ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΚΑΒΑΛΑ

Η καθηγήτρια στη Χρυσούπολη Καβάλας που εξόργισε τους ακροδεξιούς

«Ο Μεταξάς αναγκάστηκε να πει το ΟΧΙ. Δεν είχε στο μυαλό του ιδέες για αντίσταση, ούτε πίστευε ότι έπραττε το σωστό. Στο κάτω-κάτω ήταν στην Ελλάδα ότι ήταν ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ στις χώρες τους: φασίστες – δικτάτορες»

fonirodopis.gr

Την απόλυτη ιστορική αλήθεια είπε, από το βήμα του εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου, μία καθηγήτρια στη Χρυσούπολη, εξοργίζοντας τους ακροδεξιούς και το αφήγημα τους περί της πατριωτικής στάσης του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Η καθηγήτρια, αναφέρθηκε στον μη εκλεγμένο δικτάτορα, ο οποίος «αναγκάστηκε να πει το ΟΧΙ», καθώς «γιατί από την ιστορία αλλά και την αυτοβιογραφία του γνωρίζουμε ότι την ώρα που έλεγε αυτά τα λόγια δεν είχε στο μυαλό του ιδέες για αντίσταση και πόσο μάλλον για νίκη. Ούτε πίστευε ότι έπραττε το σωστό, αντιστεκόμενος στον άξονα των Μουσολίνι και Χίτλερ. Στο κάτω-κάτω ο Μεταξάς ήταν στην Ελλάδα ότι ήταν οι προαναφερθέντες στις χώρες τους: φασίστες-δικτάτορες».

Οι αντιδράσεις των ακροδεξιών του διαδικτύου ήταν άμεσες, και όπως πάντα, ακραίες και υβριστικές. Η καθηγήτρια δεν είπε τίποτα άλλο πέραν της αλήθειας. Και το σίγουρο είναι ότι αν ζούσε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα ήταν περήφανος γι’ αυτήν.

Πηγή: kokkinokavalas.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x