ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ρεκόρ συμμετοχής το AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας – Κτηνοτροφίας στα Αρριανά

Το AGROFEST στα Αρριανά, με τα περίπτερα, τις συνεδριάσεις και τις συναυλίες του υποδέχτηκε περίπου 3.000 κόσμο το Σάββατο και γύρω στις 7.000 την Κυριακή

fonirodopis.gr

Με την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας (ΙΑΕ), σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών και το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (DTİK) της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEİK), διοργανώθηκε με επιτυχία το AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας-Κτηνοτροφίας στον οικισμό Αρριανών στις 26-27 Οκτωβρίου και με συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε τις 10.000.

Τα εγκαίνια του AGROFEST πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο πρωί στο γήπεδο Αρριανών από τους τρεις εκπροσώπους των διοργανωτών, Προέδρου ΙΑΕ Ισμαήλ Μολλά Αλή Μεμέτ, Δημάρχου Αρριανών Ριτβάν Αμέτ, Προέδρου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας της DEIK Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ μαζί με το Βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και τον Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ Αχμέτ Ιμπράμ.

Μετά την κοπή της κορδέλας στην είσοδο του γηπέδου, οι επίσημοι επισκέφθηκαν τα περίπτερα και συνομίλησαν με τους πολίτες για τα προϊόντα που εξέθεσαν εκεί. Τα περίπτερα παρέμειναν ανοιχτά στους επισκέπτες Σάββατο και Κυριακή μεταξύ 11:00-21:00. Στο διπλό γήπεδο των Αρριανών οργανώθηκαν 50 περίπτερα και η μεγαλύτερη πλειοψηφία τους ήταν του αγροτικού κλάδου.

Δεύτερος άξονας του AGROFEST ήταν οι συνεδριάσεις στον αγροτικό τομέα οι οποίες πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στον οικισμό των Αρριανών. Στο ξεκίνημα, οι τρεις εκπρόσωποι των διοργανωτών πραγματοποίησαν τις ομιλίες τους και μετά προσφέρθηκαν οι πλακέτες στους εκλεκτούς χορηγούς της διοργάνωσης. Στις συνεδριάσεις και στις δυο ημέρες πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας και της DEIK για τον αγροτικό κλάδο της Θράκης, τα ευφυή συστήματα καλλιέργειας, τις καλλιέργειες κερασιού, ελιάς και καπνού και έγιναν συζητήσεις με τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα για τα προβλήματα των αγροτών που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειές τους.

Ο τρίτος άξονας του AGROFEST ήταν οι συναυλίες στο γήπεδο Αρριανών, στο οποίο το Σάββατο βράδυ βγήκε στη σκηνή το «Γκρουπ Θράκη» και την Κυριακή βράδυ η Άνκαραλι Γιασεμήν.

Το AGROFEST στα Αρριανά, με τα περίπτερα, τις συνεδριάσεις και τις συναυλίες του υποδέχτηκε περίπου 3.000 κόσμο το Σάββατο και γύρω στις 7.000 την Κυριακή.

«Ο σκοπός της διοργάνωσης, όπως είχαμε ανακοινώσει πριν ένα μήνα ήταν η συνένωση των αγροτών με τον επιχειρηματικό κόσμο του τομέα και συνεδρίαση μεταξύ όλων των συμβαλλομένων του αγροτικού τομέα για τα προβλήματα, το παρόν, το μέλλον και την ανάπτυξη των αγροτικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής. Οι εντυπώσεις και οι αντιδράσεις από τους συμμετέχοντες και τους αντιπροσώπους στα περίπτερα μας υποδεικνύουν ότι καταφέραμε με επιτυχία να εξυπηρετήσουμε αυτό το σκοπό. Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε ότι καθιερώσαμε μια παράδοση του AGROFEST και στοχεύουμε να θεσμοποιήσουμε τη διοργάνωσή του κάθε χρόνο με καλύτερα στάνταρτ.

Ευχαριστούμε τους μέγα χορηγούς της διοργάνωσης, τις εταιρείες YAKA IKE, Tropical Group, Balance Accounting, Vioryl και Μισσιριάν, αλλά και το Δήμο Ιάσμου για τη συνεισφορά του στο AGROFEST», αναφέρει σχετικά το Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ