ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις «καλένδες» η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ροδόπης

«Ο τουρισμός δεν είναι πρώτος άξονας για την ανάπτυξη της Ροδόπης», είπε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ο οποίος πέταξε το «μπαλάκι» στο Υπουργείο Πολιτισμού – Μοναδικό έργο για τη Ροδόπη… μια ιρλανδική διάβαση στον Ίμερο!

fonirodopis.gr

Στις «καλένδες» παρέπεμψε το θέμα της ανάδειξης και αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Ροδόπης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (15/10) μαζί με τον Υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη.

Θέσαμε το ερώτημα, πως ακριβώς θα αναδειχθεί τουριστικά η Ροδόπη όταν υπάρχουν δρόμοι σε άσχημη κατάσταση, αναξιοποίητοι πολιτιστικοί χώροι όπως η Μαξιμιανούπολη και η Αναστασιούπολη, ανεπαρκής οδική σύνδεση Μαρώνειας – Φαναρίου και ένας υποβαθμισμένος μεθοριακός σταθμός στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ο οποίος δεν αναβαθμίζεται για κάποιους λόγους που μόνο το ΥΠΕΞ μπορεί να γνωρίζει.

Η απάντηση του Χρήστου Μέτιου αφοπλιστική. «Ο τουρισμός δεν είναι ο πρώτος άξονας για την ανάπτυξη της Ροδόπης», είπε ο Περιφερειάρχης κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του για την περιοχή.

Την μοναδική μάλιστα υποδομή που είχε να εξαγγείλει ήταν μια ιρλανδική διάβαση στην Αγία Μαρίνα Ιμέρου, έργο συνολικού ύψους 1,7 εκ. ευρώ το οποίο θα συμβάλλει στην οδική σύνδεση Μαρώνειας – Φαναρίου.

Όσον αφορά την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής ο Περιφερειάρχης προτίμησε μάλλον να πετάξει το «μπαλάκι» στο Υπουργείο Πολιτισμού. «Όλα αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Ανακοίνωσα μια λίστα με μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, για τους οποίους έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση, δεν είπαμε ότι τελείωσε το πρόγραμμα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα μνημεία που θα τα εντάξουμε. Άρα όλα αυτά είναι στους στόχους μας, όμως δεν θέλω να ανακοινώνω προθέσεις. Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα ανακοινωθούν», είπε ο Χρήστος Μέτιος.

Για ακόμη μία χρονιά λοιπόν, η Ροδόπη αναμένεται να δει τους εκατοντάδες χιλιάδες διερχόμενους επισκέπτες που εισέρχονται στη χώρα μας να την προσπερνούν αδιάφορα. Και όλα αυτά χάρη στις υποτυπώδεις υποδομές και στο τουριστικό «όραμα» της Περιφερειακής Αρχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ