ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες κυβερνητικές δηλώσεις εις βάρος των Ελλήνων μουσουλμάνων της Ροδόπης!

«Φοβάμαι ότι η Λέσβος θα γίνει μία νέα Ροδόπη», είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου – «Βαθιά ξενοφοβική αντίληψη. Ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια και κατοικείται από Έλληνες πολίτες, χριστιανούς και μουσουλμάνους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Αντιδράσεις προκαλούν τα λόγια του αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του Θέμα 104,6 σχετικά με τις αυξημένες αφίξεις μεταναστών στο νησί της Λέσβου.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου επιχείρησε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο με τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους ταύτισε ούτε λίγο ούτε πολύ με τους Έλληνες μουσουλμάνους της Ροδόπης υποπίπτοντας έτσι σε ένα σοβαρό ατόπημα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για κατάρρευση της οικονομίας του νησιού, όμως σημείωσε ότι «υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες».

Δεν έμεινε, όμως εκεί, αλλά παρέθεσε και δημογραφικά στοιχεία σημειώνοντας ότι «ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων», ενώ εκτίμησε ότι με αυτούς τους ρυθμούς σε είκοσι χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι και ότι τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορούν να δημιουργήσουν μια «νέα Ροδόπη».

Τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου σχολίασε σε υψηλούς τόνους η Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για «βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της Ν.Δ.».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Χαράλαμπο Αθανασίου ότι ομολογεί κυνικά την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ υπογραμμίζει ότι «ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, κατοικείται από Έλληνες πολίτες -χριστιανούς και μουσουλμάνους- και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού πάνω στην αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας».

Αναλυτικά:

«Με τη δήλωσή του σχετικά με τον κίνδυνο ‘’αλλοίωσης του πληθυσμού’’ στη Λέσβο και τη μετατροπή του νησιού σε ‘’νέα Ροδόπη’’, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, επιβεβαιώνει τη βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της ΝΔ. Παράλληλα, ομολογεί με κυνικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Αθανασίου, και σε όσους έχουν ανάλογες ανησυχίες, ότι ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, κατοικείται από Έλληνες πολίτες -χριστιανούς και μουσουλμάνους- και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού πάνω στην αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η διάκριση των Ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας συνιστά θεσμική πρόκληση, ενώ φανερώνει βαθιά άγνοια και προκατάληψη.

Ας μην αναρωτιούνται στην κυβέρνηση τί προκαλεί τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όταν κορυφαία στελέχη της ΝΔ υιοθετούν μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της αντιπολιτευτικής της ρητορείας και της κυβερνητικής της αδράνειας. Την καλούμε να εφαρμόσει επιτέλους ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ