ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Υπέρ της κρατικής επιδότησης εξορύξεων χρυσού, ψήφισαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές της Θράκης

«Με τη θετική τους ψήφο, στην πραγματικότητα αρνήθηκαν να συνταχθούν με την εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις εξορύξεις χρυσού. Αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες, αν το επόμενο διάστημα διαπιστωθεί επέκταση των δραστηριοτήτων εξόρυξης χρυσού και στη Θράκη», αναφέρουν οι Βουλευτές ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Με 165 ψήφους υπέρ (από τη Νέα Δημοκρατία και την Ελληνική Λύση) και 122 κατά, ψηφίστηκε επί της αρχής από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου των 1.000 και πλέον σελίδων, ενώ ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία.

Απών από τη συζήτηση ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης στάθηκαν επικριτικά απέναντι στο νομοσχέδιο.

Οι Βουλευτές ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή τους δήλωση επικρίνουν τους «γαλάζιους» βουλευτές της Θράκης που με τη ψήφο τους αρνήθηκαν, όπως τονίζουν, να συνταχθούν με την εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται:

«Με τη χθεσινοβραδινή θετική τους ψήφο στο άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει για πρώτη φορά την επιδότηση των εξορύξεων χρυσού από το ίδιο το ελληνικό κράτος, οι βουλευτές της ΝΔ στο σύνολό τους, αλλά ιδιαίτερα οι βουλευτές της ΝΔ στη Θράκη, στην πραγματικότητα αρνήθηκαν να συνταχθούν με την εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Αναλαμβάνουν με αυτή τους τη στάση τεράστια ευθύνη απέναντι στους πολίτες, αν το επόμενο διάστημα διαπιστωθεί επέκταση των διαδικασιών και των δραστηριοτήτων εξόρυξης χρυσού και στη Θράκη.

Οι κάτοικοι, οι φορείς, οι συλλογικότητες, οι ενεργοί πολίτες θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση απέναντι σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη προκύψει για τον τόπο μας. Τη γη μας, τα δάση, το νερό, την υγεία των παιδιών, το μέλλον μας, δεν τα διαπραγματευόμαστε.

Ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να έρθει στο προσκήνιο η καθολική εναντίωση της τοπικής κοινωνίας της Θράκης στις χθεσινές εξελίξεις, με παρεμβάσεις και στη Βουλή».

Τη δήλωση υπογράφουν οι Βουλευτές Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Χαρίτου Δημήτρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ