ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά πατά στο δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ που επιχειρεί να επιβάλει η ΝΔ εναντίον των λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων», αναφέρει σε ανακοίνωση του για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

fonirodopis.gr

Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από την κυβέρνηση της ΝΔ. Καταγγέλλουμε την επέμβαση και καταστολή της αστυνομίας τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη εναντίον φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγίσει το κτίριο μέχρι την 17η Νοέμβρη.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι τυχαία, αλλά πατά στο δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ που επιχειρεί να επιβάλει η ΝΔ εναντίον των λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Για την εφαρμογή του ‘’νόμος και τάξη’’, η κυβέρνηση αξιοποιεί κάποιες ενέργειες ορισμένων ομάδων, που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Διακαής πόθος της τωρινής, αλλά και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, είναι να ‘’βάλουν στον γύψο’’ τους λαϊκούς αγώνες, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε Ανώνυμες Εταιρείες, χωρίς ενοχλητικές φωνές και διαμαρτυρίες για δικαιώματα, μισθούς, ζωή.

Η στάση της Συγκλήτου, ουσιαστικά απαγορεύει στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ να πάνε στη σχολή τους, να προχωρήσουν σε μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και Γενική Συνέλευση  για τον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των φοιτητών ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός της ΝΔ αποτελούν τη συνέχεια στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση αντίστοιχα ξυλοφόρτωνε δασκάλους, φοιτητές και διαδηλωτές, ενώ προχώρησε σε ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων, όπως το δικαίωμα στην απεργία.

Καταδικάζουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταστολή των φοιτητικών και των λαϊκών αγώνων.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή απαντάμε με δυνάμωμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά και αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης.

1 Σχόλιο

1 Σχόλιο

  1. Avatar

    ΤΑΚΗΣ

    16 Νοεμβρίου 2019 at 15:52

    ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΟΣΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ..ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!!ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ..Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ