ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΠΘ: Δωρεάν μετακινήσεις διεκδικούν οι πρακτικάριοι του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας

Αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους μεγάλα ποσά για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, ακόμα και εκτός πόλης, στα πλαίσια της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης

fonirodopis.gr

Την ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα πληρώνονται οι μετακινήσεις τους, διεκδικούν οι πρακτικάριοι του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σε καθημερινή βάση, οι φοιτητές που ασκούν την πρακτική τους άσκηση αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για να μετακινηθούν στην εκάστοτε πόλη όπου ασκούν την πρακτική, γεγονός που δημιουργεί ένα αβάσταχτο για τους ίδιους βάρος.

Η Αλεξάνδρα Αλεξανδράτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Πρακτικάριων, μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» για το θέμα κάλεσε την Πρυτανεία να διεκδικήσει ένα κονδύλιο για τις μεταφορές των φοιτητών, καταθέτοντας το αίτημα του Συλλόγου για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

«Από την αρχή της πρακτικής μας αντιμετωπίζουμε πολλαπλά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή μετακινούμαστε μεγάλος αριθμός φοιτητών εκτός Κομοτηνής ή ακόμα και εντός αλλά αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα εισιτήρια χωρίς να υπάρχει καμία κάλυψη από το Πανεπιστήμιο. Η απόφαση αυτή συμπίπτει με το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο ΕΣΠΑ και να πληρωθούμε όπως γινόταν κάθε χρόνο, έστω και τον πενιχρό μισθό των 400 ευρώ για ένα εξάμηνο. Έχουμε αναφερθεί στον πρόεδρο του Τμήματος αλλά η απάντηση δεν ήταν ικανοποιητική», δήλωσε σχετικά.

Αυτή τη στιγμή οι πρακτικάριοι ανέρχονται περίπου σε 110 φοιτητές εκ των οποίων οι 35 μετακινούνται καθημερινά εκτός Κομοτηνής ενώ ο Σύλλογος εκτός του αιτήματος για δωρεάν μετακινήσεις διεκδικεί επίσης και τη δυνατότητα οι φοιτητές να μπορούν να ασκούν πρακτική για δύο συνεχόμενα εξάμηνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ