ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Ρήγας: «Οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών»

«Γνώριζαν πάρα πολύ καλά ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η Τουρκία, δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να υπάρχει μια επέκταση της στα βόρεια σύνορα μας», είπε ο πρώην Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για πολιτική απατεωνιά

fonirodopis.gr

Ως μια ιδιαίτερη επιτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή στα πλαίσια εκδήλωσης για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρήγας αποκάλυψε ότι οι υψηλόβαθμοι Έλληνες στρατιωτικοί ήταν υπέρ της Συμφωνίας επειδή γνώριζαν ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η Τουρκία» κατηγορώντας ταυτόχρονα τη ΝΔ για πολιτική απατεωνιά καθώς «έπαιξε με το εθνικό συναίσθημα» των Ελλήνων.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε:

«Η επίλυση του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί μια ιδιαίτερη επιτυχία που θα έχει βάθος. Η πλειοψηφία των υψηλόβαθμων στρατιωτικών και όχι μόνο είναι άνθρωποι που ήταν υπέρ της λύσης γιατί γνώριζαν πάρα πολύ καλά ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η Τουρκία. Δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να υπάρχει μια επέκταση της Τουρκία στα βόρεια σύνορα μας, αυτό το αποφύγαμε. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας εκπαιδεύουν τους Βορειομακεδόνες στρατιωτικούς και ταυτόχρονα ελέγχουμε τον εναέριο χώρο κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας και δεν τον ελέγχει, βάσει διεθνών συνθηκών, η Τουρκία. Πέρα από όλα τα οικονομικά ένα σημαντικό ως εθνικό θέμα λύθηκε.

Μεταξύ όλων, έχουμε μία πολιτική απατεωνιά της ΝΔ, η οποία έπαιξε με το εθνικό συναίσθημα και διαμόρφωσε ένα τοπίο το οποίο βρίσκει μπροστά της σήμερα. Και όχι μόνο αυτό αλλά επιβεβαιώνει και καλά κάνει τη στήριξη της σε αυτή τη Συμφωνία και της Βόρειας Μακεδονίας να προχωρήσει η προενταξιακή της πορεία στην Ε.Ε.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ