ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Βανδαλισμοί από άγνωστους στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Έσπασαν το παγκάκι, ξήλωσαν το σύστημα άρδευσης, έσπασαν το κουδούνι και το γραμματοκιβώτιο ενώ άναψαν μέχρι και φωτιά στον προαύλειο χώρο – Την παρέμβαση του Δήμου Κομοτηνής, ζητά ο Σύλλογος Διδασκόντων

fonirodopis.gr

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής το πρωί της Τρίτης 29 Οκτωβρίου δάσκαλοι και μαθητές επιστρέφοντας στις αίθουσες μετά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Δημοτικού Σχολείου, εδώ και καιρό άγνωστοι εισέρχονται τις βραδινές στο περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και προκαλούν εκτεταμένες ζημιές.

Οι άγνωστοι μεταξύ άλλων έσπασαν το παγκάκι, ξήλωσαν το σύστημα άρδευσης, έσπασαν το κουδούνι και το γραμματοκιβώτιο ενώ άναψαν μέχρι και φωτιά στον προαύλειο χώρο με τον Σύλλογο Διδασκόντων να ζητά πλέον την παρέμβαση του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου να αποτραπεί ο περαιτέρω βανδαλισμός του κτιρίου και να προστατευτεί η υγεία και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων:

«Ο βανδαλισμός στο 8ο Δ.Σ. Κομοτηνής συνεχίστηκε και στο 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου 2019 όπου το σχολείο παρέμεινε κλειστό.

Άγνωστοι, εδώ και καιρό εισέρχονται αργά το βράδυ και προξενούν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.

Καταστρέφουν οτιδήποτε τους ‘’ενοχλεί’’ και θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους βάφοντας τους τοίχους, ανάβοντας φωτιές στον περίβολο και γεμίζουν την αυλή με σπασμένα μπουκάλια από οινοπνευματώδη ποτά, τσιγάρα και γενικά σκουπίδια.

Αυτό το τριήμερο όμως οι ζημιές ήταν πάρα πολλές.

Έκοψαν το σχοινί και κατέβασαν την ελληνική σημαία από το κοντάρι αλλά ευτυχώς δεν την έκαψαν.

Έσπασαν και ξήλωσαν τα ξύλα από το καινούριο κυκλικό παγκάκι που τοποθέτησε μόλις πέρυσι ο Δήμος Κομοτηνής, ξήλωσαν ακόμα και κομμάτια από την μόνωση που έχει η σκεπή του και άναψαν φωτιά με τα ξύλα από το παγκάκι στο πίσω μέρος του κτιρίου για να μη γίνονται αντιληπτοί από το δρόμο. Ευτυχώς δεν πήρε φωτιά το κτίριο να έχουμε και συνέχεια.

Ξήλωσαν και πέταξαν το σύστημα άρδευσης του κήπου του προαυλίου χώρου, κατέστρεψαν το κουδούνι επικοινωνίας της εξώπορτας, έσπασαν το γραμματοκιβώτιο, κατέστρεψαν μέρος της μόνωσης του τοίχου στην βόρεια πλευρά, σηκώνουν και πετάνε τις σχάρες από τα φρεάτια του σχολείου και ο κατάλογος των καταστροφών δεν έχει τελειωμό.

Παρακαλούμε τον Δήμο Κομοτηνής να ενεργήσει έτσι ώστε να αποτραπεί ο περαιτέρω βανδαλισμός του κτιρίου και να προστατευτεί η υγεία και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου που κινδυνεύουν άμεσα από τις φθορές και τα αντικείμενα που αφήνουν στο πέρασμα τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ