ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ελλιπής η οργάνωση περίθαλψης αδέσποτων ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

Ομολογία αποτυχίας: Ο κτηνίατρος Θάνος Καραγιώργης αποποιείται τις κατηγορίες για θανάτους σκυλιών, πιστώνει στον εαυτό του «υπεράνθρωπες προσπάθειες» και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στη διοίκηση του Δημοτικού Κυνοκομείου

fonirodopis.gr

Θέση για τις καταγγελίες της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» σχετικές με θανάτους σκυλιών ύστερα από επεμβάσεις στείρωσης πήρε ο αρμόδιος κτηνίατρος του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής Θάνος Καραγιώργης μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο κ. Καραγιώργης απορρίπτει τις όποιες κατηγορίες μιλώντας για «ψευδείς δηλώσεις» και «ψευδή στοιχεία θανάτων αδέσποτων ζώων» τις οποίες αποδίδει σε «στοχευμένη κατασυκοφάντηση» του, χωρίς πάντως να τεκμηριώνει με πραγματικά περιστατικά το δόλο ή έστω κάποιο λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι γίνεται η –κατά δήλωση του- συκοφάντηση.

Το «ζουμί» ωστόσο της δήλωσης βρίσκεται στο σημείο όπου ομολογεί την ελλιπή οργάνωση περίθαλψης αδέσποτων ζώων, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι των ευθυνών στη διοίκηση του Δημοτικού Κυνοκομείου και επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις εδώ και καιρό καταγγελίες τόσο της ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» όσο και του Κτηνιατρικού Συλλόγου Ροδόπης ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις τραγικές συνθήκες και παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Ο κ. Καραγιώργης αφού αποποιείται όλων των ευθυνών του, πιστώνει στον εαυτό του τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες» που καταβάλλει προκειμένου να ανταποκριθεί στον υπερπληθυσμό ζώων, για τα οποία παραλείπει φυσικά να αναφέρει ότι βρίσκονται παράνομα έγκλειστα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση του Θάνου Καραγιώργη:

Τέλος, θα θέλαμε να απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα στον κ. Καραγιώργη ο οποίος είναι ο κατά νόμο υγειονομικός υπεύθυνος του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής:

Σε επιτόπια επίσκεψη μας πρόσφατα στον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής εντοπίσαμε σε απόσταση 10 μέτρων από αυτό μια καινούρια τάφρο στην οποία βρίσκονται μέσα περιττώματα. Πως εξηγεί άραγε την ύπαρξη της τάφρου που αποτελεί εστία μόλυνσης; Το να πετάει οποιοσδήποτε περιττώματα ζώων εκεί μέσα το θεωρεί σύννομη υγειονομικά ενέργεια και αν όχι, σε τι ενέργειες έχει προβεί ο ίδιος για την αποκατάσταση της;

Η σύμβαση που είχε υπογράψει ο Δήμος Κομοτηνής με ιδιωτική εταιρεία για την περισυλλογή και διαχείριση νεκρών ζώων συντροφιάς έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019. Γνωρίζει ο κ. Καραγιώργης αν ανανεώθηκε η σύμβαση ή αν υπογράφηκε έστω κάποια καινούρια; Και αν όχι, ποιος διαχειρίζεται έκτοτε και μέχρι σήμερα τα νεκρά ζώα και που οδηγούνται αυτά; Μήπως στην καινούρια τάφρο που ανοίχτηκε πρόσφατα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ