ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλίων: «Η αλαζονική συμπεριφορά Μέτιου υπονομεύει τη λειτουργία της Περιφέρειας»

Ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κατηγορεί τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ για «Λουδοβίκεια» σύνδρομα με αφορμή την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

fonirodopis.gr

Για «Λουδοβίκεια» σύνδρομα και «αλαζονική συμπεριφορά» που υπονομεύει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατηγορεί τον Χρήστο Μέτιο ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων με αφορμή την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Σακελλίων καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας να λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών και να σεβαστεί το πνεύμα και το γράμμα του νόμου καθώς όπως σημειώνει «όταν υπάρχει δυσλειτουργία αυτοί που επωμίζονται το κόστος  είναι οι ίδιοι οι πολίτες».

Η τοποθέτηση του Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης:

«Η αποχώρηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης από το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και οι εντάσεις που υπάρχουν στο κορυφαίο αιρετό όργανο της Περιφέρειάς μας ουσιαστικά αναδεικνύουν ένα μείζον θέμα λειτουργίας του οργάνου με ευθύνη της διοίκησης Μέτιου. Η αντιπολίτευση σύσσωμη αποχώρησε επειδή η διοίκηση ήθελε να στελεχώσει επιτροπές της Περιφέρειας με μονοπαραταξιακές επιλογές. Είναι πρόδηλο ότι η αλαζονική αυτή συμπεριφορά υπονομεύει την δημοκρατική λειτουργία του οργάνου. Σε κάθε περίπτωση η λογική της διοίκησης απέχει πολύ από το πνεύμα συνεννόησης που ουσιαστικά θέτει το νέο νομικό πλαίσιο της απλής αναλογικής. Τα προβλήματα της Περιφέρειας είναι πολλά, οι πολίτες περιμένουν λύσεις.

Εξ αντικειμένου όταν υπάρχει δυσλειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου αυτοί που επωμίζονται το κόστος  στην ζωή τους είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Η διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών και να σεβαστεί το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Η εμμονή της σε μονοπαραταξιακές λογικές ουσιαστικά οδηγεί την περιφέρεια σε στασιμότητα. Τα ‘’λουδοβίκεια’’ σύνδρομα έχουν και σοβαρές επιπτώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x