ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οκτώ ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης, έθεσε στον Θεοχάρη ο Αντ. Γραβάνης

Μεταξύ άλλων τέθηκαν η αναβάθμιση του Μεθοριακού Σταθμού Νυμφαίας, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Φαναρίου και η ανάδειξη των αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων της Ροδόπης

fonirodopis.gr

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης επισκέφτηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αντώνη Γραβάνη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ έθεσε στον Υπουργό μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ακολούθησε συζήτηση με έμφαση στα συγκεκριμένα  θέματα.

  1. Την δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
  2. Την ολοκλήρωση της ανάπλασης από την ΕΤΑΔ της παραλιακής ζώνης στο Φανάρι.
  3. Την κατάργηση του νόμου 4607/2019 που προβλέπει μείωση του ανώτατου ορίου του εμβαδού (έκτασης) που δύναται να παραχωρηθεί προς απλή χρήση στις επιχειρήσεις εστίασης στον αιγιαλό, από τα 500 τ.μ. στα μόλις 300 τ.μ 
  4. Την αναδιάρθρωση των τιμών ελλιμενισμού σκαφών σε αλιευτικά καταφύγια και μαρίνες  καθώς οι παραλογές τιμές έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα την αποχώρηση τους.
  5. Την ανάδειξη του αρχαιολογικού και πολιτιστικού αποθέματος στη Ροδόπης κυρίως στην περιοχή της Μαρώνειας (Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, Σπήλαιο της Μαρώνειας) και την αξιοποίηση του για προσέλκυση επισκεπτών.
  6. Την αναδιαμόρφωση των τιμών εκκίνησης για αξιοποίηση από ιδιώτες των ακινήτων της ΕΤΑΔ. Πολλά ακίνητα όπως το γνωστό «Μπαρακούντα»  παραμένουν χρόνια αναξιοποίητα, λόγω της αδιαλλαξίας και ανικανότητας της ΕΤΑΔ.
  7. Την δημιουργία σύγχρονης Μαρίνας στο Φανάρι.
  8. Την ανάδειξη της Ροδόπης ως σημείο ενδιαφέροντος για επενδύσεις στον τομέα των υδατοδρομίων.

«Ο Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς  για το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε ο τουρισμός της Μαρώνειας με ευθύνη της Εγνατίας Οδού Α.Ε, που κρατάει μήνες κλειστούς τις εξόδους της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Μέστης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κική Κωσταντινίδου και  εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Γρηγόρης Τζενετίδης. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνόδευσε τον Υπουργό στο Φανάρι, όπου ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης τους ξενάγησε στην παραλιακή ζώνη,  όπου είχε την ευκαιρία να καταγράψει τα προβλήματα που δημιούργησε η κρατική αδιαφορία τα προηγούμενα χρόνια,  τα σημεία ενδιαφέροντος και κυρίως  τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής», δήλωσε σχετικά ο Αντώνης Γραβάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ