ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεύρυνση ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική και κοινωνική ανάγκη μια ευρύτερη προοδευτική συμπόρευση

«Μοναδικό ανάχωμα της ακροδεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου – «Κάναμε λάθη και αστοχίες, όμως είχαμε θετικό πρόσημο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού», τόνισε ο Πάνος Ρήγας

fonirodopis.gr

Την ιστορική, πολιτική και κοινωνική ανάγκη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ευρύτερη προοδευτική συμπόρευση τόνισαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο ΕΒΕ Ροδόπης με θέμα «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου – Μια νέα σχέση με την πολιτική».

Ο πρώην αναπληρωτής ΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας αφού κατέκρινε την πολιτική της ΝΔ, δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για λάθη και αστοχίες.

«Δεν προχώρησαν σε καμία μείωση ούτε της προκαταβολής φόρου ούτε της εισφοράς αλληλεγγύης. Όλη η φορολογική ελάφρυνση δεν θα είναι για τη μεσαία τάξη», είπε αναφερόμενος στη ΝΔ ενώ πρόσθεσε ότι «υπήρξαν προβλήματα, λάθη και αστοχίες όπως με τη σύνταξη χηρείας ή ενδεχομένως για το ΕΚΑΣ και υπήρχε και πολλές φορές αλαζονεία. Το γενικό όμως είναι ότι είχαμε ένα θετικό πρόσημο όπως τα 37 δισ. Θέλαμε να είχαμε στην άκρη χρήματα για να μη βρεθούμε όπως βρεθήκαμε την περίοδο εκείνη (σ.σ. 2015), σε μια κρίση τεράστια με άδεια ταμεία και ασφαλιστικό σε κατάρρευση. Άρα εκείνη τη στιγμή έπρεπε να πάρεις δάνεια. Εμείς θέλαμε λοιπόν να έχουμε μια ελευθερία ώστε να μπορεί το Κράτος να αποδώσει».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανενός, ούτε του Χαρίτου, ούτε του Σακελλίωνα αλλά ούτε και του Αλέξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού. Έτσι πρέπει να το δούμε πια, περάσαμε πάρα πολλά. Και σήμερα έχουμε ανάγκη αυτές οι δυνάμεις να συσπειρωθούν», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής ΥΕΘΑ απευθύνοντας κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών στάθηκε στο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως το μοναδικό πολιτικό ανάχωμα στην ακροδεξιά.

«Όταν το 2012 διαγράφηκα από το ΠΑΣΟΚ τότε που ψηφίστηκε το δεύτερο μνημόνιο και έφυγε η λαϊκή βάση από το κόμμα, αυτός ο κόσμος εκφράστηκε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη.  Σε άλλες χώρες που διαλύθηκαν μεγάλα παραδοσιακά σοσιαλιστικά κόμματα είδαμε την ανάγκη έκφρασης του κόσμου ενάντια στα μνημόνια να ενισχύει την ακροδεξιά. Άρα λοιπόν στη χώρα μας η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε και δημοκρατικά. Και αφενός έδωσε αυτή την εναλλακτική που μας οδήγησε έξω από τα μνημόνια αλλά κατόρθωσε όλη αυτή την αγανάκτηση να την πάει σε μια προοδευτική κατεύθυνση», επεσήμανε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Έχει αξία ότι η ευρύτερη προοδευτική συμμαχία εκδηλώθηκε και συσπειρώθηκε γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πιο δύσκολη στιγμή, όταν έφυγαν οι ΑΝΕΛ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πηγαίναμε σε μία πολύ δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος έρχεται με μια ανιδιοτέλεια και όχι επειδή υπάρχει κάποια συναλλαγή.

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή μια ευρύτερη προοδευτική συμπόρευση είναι μια ιστορική πολιτική και κοινωνική ανάγκη. Χρειάζεται να αναδειχτεί μια άλλη προοδευτική πρόταση για το μέλλον, μία πρόταση που θα βασίζεται σε αυτά που μας ενώνουν, τις κοινές μας αξίες για τη δημοκρατία, την ισότητα, το σεβασμό στο περιβάλλον», σημείωσε η Βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ