ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ενημερωτική εκστρατεία της Αστυνομίας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ο Αστυνόμος Αναστάσιος Τσιπλάκης κάλεσε τις γυναίκες να μην φοβούνται να καταγγέλλουν περιστατικά βίας ενώ προέτρεψε αντίστοιχα και τους λοιπούς πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιοδήποτε περιστατικό.

fonirodopis.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου ενημερωτική εκστρατεία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, αστυνομικοί του νεοϊδρυθέντος Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Παράλληλα, ενημέρωσαν τους πολίτες για το ρόλο των νέων Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αστυνόμος Β’ Αναστάσιος Τσιπλάκης, κάλεσε τις γυναίκες να μην φοβούνται να καταγγέλλουν περιστατικά βίας ενώ προέτρεψε αντίστοιχα και τους λοιπούς πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιοδήποτε περιστατικό.

«Ενημερώνουμε τους πολίτες για τις νέες υπηρεσίες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας οι οποίες από τις αρχές Νοέμβρη λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας να διαχειρίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και να τυγχάνουν εξειδικευμένης διαχείρισης.

Θα ήθελα να καλέσω όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας να μη φοβούνται και να έρχονται να μας το καταγγείλουν. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους. Επίσης να παροτρύνω τους λοιπούς πολίτες που αντιλαμβάνονται τέτοιου είδους περιστατικά να μη διστάζουν να τα καταγγείλουν είτε στον τηλεφωνικό αριθμό 100 είτε στον τηλεφωνικό αριθμό 15900 της Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων. Η βία σε οποιαδήποτε μορφή κι αν εκφράζεται αποτελεί πράξη καταδικαστέα και κατακριτέα», δήλωσε ο κ. Τσιπλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ