ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Το πουλόβερ ξηλώνεται: Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προ των πυλών

«Οφείλουν τα Σωματεία Εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ να ενημερώσουν τους Εργαζόμενους για τα σχέδια της Κυβέρνησης στην επέκταση των Ιδιωτικοποιήσεων ώστε μόλις αυτές ξεκινήσουν να υλοποιούνται να είμαστε έτοιμοι, αντιδρώντας δυναμικά, να τις αποτρέψουμε», τονίζει η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης

fonirodopis.gr

Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Ροδόπης:

Τι εχει να μας πει, ο λαλίστατος μεχρι προτεινος, μαινόμενος ταυρος κος Γιαννάκος;

Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω επίσης, και αυτό θέλω να καταστεί σαφές, ότι είναι άλλο το δημόσιο σύστημα υγείας και άλλο κρατικό σύστημα υγείας». Η Ιδιωτικοποίηση προ των πυλών του Ε.Σ.Υ…

Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος, ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, που με τις δηλώσεις του ξεδιπλώνει ΟΛΟ το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Χθες στη Βουλή, σε ερώτηση Βουλευτή του ΜΕΡΑ25, με  θέμα:  «Σχέδια  ιδιωτικοποίησης  των  δημόσιων Νοσοκομείων», επιβεβαίωσε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Υπηρεσιών του Δημοσίου και οι Συμπράξεις ΣΔΙΤ, την επόμενη περίοδο θα αποτελέσουν εμβληματικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

 Άλλωστε πρόσφατη είναι η συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI στην οποία επαναλαμβάνει την πρόθεση του να αγοράσει από ιδιώτες υπηρεσίες των εργαστηρίων που σήμερα παρέχονται από τα δημόσια νοσοκομεία με το επιχείρημα του κ. Κικίλια ότι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των εργαστηρίων γίνεται από τη μια προκειμένου να λύσει τα χέρια των γιατρών των εργαστηριακών υπαλλήλων και των νοσηλευτών και από την άλλη  ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αύξησης των πιστώσεων για την υγεία για να καλυφθούν οι ανάγκες και ανανεωθεί όπου απαιτείται ο Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παρότι ο ίδιος αναγνωρίζει ότι αυτές βρίσκονται πολύ κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χθες στη Βουλή το προχώρησε και πιο πέρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς τι θέλουμε; Εμείς θέλουμε η μέση ελληνική οικογένεια, θέλουμε ο πολίτης –επαναλαμβάνω ότι μέσα στην κρίση διαλύθηκε η μεσαία τάξη και υπερπολλαπλασιάστηκε ο κόσμος, οι συμπολίτες μας που πηγαίνουν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ-να μπορεί να εξυπηρετείται ποιοτικά, γρήγορα, να τον σέβονται σε αξιοπρεπείς χώρους με την καλύτερη δυνατή τεχνολογία Αυτό είναι ένα θέμα. Άλλο δημόσια υγεία, άλλο κρατική υγεία. Αυτός είναι ο διαχωρισμός μεταξύ του κρατικού και του δημοσίου, δηλαδή αν το κρατικό κοστίζει πιο πολύ, αν ταλαιπωρεί τον κόσμο -και είναι εμφανές μεταξύ όλων ημών ότι υπάρχει θέμα με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ-και όπως γίνεται ήδη στα νοσοκομεία μας ή όπως γίνεται ήδη με το ΕΟΠΥΥ – και τα νοσοκομεία μας και ο ΕΟΠΥΥ-που αγοράζει υπηρεσίες ιδιωτικές υγείας, πιο σύγχρονα μηχανήματα ,πιο ακριβή, καλύτερα εργαστηριακά κλπ.

Επίσης,  σας  είπα  ότι  είναι  προφανές  ότι  αν  μπορώ  να  έχω,  για παράδειγμα, έναν αξονικό τομογράφο, έναν μαγνητικό τελευταίας τεχνολογίας που  να  κοστίσει  στον ΕΟΠΥΥ η  χρήση  του, αλλά  και  στον  Έλληνα φορολογούμενο, πολύ πιο λίγο από ό,τι κοστίζει τώρα και που να μπορεί να παρέχει πολύ πιο καλές υπηρεσίες και αυτή την υπηρεσία μπορώ να την αγοράσω από τον ιδιωτικό τομέα και άρα, ο γιατρός του ΕΣΥ, ο τεχνολόγος του ΕΣΥ, ο διοικητικός υπάλληλος, ο νοσηλευτής μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, προφανώς θα το κάνω, όπως και γίνεται σε κάποιο βαθμό και στα νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥ».

Οι δηλώσεις αυτές δεν γίνονται τυχαία, αλλά είναι μέρος του σχεδίου εφαρμογής του Κυβερνητικού Προγράμματος της Ν.Δ για την Ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών των Νοσοκομείων.

Οφείλουν τα Σωματεία Εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ να ενημερώσουν τους Εργαζόμενους για τα σχέδια και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για τις «πρώτες παρεμβάσεις» στο χώρο των Εργαστηρίων και στην επέκταση των Ιδιωτικοποιήσεων ώστε μόλις αυτές ξεκινήσουν να υλοποιούνται  να είμαστε έτοιμοι,  αντιδρώντας δυναμικά, να τις αποτρέψουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ