ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουρνούς σε Στυλιανίδη για μεταναστευτικό: «Λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό»

«Στόχος μας είναι να αυξηθούν ραγδαία οι επαναπροωθήσεις» είπε ο Βουλευτής Ροδόπης, ο οποίος μίλησε για «αποτροπή» – «Καλή τύχη στο να πείσετε τις τουρκικές αρχές» ανταπάντησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Για «ψέματα» της ΝΔ, «κινδυνολογία» και «ξενοφοβία» έκανε λόγο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς απευθυνόμενος στον Ευριπίδη Στυλιανίδη σε συζήτηση στην ΕΡΤ για το μεταναστευτικό.

«Ο στόχος μας είναι να αυξηθούν ραγδαία οι επαναπροωθήσεις, να αντιμετωπιστούν ανθρωπιστικά οι ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια να επαναπροσδιοριστεί το θεσμικό πλαίσιο της Συνθήκης του Δουβλίνο και κάθε ευρωπαϊκή χώρα αλλά και η Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν», επεσήμανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση του κ. Στυλιανίδη γιατί το κόμμα του επένδυσε με πλείστο λαϊκισμό στην κινδυνολογία και στη ξενοφοβία και τώρα καλείται να διαχειριστεί μία κατάσταση που διαχειρίζεται με τον χειρότερο τρόπο. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Τον Ιούλιο κληρονομήσατε 15.000 στα νησιά αιτούντες άσυλο στα νησιά και τώρα είναι 37.000», είπε ο κ. Μπουρνούς.

«Αυτό τι έχει να κάνει με την κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Στυλιανίδης με τον κ. Μπουρνούς να μιλά για «διαχειριστική ανικανότητα» και «ακροδεξιά λαϊκίστικη διαχείριση του προβλήματος».

«Προεκλογικά η Ν.Δ. έλεγε ότι η αύξηση των αφίξεων οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά ανακάλυψε τους γεωπολιτικούς λόγους. Δεν μπορεί να ξαναλέει σήμερα τα ίδια ψέματα ότι θα διαχειριστεί καλύτερα τα θαλάσσια σύνορα και να φτάνει να μιλάει για ‘’αποτροπή’’ ο κ. Στεφανής», υπογράμμισε ο Γ. Μπουρνούς.

«Είστε με τον Άδωνη Γεωργιάδη και το να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολα ή με την δήλωση του Θ. Πλεύρη, το 2011, ότι πρέπει να έχουμε νεκρούς στη θάλασσα;» ρώτησε εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να λάβει απάντηση από τον Ευρ. Στυλιανίδη.

«Τι θα πει αποτροπή;» επέμεινε να ρωτάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς τον Ευρ. Στυλιανίδη για να απαντήσει τελικά ο βουλευτής της Ν.Δ. ότι εννοεί να μην περνούν τα ελληνικά σύνορα, πριν φύγουν από τις τουρκικές ακτές.

«Καλή τύχη στο να πείσετε τις τουρκικές αρχές» ανταπάντησε ο κ. Μπουρνούς προσθέτοντας: «Λέτε ψέματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ