ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το μεγαλόπνοο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής της παλιάς Νομικής

Συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκ. ευρώ – Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανέγερση νηπιαγωγείου, δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αποκατάσταση κτιρίων, ανάπλαση πεζόδρομων, παρεμβάσεις στο πάρκο Περιφέρειας και βελτίωση οδικού δικτύου

fonirodopis.gr

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής και εφόσον εγκριθεί θα αναμορφώσει ριζικά την περιοχή από το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Θερινό ΔΗΠΕΘΕ, το Πάρκο Περιφέρειας, τις σχολικές μονάδες, το Μουσείο Καραθεοδωρή και τις εγκαταστάσεις του ΔΠΘ.

Η υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης για ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του έργου με τίτλο «Αξιοποίηση/αποκατάσταση εμβληματικών κτιρίων Δημοτικής Περιουσίας», συνολικού προϋπολογισμού 12.500.000 ευρώ, εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Τρίτης 29 Οκτωβρίου όπου σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων και μελών της Πρυτανικής Αρχής τα οποία ζητούσαν να μη συμπεριληφθεί το κτίριο της παλιάς Νομικής στο σχέδιο ανάπλασης.

Η υλοποίηση του σχεδιασμού, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Έργων Δημήτρης Καρασταύρου, είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο με τους υπεύθυνους να δίνουν κυριολεκτικά αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήματος που είναι η 31 Οκτωβρίου.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανέγερση νηπιαγωγείου, δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο, ανάπλαση πεζόδρομων, παρεμβάσεις φωτισμού και πρασίνου στο πάρκο Περιφέρειας και βελτίωση οδικού δικτύου.

Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης στο Μουσείο Καραθεοδωρή, στα κτίρια της παλιάς Νομικής, στο παλιό Γυμνάσιο Αρρένων και στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ για το οποίο υπάρχει μελέτη αναβάθμισης.

Δείτε παρακάτω τις μακέτες του σχεδίου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ