ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Μαζική αποχή συμβούλων της αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου!

Διαμαρτύρονται για την ώρα διεξαγωγής – «Ζητάμε οι συνεδριάσεις να γίνονται το απόγευμα και όχι το πρωί», λέει ο Τζανέρ Ιμάμ – «Ανεύθυνη και προβληματική η αντιπολίτευση, η μεθόδευση τους δεν θα περάσει», δηλώνει ο Οντέρ Μουμίν

fonirodopis.gr

Μετά χιλίων εμποδίων φαίνεται πως είναι αναγκασμένος να διοικεί τον Δήμο Ιάσμου ο Οντέρ Μουμίν εξαιτίας τόσο του «Κλεισθένη» όσο κυρίως, των ιδιαίτερα τεταμένων σχέσεων που επικρατούν μεταξύ του ιδίου και των παρατάξεων του Καδή Ισμέτ και του Κυριάκου Αμούτζα.

Τελευταίο «επεισόδιο» στην κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών, η μαζική αποχή –με εξαίρεση τον Παναγιώτη Σπορίκη- των συμβούλων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου και τελικά αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, καθώς σε αυτήν έδωσαν το «παρών» μόλις 12 από τους 27 συνολικά δημοτικούς συμβούλους.

Αιτία της αποχής, όπως μας εξήγησε ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Τζανέρ Ιμάμ, το αίτημα για διεξαγωγή των συνεδριάσεων τις απογευματινές και όχι τις πρωινές ώρες κατά τις οποίες ορίζει τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

«Ζητάμε τα συμβούλια να διεξάγονται τις απογευματινές ώρες διότι πολλοί σύμβουλοι εργάζονται το πρωί και δυσκολεύονται να φεύγουν από τις δουλειές τους. Απορούμε για ποιο λόγο δεν εισακούεται το αίτημα μας το οποίο θεωρούμε και εύλογο, ειδικά από τη στιγμή που απ’ όσο γνωρίζω όλα τα δημοτικά συμβούλια στην Περιφέρεια μας συνεδριάζουν το απόγευμα», μας είπε χαρακτηριστικά ο Τζανέρ Ιμάμ για το μάλλον δίκαιο αίτημα τους.

Από την πλευρά του, ο Οντέρ Μουμίν στις δηλώσεις του μετά την αναβολή της συνεδρίασης έκανε λόγο για «μεθόδευση» των παρατάξεων του Καδή Ισμέτ και του Κυριάκου Αμούτζα, χαρακτηρίζοντας την αντιπολίτευση ως «ανεύθυνη» και «προβληματική».

«Σήμερα για άλλη μια φορά ενεργώντας από κοινού οι παρατάξεις του Καδή Ισμέτ και του Κυριάκου Αμούτζα απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς η αντιπολίτευση στον Δήμο Ιάσμου είναι ανεύθυνη και προβληματική. Δεν θα τους περάσει γιατί η πλειοψηφία είναι των δημοτών, οι δημότες αποφάσισαν και καλό θα είναι γρήγορα να αντιληφθούν και να αποδεχτούν το αποτέλεσμα. Δεν μπορούν με τέτοιες μεθοδεύσεις να μην επιτρέπουν το συμβούλιο να πάρει αποφάσεις.

Μέχρι 31 Οκτωβρίου είχαμε καταληκτική προθεσμία για να ορίσουμε εκπροσώπους στη ΠΕΔ και δεν μπορούμε να τους εκλέξουμε. Είμαστε ενάντια στον χρυσό, ήταν να περάσουμε σήμερα ένα ψήφισμα, δεν μπορούμε να το περάσουμε. Υπήρξαν 4-5 θέματα παράτασης έργων από τη δική τους δημοτική θητεία και δεν προσέρχονται για να τα ψηφίσουν. Αυτά είναι απαράδεκτα όμως η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου προς τον συνδυασμό μας ήταν πάρα πολύ μεγάλη και θα το βρουν απέναντι τους. Παρακαλώ άμεσα να το σκεφτούν ξανά και να παρατήσουν αυτή την ανεύθυνη και προβληματική συμπεριφορά», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιάσμου.

Ο Παναγιώτης Σπορίκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος έδωσε αναγκαστικά όπως είπε το «παρών» στη συνεδρίαση καθώς είχε ήδη δύο συνεχείς απουσίες, κάλεσε τον Δήμαρχο Ιάσμου να δει το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση.

«Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είχαν βάλει (σ.σ. οι άλλες δύο παρατάξεις) το ζήτημα του χρόνου που θα γίνεται το συμβούλιο. Να μην είναι πρωί διότι υπάρχουν επαγγελματίες, υπάλληλοι κλπ. Ο Δήμαρχος έφερε ως αιτίαση το ζήτημα του ωραρίου των υπαλλήλων. Αυτό είναι κάτι που λύνεται όπως λύνεται σε όλη την Ελλάδα.

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων ήταν από τότε προειδοποιητικές και είπαμε ότι θα μας αναγκάσετε, για να το επιβάλουμε αυτό, να μην έρθουμε σε δύο συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Πρέπει να δούμε το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση. Κι εγώ αν δεν είχα το προσωπικό πρόβλημα με τις δύο συνεχείς απουσίες δεν θα ήμουν εδώ σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας διότι δεν παίρνετε υπ’ όψιν την τοποθέτηση που έγινε πριν δύο δημοτικά συμβούλια. Αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε τόσο απλά πράγματα όπως είναι η ώρα λειτουργίας ενός δημοτικού συμβουλίου, θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε στα υπόλοιπα;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον Οντέρ Μουμίν να απαντά πως οι σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι να παρίστανται και να ζητά από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να προσκαλέσει εντός τριών ημερών τους συμβούλους σε νέα συνεδρίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ