ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Προσπάθεια φίμωσης της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, καταγγέλλει η ΚΝΕ Ροδόπης

Σύμφωνα με την καταγγελία, μέλη της παράταξης της ΑΝΟΚ κατέβασαν το βράδυ της Τετάρτης πανό της ΚΝΕ που είχαν αναρτηθεί εντός του κτιρίου της Νομικής Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Προσπάθεια φίμωσης της φωνής της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από μέλη της παράταξης της ΑΝΟΚ, καταγγέλλει η ΚΝΕ Ροδόπης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μέλη της ΑΝΟΚ κατέβασαν το βράδυ της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου πανό της ΚΝΕ, μεταξύ των οποίων και πανό για την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, τα οποία είχαν αναρτηθεί εντός του κτιρίου της Νομικής Κομοτηνής.

Αναλυτικά, η καταγγελία:

«Σαν να μην έφτανε η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ από την αρχή της χρονιάς να βάλει ‘’στο γύψο’’ το φοιτητικό κίνημα, με την κατάργηση του πανεπιστημιακου ασύλου μέσα στο καλοκαίρι, με την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού να κορυφώνεται όσο πλησιάζει η 17 Νοέμβρη και την απαράδεκτη παρουσία των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, στη Νομική του ΔΠΘ δεν είναι αρκετά όλα αυτά, για την επικράτηση σιγής νεκροταφείου που θέλουν η κυβέρνηση και οι παρατάξεις της!

Για την παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της ΑΝΟΚ δεν αρκούν η σειρά νομοσχεδίων της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης που είναι πραγματική θηλιά για την πλειοψηφία των φοιτητών και για τα Ιδρύματα, τα οποία ασφυκτιουν με την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά θέλουν και να εξασφαλίσουν την υποταγή των φοιτητών σε ο, τι επιτάσσουν οι νόμοι της ‘’αγοράς’’ και η λογική της ‘’ανταγωνιστικοτητας’’ μέσα από τις Οδηγίες ΕΕ και κεφαλαίου. Γι αυτό και εχουν αναλάβει το ρόλο του δερβεναγα για όποια φωνή αντιστέκεται και καλεί σε εναντίωση απέναντι στην εμπλοκή των επιχειτηματικων συμφερόντων μέσα στις σχολές μας!

Γι αυτό τους ενοχλεί να υπάρχει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στη Νομική και σε κάθε σχολή! Δεν τους ενοχλούν ‘’τα παραταξιακα υλικά’’ γενικώς και αοριστως, ούτε τους πήρε ο πόνος για την δήθεν καθαριότητα των τοίχων και των κτηρίων. Αν ήταν αυτό το ενδιαφέρον τους, θα στηριζαν τις προτάσεις και τα ψηφισματα των φοιτητών που συσπειρωνονται στο ΜΑΣ για τη διεκδίκηση έκτακτου κονδυλιου για τα ΑΕΙ, για να ανασανουν τα Πανεπιστήμια από την χρόνια έλλειψη συντήρησης και την απουσία σύγχρονων υποδομών!

Αυτό που δεν θέλουν είναι να ακούγεται η φωνή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, γιατί είναι η φωνή που υπερασπιζεται το πραγματικά σύγχρονο και νέο μέσα στα Πανεπιστήμια, που παλεύει για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των φοιτητών κόντρα στις σαπιες ιδέες τους που θέλουν τους φοιτητές με σκυμμένο το κεφάλι, να δέχονται παθητικά την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ-κεφαλαίου!

Γιατί όταν η ΑΝΟΚ μιλάει για ένα Πανεπιστήμιο ευρωπαϊκό και σύγχρονο, μιλάει για το Πανεπιστήμιο των χωρών της ΕΕ, στο οποίο οι φοιτητές αναγκάζονται να παίρνουν δάνεια (φοιτητοδανεια) για να μπορούν να ανταπεξελθουν στα ιδιοτικοοικονιμικα κριτήρια με τα οποία αυτά λειτουργούν. Εννοεί τα πανεπιστήμια στα οποία έχει πρόσβαση η ελίτ των φοιτητών, καθώς για την πλειοψηφία τα δίδακτρα που επικρατούν είναι απωθητικα.

Για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ συγχρονο και νέο ειναι αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μας να σπουδαζουμε, να μορφωνομαστε ολόπλευρα, χωρίς εμπόδια και ταξικους φραγμούς! Για αυτό το πανεπιστήμιο παλεύουμε μέσα και έξω από τις σχολές, για αυτήν την κοινωνία, στην οποία ο καθένας και η καθεμία Θα έχει πραγματικά ίσες ευκαιρίες στη ζωή, να μάθει, να σπουδάσει στο αντικείμενο που θέλει για να προσφέρει με τις γνώσεις του στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι στην κερδοφορία μιας χούφτας καπιταλιστων.

Αυτή είναι η πολιτική που ενοχλεί, γι αυτό η παράταξη της ΑΝΟΚ με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΑΠ κατέβασε θρασυδειλα μέσα στη νύχτα (ώρα που δεν ήταν φοιτητές στη σχολή) τα πανό της ΚΝΕ, μεταξύ των οποίων και πανό που κατήγγειλε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, αποδεικνύοντας την ιδεολογική τους πίστη στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης και των συμμάχων της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, κάνοντας κάθε προσπάθεια να φιμωνεται κάθε αντιπολεμική–αντιιμπεριαλιστικη φωνή!!

Δεν θα τους περάσει! Δεν θα καταφέρουν να επικρατήσει σιγή ιχθύος στη Νομική! Οι μαζικές γενικές συνελεύσεις, το κλίμα αγανάκτησης κι οργής που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα απανωτά περιστατικά παραβίασης του ασύλου τόσο στην ΑΣΟΕΕ όσο και στη δική μας σχολή με τέτοιες ενέργειες όπως του κατεβάσματος των πανό, αποδεικνύουν ότι το κλίμα φόβου και καταστολής που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση δεν λυγίζει τους φοιτητές.

Η καλύτερη απάντηση στις φωνές της καταστολής και του αυταρχισμού είναι μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Κυριακή στις 11:30 στην Κ. Πλατεία με Σωματεία και φορείς της Κομοτηνής. Καλούν ακόμα: ο Σ.Φ της Κοινωνικής Διοίκησης και η Επιτροπή Αγώνα Νομικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ