ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με κεντρικό σύνθημα την αποδέσμευση από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ η πορεία του ΠΑΜΕ για το Πολυτεχνείο

Στην πορεία συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης

fonirodopis.gr

Την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν το πρωί της Κυριακής 17 Νοεμβρίου μέλη του ΠΑΜΕ, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης και του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής ενώ ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ζήτησε την αποδέσμευση της χώρας από Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζοντας ως «χυδαία» κάθε προσπάθεια εμπλοκής σε πολέμους που στόχο έχουν τα κέρδη των λίγων.

«Σήμερα για ακόμη μια χρονιά τιμήσαμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους ενάντια στη χούντα. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και σύγχρονα ακόμα και σήμερα, σε μια περίοδο που εντείνουν τη συνεργασία τους η ελληνική αστική τάξη μέσω των κυβερνήσεων με το ΝΑΤΟ και την αμερικανική αστική τάξη, βάζουν ακόμα πιο βαθιά τον ελληνικό λαό σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Καταγγέλλουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που σε συνέδριο που έγινε στην Ευελπίδων δήλωσε ότι ‘’πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα στους Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους που συμμετείχαμε και αυτό θα γίνει και στο μέλλον’’. Είναι χυδαία η προσπάθεια και ο σκοπός τους σε οποιαδήποτε εμπλοκή στην ευρύτερη περιοχή να στείλουν τα νέα παιδιά της πατρίδας μας να χαθούν για τα κέρδη των λίγων. Εμείς απαιτούμε αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, να μην υπάρχει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα,  να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Αυτός ο αγώνας συνδυάζεται με τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, για υγεία, παιδεία, αυξήσεις στους μισθούς. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής πάλης», δήλωσε ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ