ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταμάτης Σακελλίων σε Θεοχάρη: «Στο θέμα του χρυσού δεν υπάρχουν εκπτώσεις»

«Συναίνεση στην καταστροφή και στην ερημοποίηση της περιοχής δεν πρόκειται να δοθεί. Κάθε απόπειρα ανακίνησης του θέματος θα προσκρούσει πάνω στην ομόθυμη άποψη και θέση της τοπικής κοινωνίας», δηλώνει ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

fonirodopis.gr

Μήνυμα στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για το θέμα της επένδυσης χρυσού στη Θράκη, στέλνει μέσω δήλωσης του ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.

Ο Υπουργός Τουρισμού την Τρίτη 15 Οκτωβρίου από την Κομοτηνή, όπου παραβρέθηκε στα πλαίσια επίσκεψης του στην περιοχή, υπεραμύνθηκε της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής λέγοντας πως «δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα» ενώ όσον αφορά ειδικότερα την περιοχή της Θράκης τόνισε πως «δεν έχει ιδιαίτερη γνώση για το θέμα».

 «Ή η τοπική Ν.Δ. δεν ενημέρωσε τον Υπουργό για την πάνδημη αντίδραση στο θέμα του χρυσού ή ο Υπουργός απλώς αγνόησε την όποια ενημέρωση είχε», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Σακελλίων ο οποίος προσθέτει πως «οφείλει πλέον να γνωρίζει ότι στο θέμα του χρυσού δεν υπάρχουν εκπτώσεις εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας».

Αναλυτικά, η δήλωση του Συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης:

«Υπουργός Τουρισμού αφού θυμήθηκε μετά από τρεις μήνες την Σαμοθράκη, μετά το καλοκαιρινό κάζο, αφού δήλωσε και άγνοια για το θέμα της Νυμφαίας επεφύλαξε και μια δυσάρεστη  έκπληξη για τους πολίτες της Θράκης. Αναφερόμενος στο θέμα του χρυσού είπε ότι ανάπτυξη και περιβάλλον πάνε μαζί και έφερε το παράδειγμα της Χαλκιδικής. Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα πράγματα με όρους εταιρειών. Αν λοιπόν στο θέμα του χρυσού της Θράκης η κυβέρνηση μας φέρνει το παράδειγμα των Σκουριών τότε ευλόγως συμπεραίνουμε ότι τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Λες και δεν ξέρουν την άποψη της τοπικής κοινωνίας για το θέμα, λες και δεν έγινε παραμονή της έλευσης του Υπουργού η μεγάλη εκδήλωση της Διανομαρχιακής, ο Υπουργός δηλώνει και άγνοια για το θέμα.

Δύο τινά συμβαίνουν, ή η τοπική Ν.Δ. δεν ενημέρωσε τον Υπουργό για την πάνδημη αντίδραση στο θέμα του χρυσού ή ο Υπουργός απλώς αγνόησε την όποια ενημέρωση είχε. Σε κάθε περίπτωση πάντως η τοποθέτηση του μόνο ανησυχία προκαλεί στους πολίτες της Ροδόπης και του Έβρου.

Είναι βέβαιο πλέον ότι η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τρόπους να περάσει αυτή την επένδυση και τα περί συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας ακούγονται μόνο ως ένα άλλοθι για αυτά που σκέφτονται. Συναίνεση , το ξέρουν δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει. Συναίνεση στην καταστροφή και στην ερημοποίηση της περιοχής δεν πρόκειται να δοθεί.

Ο κ. Θεοχάρης όφειλε να έρθει ενημερωμένος και για το θέμα του χρυσού αλλά και για τα άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνία. Οφείλει πλέον να γνωρίζει ότι στο θέμα του χρυσού δεν υπάρχουν εκπτώσεις εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας. Και ότι κάθε απόπειρα ανακίνησης του θέματος θα προσκρούσει πάνω στην ομόθυμη άποψη και θέση της τοπικής κοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ