ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος παιδικός σταθμός της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Πραγματοποιήθηκε ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου – «Πρέπει να στηρίξουμε την οικογένεια και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα παιδιά γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων

fonirodopis.gr

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Α’ Βρεφονηπιακού Σταθμού Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», που βρίσκεται επί της οδού Μ.Μ. Ανθίμου 1 στην Κομοτηνή, τελέστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου.

Οι εργασίες ανακαίνισης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ιδίους πόρους της Ιεράς Μητρόπολης, περιελάμβαναν παρεμβάσεις κυρίως στον αύλειο χώρο και στο εξωτερικό του κτιρίου στο οποίο έγινε ενεργειακή αναβάθμιση με αλλαγή κουφωμάτων και τοποθέτηση φελιζόλ ώστε να μην υπάρχουν απώλειες στη θέρμανση και στη ψύξη ενώ εντός του κτιρίου μπήκαν καινούρια κλιματιστικά.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων στις δηλώσεις τόνισε τη βούληση της τοπικής Εκκλησίας να στηρίξει τις οικογένειες ώστε να κάνουν περισσότερα παιδιά προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ σε αυτήν την οικογενειακή στιγμή των βρεφονηπιακών σταθμών της Μητροπόλεως μας. Όλα τα παιδάκια σήμερα θα συναντηθούν εδώ για να γιορτάσουμε τη νέα μας σχολική χρονιά αλλά και να εγκαινιάσουμε τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στον πρώτο παιδικό σταθμό ο οποίος πρόσφατα ανακαινίστηκε. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες και από τους συνεργάτες μου και από τα συνεργεία ούτως ώστε μέσα σε λίγες μέρες να έχει τη μορφή που έχει σήμερα.

Η αγάπη μας για τα παιδιά είναι μεγάλη, ο νέος Επίσκοπος από την ημέρα της εγκαταστάσεως του στην ιστορική Μητρόπολη το πρώτο έργο που θέλησε να δημιουργήσει ήταν έργο της νεότητος και μάλιστα των παιδικών κατασκηνώσεων μας που βρίσκεται στην παραλία Προσκυνητών.

Οι παιδικοί σταθμοί είναι ένα έργο των προκατόχων μου το οποίο εγώ προσπαθώ με τους συνεργάτες μου να το συνεχίσουμε γιατί πρέπει να στηρίξουμε την οικογένεια και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν περισσότερα παιδιά γιατί η Ελλάδα έχει αυτό το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία. Εμείς προσπαθούμε να τους δώσουμε ότι καλύτερο υπάρχει αλλά και μέσα από την εκπαίδευση να τους εμφυτεύσουμε μέσα στη ψυχή τους τον Χριστό, την αγάπη για την πατρίδα και ιδανικά», δήλωσε ο Μαρωνείας Παντελεήμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ