ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Την εθνική αντίσταση κατά του φασισμού γιόρτασε η Κομοτηνή

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας και των Ενόπλων Δυνάμεων – Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας από τους τοπικούς παράγοντες

Λευτέρης Γλερίδης

Την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, γιόρτασε η Κομοτηνή τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου ανήμερα της εθνικής επετείου.

Το πρωί στις 11:00, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και ακολούθως, κατάθεση στεφάνων στον Αδριάντα του Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιο – εθνεγέρτη της Ροδόπης εις τον ιερό αγώνα του 1821, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Μια ώρα αργότερα, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των πολιτιστικών οργανώσεων, της μαθητικής νεολαίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος στις δηλώσεις του εξήρε ως διδακτικό μήνυμα της εθνικής επετείου την ενότητα μεταξύ των Ελλήνων και τη πίστη στη δύναμη της πατρίδας, στοιχεία που όπως είπε χρειαζόμαστε και σήμερα για να οικοδομήσουμε το αύριο.

Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «ημέρα περισυλλογής και αναστοχασμού», μίλησε για εθνική ενότητα και ομοψυχία και κάλεσε την κυβέρνηση αντί για «εύκολους λεονταρισμούς και πολιτική κατευνασμού» να ακολουθήσει πιο ενεργητική εξωτερική πολιτική.

«Από το ’40 μέχρι σήμερα η ίδια ελληνική ψυχή. Αυτή τη λαμπρά ημέρα, αυτή τη λεονταρίσια ψυχή μας την έδειξε η μαθητιώσα νεολαία και ο ελληνικός Στρατός», είπε ο Μαρωνείας Παντελεήμων στο μήνυμα του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Αρχιεπίσκοπο του ΟΧΙ, τον Κομοτηναίο Χρύσανθο Φιλιππίδη.

«Τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την πατρίδα και την ελευθερία. Το παράδειγμα τους ας αποτελέσει για όλους μας οδηγό για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και ας εμπνεύσει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο», είπε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος στο μήνυμα του.

«Σήμερα είναι μια μέρα που μας θυμίζει διαχρονικά τους αγώνες, τη μεγάλη προσπάθεια και τις θυσίες που έχουν κάνει οι πρόγονοι μας ώστε να διατηρούμε μέχρι σήμερα το αίσθημα ελευθερίας και ασφάλειας. Σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της ενότητας, της συνεργασίας αλλά και όλης αυτής της μεγάλης αγωνιστικότητας ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

«Θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη όλους αυτούς που έπεσαν για να έχουμε μέχρι σήμερα την ελευθερία μας και την εθνική ανεξαρτησία μας. Η τιμή για μας είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να είμαστε εδώ για να δίνουμε τη δυνατότητα στη νεολαία και στους μαθητές να βλέπουν τα πράγματα ακόμα καλύτερα στη ζωή τους», σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ