από τον ιδιοκτήτη τους τα οχήματα καταστρέφονται.

Τα οχήματα που εγκαταλείπονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, θεωρούνται απόβλητα και περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου, προκειμένου να τα διαχειριστή ως απόβλητα.

Καλούνται οι δημότες όταν εντοπίζουν εγκαταλειμμένο όχημα να το δηλώνουν στο αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 2531052400 ή στη γραμμή του Δημότη: 15424.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων απαγορεύεται να εγκαταλείπουν τα οχήματά τους σε κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πεζοδρόμια, εγκαταλειμμένα οικόπεδα κλπ. Εφόσον θέτουν τα οχήματά τους σε ακινησία, πρέπει να τα σταθμεύουν σε χώρο ιδιοκτησίας τους. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΔΟΕ: http://www.edoe.gr/sixnes-erotiseis/

Η ανακύκλωση των οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ) έχει ιδιαίτερη περιβαλλοντική σημασία. Οι επιπτώσεις από τη μη ορθή ανακύκλωση οχημάτων αφορούν τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τα επικίνδυνα απόβλητα, που εμπεριέχονται στα οχήματα (ορυκτέλαια, οξέα μπαταριών, μόλυβδο, καταλύτες κλπ). Τα υλικά αυτά μπορούν να προκαλέσουν περιβαλλοντική υποβάθμιση στο έδαφος και στους υδάτινους αποδέκτες.

Το όφελος της ανακύκλωσης οχημάτων είναι διπλό. Αφενός, απελευθερώνεται πολύτιμος ελεύθερος δημόσιος χώρος στάθμευσης στην πόλη μας και αποτρέπεται η διαρροή των επικίνδυνων υλικών που περιέχονται σε αυτά στο περιβάλλον. Αφετέρου, δίνεται η δυνατότητα επανάκτησης υλικών και μετάλλων τα οποία επαναχρησιμοποιούνται.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

«Εννοείται και θέλουμε να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, είναι κάτι που ζητάμε εδώ και έξι χρόνια», δήλωσε η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ – «Δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι να κάνουμε ασφαλτόστρωση», είχε δηλώσει χθες ο Γιάννης Γκαράνης

Δημοσιεύθηκε

στις

«Από την πρώτη μέρα που παρέλαβα, έστειλα την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ασφαλτοστρώσουν το κομμάτι εκείνο μπροστά στο μάρκετ όπου δημιουργούνται οι λακκούβες. Τόσο ο κύριος που έχει το μάρκετ όσο και κάποιοι άλλοι κύριοι που έχουν κατοικία στις πολυκατοικίες δεν άφησαν τα συνεργεία να κάνουν την ασφαλτόστρωση. Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά στείλαμε την Τεχνική Υπηρεσία να ρίξουν χαλίκι. Για ακόμη μια φορά όμως, οι ίδιοι άνθρωποι τους έδιωξαν», δήλωσε ο Γιάννης Γκαράνης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με τον λασπόδρομο της οδού Χαλκοκονδύλη και ύστερα από σχετική ερώτηση της Ελένης Λαφτσή.

Τα παραπάνω ωστόσο διαψεύδουν οι κάτοικοι της περιοχής και ειδικότερα η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ, η οποία παρουσιάζει την κατάσταση εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσίασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής.

«Εννοείται και θέλουμε να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, είναι κάτι που ζητάμε εδώ και έξι χρόνια», μας είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία μάλιστα πρόσθεσε ότι έλαβε τη δέσμευση από τη Δημοτική Αρχή ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Δείτε στο βίντεο την τοποθέτηση του Δημάρχου Κομοτηνής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Καταγγελία – Κόσμιο: «Παρακαλάμε εδώ και μια 5ετία να φτιάξουν τους δρόμους»

«Αφού δεν τους αφήνουν οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη ας έρθουν στο Κόσμιο να ρίξουν άσφαλτο. Εμείς τους αφήνουμε», δηλώνει αγανακτισμένος κάτοικος του οικισμού με αφορμή τη δήλωση Γκαράνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τον οικισμό του Κοσμίου καταγγέλλει στη «Φωνή της Ροδόπης» αγανακτισμένος κάτοικος με αφορμή τη δήλωση Γκαράνη για την οδό Χαλκοκονδύλη στην Κομοτηνή.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προκειμένου να δικαιολογηθεί για τον λασπόδρομο της οδού Χαλκοκονδύλη δήλωσε ότι, η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να ασφαλτοστρώσει το σημείο όμως δεν το κατόρθωσε καθώς… «δεν τους αφήνουν οι κάτοικοι»!!!

«Αφού δεν τους αφήνουν στην οδό Χαλκοκονδύλη να ρίξουν άσφαλτο, μπορούν να έρθουν στο Κόσμιο να φτιάξουν τους δρόμους. Εμείς τους αφήνουμε», μας λέει ο κάτοικος του οικισμού.

«Μετά τις εργασίες της ΔΕΥΑΚ που έγιναν πριν 5 χρόνια και αφού πληρώσαμε 1.000 ευρώ περίπου το κάθε σπίτι για τη σύνδεση στον Βιολογικό, ξέχασαν να επισκευάσουν τους δρόμους. Τους παρακαλάμε εδώ και μια πενταετία αλλά δεν έρχεται κανείς», δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γκαράνης: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλτόστρωση επειδή δεν μας αφήνουν οι κάτοικοι»

Στο «λασπόδρομο» της οδού Χαλκοκονδύλη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής ύστερα από ερώτηση της Ελένης Λαφτσή

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα από λάσπες και λακκούβες είναι αναγκασμένοι να περπατούν περίοικοι και περαστικοί από την οδό Χαλκοκονδύλη, που βρίσκεται πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κομοτηνή, κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση.

Η εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμικές περιοχές, όμως για την κατάσταση αυτή σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής ευθύνονται οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν αφήνουν τα συνεργεία του Δήμου να επέμβουν καθώς ζητάνε να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της οδού.

Φωτογραφία: Maron News

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή, στην οποία ο Γιάννης Γκαράνης απάντησε επί λέξει:

«Στην οδό Χαλκοκονδύλη είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο αφορά τις διανοίξεις που πρέπει να γίνουν. Εγώ δεν θα μείνω όμως στις διανοίξεις γιατί είναι μια κατάσταση που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει, όμως θα μείνω στο εξής. Από την πρώτη μέρα που παρέλαβα, έστειλα την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ασφαλτοστρώσουν το κομμάτι εκείνο μπροστά στο μάρκετ όπου δημιουργούνται οι λακκούβες. Εκεί όμως δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτών. Τόσο ο κύριος που έχει το μάρκετ όσο και κάποιοι άλλοι κύριοι που έχουν κατοικία στις πολυκατοικίες δεν άφησαν τα συνεργεία να κάνουν την ασφαλτόστρωση. Αυτό έγινε την πρώτη χρονιά. Την επόμενη χρονιά στείλαμε την Τεχνική Υπηρεσία να ρίξουν χαλίκι. Για ακόμη μια φορά όμως, οι ίδιοι άνθρωποι τους έδιωξαν. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η διοίκηση για να κάνει κάτι θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων στους οποίους ανήκει το μέρος. Θα πρέπει και αυτοί να συμβιβαστούν με αυτό που τους προτείνουμε. Ότι προς το παρόν θα έχουμε την τσιμεντόπτωση και αργότερα όταν θα γίνει η διάνοιξη, θα ασφαλτοστρωθεί κανονικά ο δρόμος. Εμείς είμαστε εδώ, τα συνεργεία μας είναι εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ζωντανά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Συνεδριάζει αυτή την ώρα με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εννέα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Κομοτηνής στο Youtube.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Έγκριση ή μη παράτασης σύμβασης ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του άξονα  προτεραιότητας 4 “Αστική βιώσιμη κινητικότητα” του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016”.
  2. ΄Εγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης τριών (3) δημοτικών γηπέδων στην Οργανωτική Επιτροπή του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
  3. Τροποποίηση ή μη της αριθ. 39/2019 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής αναφορικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου.
  4. Έγκριση  ή μη τροποποίησης της αριθμ. 2229/20-06-2018 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ ΚΕΜΕΑ προς  στην Διαχειριστική Αρχή περί τροποποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (1), με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής» της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κομοτηνής» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002774 λόγω αλλαγής φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
  5. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 1/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την εκμίσθωση μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα” καθώς και ορισμός επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας.
  6. ΄Εγκριση ή μη του αριθμ. 2/2021 πρακτικού της “Επιτροπής Αξιολόγησης χορήγησης υποτροφιών” του Δήμου Κομοτηνής που αφορά την κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης κλειστής πλειοδοτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης μίας κατοικίας επί της οδού Κουντουριώτου 3 στην Κομοτηνή του κληροδοτήματος “Ν.Πίσσα”.
  7. ΄Εγκριση ή μη διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για τη σύναψη της δημόσιας σύμβασης με τίτλο: Προμήθεια γραφικής ύλης & λοιπών ειδών γραφείου, εντύπων-υλικών μηχ/σης & πολλαπλών εκτυπώσεων για τα έτη 2022 & 2023.
  8. Έγκριση ή μη μερικής αναμόρφωσης του εν χρήσει προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2021 για 5η φορά (υπ. αριθμ. 185/2021 ΑΟΕ).
  9. Ηλεκτροδοτήσεις ακινήτων σε περιοχές ευθύνης Δήμου Κομοτηνής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ2 ημέρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ2 ημέρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 ημέρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ2 ημέρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ3 ημέρες πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ3 ημέρες πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ4 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ4 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x