ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψαρεύει στα θολά νερά για να μην δυσαρεστήσει την ακροδεξιά πελατεία της»

«Είναι ντροπή μια τέτοια θέση να υπηρετείται από έναν άνθρωπο που αδυνατεί να παραδεχθεί την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας», δηλώνει ο Σταμάτης Σακελλίων για την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την απουσία από το μήνυμα της για την 28η Οκτωβρίου οποιασδήποτε αναφοράς στο ναζισμό και στο φασισμό!

fonirodopis.gr

Την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο ναζισμό και στο φασισμό από το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την 28η Οκτωβρίου, στηλιτεύει ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.

Ο κ. Σακελλίων μιλά για προσπάθεια της Υπουργού να «θάψει» την ιστορική αλήθεια προκειμένου να μη «δυσαρεστήσει την ακροδεξιά πελατεία της» ενώ χαρακτηρίζει ως «ντροπή» μια τέτοια θέση να υπηρετείται από «έναν άνθρωπο που αδυνατεί να παραδεχθεί την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας».

Η δήλωση του Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης:

«Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου προσβάλλει βάναυσα τόσο την ιστορική μνήμη όσο και τους αγώνες του λαού μας για την απελευθέρωση από την ναζιστική κατοχή. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου του 1939 επομένως η φράση ‘’παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου’’ αναμφίβολα δείχνουν άγνοια της ιστορίας.

Επιπρόσθετα η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο ναζισμό, στο φασισμό, στο ολοκαύτωμα και η γενική αναφορά σε δυνάμεις του μίσους, πρόδηλα δείχνουν ότι η Υπουργός Παιδείας ψαρεύει στα θολά νερά και φοβάται μην δυσαρεστήσει την ακροδεξιά πελατεία της.

Η απουσία κάθε αναφοράς στον ΕΛΑΣ και στο ΕΑΜ δείχνουν ότι η Υπουργός Παιδείας προσπαθεί να ‘’θάψει’’ την ιστορική αλήθεια γιατί αυτή δεν βολεύει τις ιδεολογικές απόψεις της. Είναι ντροπή μια τέτοια ευαίσθητη θέση να υπηρετείται από έναν άνθρωπο που αδυνατεί να παραδεχθεί την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας.

Προσφέρει κακή υπηρεσία η Υπουργός όχι στην κυβέρνηση της αλλά στην  χώρα. Αλλά είναι ακόμη μια ‘’άριστη’’ επιλογή του ‘’νεότερου πολιτικού κρατούμενου’’ κατά δήλωση του Πρωθυπουργού. Εκάς οι βέβηλοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ