ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Θεμελιώθηκαν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη – Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια

fonirodopis.gr

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου η θεμελίωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη.

Στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις θα στεγαστούν Σχολές Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιούλιο με την κατασκευαστική εταιρεία «Κοινοπραξία Εργομπετόν ΑΒΕΤΕΘ – ΤΕΚ Θεσσαλονίκης Α.Ε.», το έργο συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ που έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ομιλία του έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για το όραμα και τον σχεδιασμό του έργου, τονίζοντας ταυτόχρονα τη στήριξη που οφείλει να παρέχει η κυβέρνηση στο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

«Το Δημοκρίτειο είναι ένα ιδιαίτερο πανεπιστήμιο, σε μια ιδιαίτερη γεωγραφική θέση, διασπαρμένο σε τέσσερις πόλεις και οφείλει να έχει τη στήριξη μας. Για να μπορέσεις να κάνεις ένα τέτοιο έργο πρέπει να έχεις όραμα, σχεδιασμό. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στο Δημοκρίτειο για αυτόν τον σχεδιασμό γιατί είναι κάτι που και εμείς αυτό θέλουμε. Να είναι τα πανεπιστήμια μας εξωστρεφή και να αναζητούν εναλλακτικές μορφές και εργαλεία χρηματοδότησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Διγαλάκης.

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Στο κτίριο προβλέπεται να στεγασθούν αμφιθέατρα (2×200 θέσεων και 2×140 θέσεων), κεντρική βιβλιοθήκη, μουσείο, 24 αίθουσες διδασκαλίας, 18 εργαστήρια, γραφεία γραμματειών, κοσμητόρων, προέδρων τμημάτων, μελών ΔΕΠ, διοικητικών, κυλικείο, χώροι υγιεινής, αποθηκευτικοί χώροι και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων.

Στην διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, εσωτερικής οδοποιίας, χώρων στάθμευσης, πλακοστρωμένων επιπέδων, εργασιών πρασίνου και Η/Μ εξωτερικών δικτύων (ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων, ηλεκτρικών, κλπ).

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου ανέρχεται σε 23.906 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 61,4 στρέμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ