ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Επέκταση του δημοτικού «κολαστηρίου» ονειρεύεται ο Γιάννης Γκαράνης

«Προς λάθος κατεύθυνση η πρωτοβουλία, κεντρικός στόχος θα έπρεπε να είναι η σταδιακή συρρίκνωση του αριθμού των φυλακισμένων ζώων μέσα από προγράμματα υιοθεσιών», τονίζει η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS»

fonirodopis.gr

Την επέκταση του δημοτικού «κολαστηρίου» στο οποίο βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό άθλιες συνθήκες έγκλειστα δεκάδες αδέσποτα, ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Καρασταύρου.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία καταδεικνύει την πρόθεση του Δημάρχου να φυλακίσει –κατά παράβαση της νομοθεσίας- όλα τα αδέσποτα, κινείται σαφώς σε λανθασμένη κατεύθυνση όπως αναφέρει η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS».

Αναλυτικά:

«Με αφορμή την δημοσιοποιηθείσα πρόθεση του Δήμου να υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος’’ για επέκταση του δημοτικού κυνοκομείου Κομοτηνής, το οποίο σήμερα λειτουργεί υπό συνθήκες κολαστηρίου, δηλώνουμε ότι η πρωτοβουλία είναι προς τη λάθος κατεύθυνση.

Κεντρικός στόχος θα έπρεπε να είναι η σταδιακή συρρίκνωση του αριθμού των φυλακισμένων ζώων μέσα από προγράμματα υιοθεσιών, τα οποία θα υποστήριζε με κίνητρα ο Δήμος, όπως έχουν πράξει στο παρελθόν φωτισμένοι δήμαρχοι σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Το ζητούμενο είναι να κλείνουν οι φυλακές των αθώων ψυχών και όχι να επεκτείνονται.

Όσο για τον έλεγχο της ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπάρισμα) των σκύλων δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί. Εάν εκφυλιστεί σε ένα θεατρινίστικο έλεγχο κάποιων δεσποζόμενων ζώων, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους βγάζουν βόλτα στην πόλη, δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα στον περιορισμό του αριθμού των βασανισμένων αδέσποτων και αυτό διότι η πλειοψηφία των σκυλιών αυτών είναι τσιπαρισμένα ή και όσα δεν είναι, θα είναι θέμα χρόνου να τσιπαριστούν. Το πρόβλημα, όμως, επαναλαμβάνουμε δεν εντοπίζεται σε αυτή την κατηγορία των ζώων.

Εάν οι έλεγχοι δεν επικεντρωθούν στα χωριά, στα μαντριά και στους κυνηγούς, που έρχονται από άλλες περιοχές και κατά την κυνηγητική περίοδο εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους (έχουμε βέβαια και εγχώριους εγκληματίες που πράττουν το ίδιο), το ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν θα επιλυθεί.

Εάν ο νέος δήμαρχος κ. Γκαράνης δεν αντιμετωπίσει με διαφορετική οπτική το πρόβλημα από ότι ο προκάτοχος του και αν δεν απεμπλακεί από αυτούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια το θέμα και απέτυχαν παταγωδώς, δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ