ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου: «Να ανακαλέσει στην τάξη ο πρωθυπουργός τον αντιπρόεδρο της Βουλής»

Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ρατσιστικό λόγο του Χαράλαμπου Αθανασίου, κινδυνολογία αλλά και ανιστόρητους παραλληλισμούς που εκτός των άλλων «δίνουν άλλοθι σε παρεμβάσεις και σχεδιασμούς τρίτων στην περιοχή»

fonirodopis.gr

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φαιδρές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος εξομοίωσε τους Έλληνες μουσουλμάνους της Ροδόπης με τους μετανάστες στη Λέσβο, ζητάει ο Δημήτρης Χαρίτου.

Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ρατσιστικό λόγο, κινδυνολογία αλλά και ανιστόρητους παραλληλισμούς που εκτός των άλλων «δίνουν άλλοθι σε παρεμβάσεις και σχεδιασμούς τρίτων στην περιοχή».

Αναλυτικά, τονίζει:

«Θα ανέμενε κανείς, τώρα πλέον που η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης της  ΝΔ, να σταματήσουν οι μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές φωνές που τόσο συχνά ακούγαμε, όταν  την διακυβέρνηση της χώρας ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, όπως  αποδεικνύεται, όχι μόνο δεν μπορούν να διαχειριστούν το προσφυγικό, αλλά δεν αλλάζουν και τις κακές τους συνήθειες! Συνεχίζουν να εκφέρουν τον ίδιο ακραίο και επικίνδυνο λόγο, προς τέρψη και ικανοποίηση του ακροδεξιού και ξενοφοβικού ακροατηρίου τους, όπως προκύπτει από τις φαιδρές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ κ. Χ Αθανασίου. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνουν, ο ρατσιστικός λόγος, η κινδυνολογία, ο ανιστόρητος παραλληλισμός της Λέσβου με τη Ροδόπη, καθώς και η εξομοίωση Ελλήνων πολιτών μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με τους πρόσφυγες που κατέφυγαν στα νησιά!

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιο ακραίο λόγο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το  προσφυγικό, πυροδοτώντας αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, αλλά εκθέτουν την χώρα διεθνώς;

Ενώ επιπρόσθετα με τα λεγόμενα τους, που δείχνουν επιπολαιότητα και άγνοια, δίνουν άλλοθι σε παρεμβάσεις και σχεδιασμούς τρίτων στην περιοχή.

Αν ο  κος Αθανασίου, αντιπρόεδρος της Βουλής, δεν γνωρίζει ότι ο νομός  Ροδόπης  ανήκει στην ελληνική επικράτεια, ότι κατοικείται από Έλληνες πολίτες (χριστιανούς και μουσουλμάνους) και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού με βάση την αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, οφείλει  άμεσα ο Πρωθυπουργός της χώρας  Κυριάκος Μητσοτάκης, να τον ανακαλέσει στην τάξη ή να τον παύσει από αντιπρόεδρο. Εκτός και αν για όσα δηλώνει, ότι είναι υπερήφανος  για την πολιτική που εγκαινίασε ο πατέρας του  Κων/νος Μητσοτάκης στη περιοχή, είναι απλώς λόγια μόνο για εκλογική κατανάλωση.

Αναμένω την παρέμβαση του πρωθυπουργού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ