ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη ζητούν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν φιλοτιμήθηκε ούτε καν να απαντήσει, έστω και αρνητικά, στη προ μηνός επιστολή τους με την οποία ζητούσαν νομοθετική ρύθμιση για τις πωλήσεις γάλακτος

fonirodopis.gr

Αίτημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη προκειμένου να τους δεχτεί σε συνάντηση κατέθεσαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ ζητούν μεταξύ άλλων νομοθετική ρύθμιση για τις πωλήσεις γάλακτος, αίτημα για το οποίο απέστειλαν προ μηνός σχετική επιστολή προς τον Υπουργό χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια ανταπόκριση.

Το αίτημα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ:

«Κύριε Υπουργέ,

Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ σας έχουμε αποστείλει από τις 26-9-2019 έγγραφο, ζητώντας τη νομοθετική σας παρέμβαση για την υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους προς τους μεταποιητές με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος.  Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, θετική ή αρνητική, στο παραπάνω αίτημά μας. Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, αλλά και των άλυτων προβλημάτων που συσσωρεύονται συνεχώς στον κλάδο της κτηνοτροφίας, θα θέλαμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών  συλλόγων.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή θα θέλαμε να συζητήσουμε κυρίως τα παρακάτω:

  • Υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στην πώληση γάλακτος από τους κτηνοτρόφους στους μεταποιητές, με υποχρεωτική αναγραφή της τιμής πώλησης του γάλακτος.
  • Πάταξη ελληνοποιήσεων σε γάλα και κρέας.
  • Βοσκοτόπια. Ενημέρωσή σας για το ισχύον καθεστώς και σχεδιασμός του ΥΠΑΑΤ για το καθεστώς που θα ισχύσει με τη νέα ΚΑΠ.
  • Νέα ΚΑΠ. Προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σχετικά με την εσωτερική σύγκλιση και τον τρόπο κατανομής των ενισχύσεων.
  • Ασφάλιση αλλοδαπών μετακλητών εργατών κτηνοτροφίας.

Στη σύσκεψη αυτή θα θέλαμε να συμμετέχουν μαζί με εσάς και οι δύο υφυπουργοί, εκπρόσωπος του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΟΓΑΚ, της κτηνιατρικής υπηρεσίας και του υπουργείου εργασίας.  Επίσης οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΑΜΘ κι εκπρόσωπος της περιφέρειας. Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας». 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ