ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Επιτροπής Μουφτήδων στο Κάιρο οι Μουφτήδες Θράκης

Προσκεκλημένοι του Μεγάλου Μουφτή Αιγύπτου εκπροσώπησαν την ελληνική Πολιτεία με παρεμβάσεις σε θέματα ισλαμικού νομολογιακού ενδιαφέροντος

fonirodopis.gr

Στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Γενικής Γραμματείας της Παγκόσμιας Επιτροπής Μουφτήδων με θέμα: «Διαχείριση Νομολογιακής Διαφοράς: Μια Πολιτισμική Προσέγγιση» που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Al Masah, στο Κάιρο της Αιγύπτου από 15 έως 16 Οκτωβρίου, συμμετείχαν οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Θράκης.

Οι Σοφολογιότατοι Μουφτήδες Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά, Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ και Ξάνθης Καρά Χαλήλ Μπιλάλ ήταν προσκεκλημένοι του Μεγάλου Μουφτή της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Dr Shewqi Allaam ενώ το συνέδριο διεξαγόταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdulfettah Al-Sisii.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι Σοφολογιώτατοι Τοποτηρητές Μουφτήδες εκπροσώπησαν την Ελληνική Πολιτεία με τις παρεμβάσεις τους στις συνεδρίες και στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκαν σε θέματα ισλαμικού νομολογιακού ενδιαφέροντος, επίσης και στις συναντήσεις τους με Υπουργούς, Μουφτήδες, καθηγητές, ερευνητές, στοχαστές από 80 και πλέον μουσουλμανικές και μη μουσουλμανικές χώρες που έλαβαν μέρος στο εν λόγω Διεθνές Συνέδριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ