ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συλλήψεις διακινητών μεταναστών στη Ροδόπη ύστερα από καταδίωξη

Στη μία περίπτωση, το όχημα ακινητοποιήθηκε στον Ροδίτη ενώ στην άλλη στην Εγνατία Οδό – Συνελήφθησαν δύο διακινητές που μετέφεραν 20 συνολικά μετανάστες

fonirodopis.gr

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης δύο διακινητές, ένας 31χρονος ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες  στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης  – Κομοτηνής (ύψος της ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά στο ύψος του οικισμού Ροδίτη, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Λίγο πιο κάτω, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 36χρονο οδηγό του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν οχήματα και πλαστά έγγραφα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ