ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωτήθηκε για την επένδυση χρυσού στη Θράκη και αυτός απάντησε για τη Χαλκιδική!

Παρ’ ολίγον παρεξήγηση από την τοποθέτηση του Υπουργού Τουρισμού, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα» στην επένδυση χρυσού

fonirodopis.gr

«Μπουρλότο» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης 15 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, παραλίγο να βάλει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με την τοποθέτηση του για την επένδυση χρυσού στη Θράκη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το ποια είναι η άποψη του για τη συγκεκριμένη επένδυση και το αν αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με το τουριστικό πλάνο της Περιφέρειας, ο Υπουργός απάντησε πως «δεν βλέπω σε αντιδιαστολή οποιουδήποτε είδους ανάπτυξη. Ζούμε πια στον 21ο αιώνα που η ανάπτυξη και το περιβάλλον σε όλες τις μορφές, είτε είναι πρωτογενής παραγωγή είτε μεταλλευτική είτε δευτερογενής είτε ο τουρισμός μπορεί να συμβαδίσει. Η ισορροπία μεταξύ των επενδύσεων και πως θα αναπτυχθεί μια περιοχή είναι τοπική απόφαση, όμως είναι και κάποιες επενδύσεις μεγάλου χαρακτήρα που έχουν στρατηγική θέση και η κυβέρνηση αποφασίζει».

Κληθείς δε να διευκρινίσει για το αν συμπεριλαμβάνεται στις «επενδύσεις μεγάλου χαρακτήρα» και ο χρυσός, ο Υπουργός Τουρισμός υπεραμύνθηκε της επένδυσης λέγοντας ότι «δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα».

«Ο χρυσός είναι ένας πόρος της χώρας μας και υπάρχει μια επένδυση, η οποία είναι αδειοδοτημένη, έχει κερδίσει στο ΣτΕ όλες τις προσφυγές και αφού χρησιμοποιεί τα καλύτερα περιβαλλοντικά στάνταρ, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Είναι θέμα άλλου Υπουργείου, εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε ύστερα και από παρέμβαση δημοσιογράφων, όλα τα παραπάνω αφορούσαν την επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής ενώ όσον αφορά την επένδυση στη Θράκη ο κ. Θεοχάρης απλά αρκέστηκε να πει «δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση γι’ αυτό. Δεν είναι ο τομέας της ιδιότητας μου, δεν έχω κάτι να σας πω».

Δείτε στο βίντεο από το 2:10 και μετά τις σχετικές δηλώσεις:

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αντίθετο στον νέο εκλογικό νόμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

Μεταξύ άλλων, το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει μέσω ψηφίσματος την αντίθεση του στην προτεινόμενη εκλογή Δημάρχου με ποσοστό 43% και με μπόνους το 60% των εδρών

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

 Την αντίθεση του στο νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, μέσω ψηφίσματος που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του.

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κυβέρνηση «να αφουγκραστούν τη φωνή των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και να υιοθετήσουν τις προτεινόμενες με το παρόν ψήφισμα αλλαγές».

Να σημειωθεί ότι το παρόν ψήφισμα υπερψήφισαν όλες οι παρατάξεις πλην του Γιάννη Λεβέντη και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου:

«Στην Κομοτηνή σήμερα, 1 Μαρτίου 2021, ημέρα Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση δια τηλεδιασκέψεως, έπειτα από νόμιμη πρόσκληση και εισήγηση της Προέδρου του, Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, και αφού μελέτησε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών» εξέδωσε το παρόν ψήφισμα για να εκφράσει την αντίθεσή του σε προτεινόμενες με το νομοσχέδιο ρυθμίσεις. Ειδικότερα, ως μέλη του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Δήμου Κομοτηνής και παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, υιοθετούμε το παρόν κοινό Ψήφισμα για να εκφράσουμε την εναντίωσή μας σε διατάξεις του νομοσχεδίου.

Είμαστε αντίθετοι:

 1. Στην προτεινόμενη εκλογή Δημάρχου με ποσοστό 43% και με μπόνους το 60% των εδρών, χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση του 50%+1, γεγονός που αποτελεί στρέβλωση της λαϊκής ετυμηγορίας. Ζητούμε Δήμαρχος να εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων, ο οποίος να έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του δημοτικού συμβουλίου.
 2. Στην κατάργηση των ξεχωριστών συνδυασμών των τοπικών κοινοτήτων και στην επαναφορά τους στο συνολικό ψηφοδέλτιο κορμού, διότι αυτό καταργεί την αυτονομία τους και στερεί τις τοπικές κοινωνίες από την έκφραση της βούλησής τους πέρα από κομματικές εξαρτήσεις. Ζητούμε ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβουλίων Κοινότητας και ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για τις αρμοδιότητες και τους πόρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.
 3. Στην μείωση κατά 20% των εδρών του δημοτικού συμβουλίου. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των μελών του Δημοτικού συμβουλίου δεν επιβαρύνει δημοσιονομικά τον προϋπολογισμό του Δήμου, η δε μείωση του αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου συρρικνώνει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση των πολιτών στο Συμβούλιο και δεν ευνοεί την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, ζητούμε να παραμείνει ως έχει σήμερα.
 4. Στην προτεινόμενη μείωση του ποσοστού του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από κάθε φύλοσε 33% από 40%, που ισχύει σήμερα. Ζητούμε να παραμείνει η ποσόστωση για τη συμμετοχή των δύο φύλων στα ψηφοδέλτια, στο 40%.
 5. Στο προτεινόμενο όριο του 3% επί του συνολικού αριθμού των εγκύρων ψηφοδελτίων, που τίθεται για την κατοχύρωση δικαιώματος εκλογής δημοτικού συμβούλου για κάθε συνδυασμό. Προτείνουμε το όριο αυτό να είναι ανάλογο του εκλογικού μέτρου.
 6. Στην θέσπιση ως καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση των συνδυασμών της 31ης Ιουλίου, διότι έτσι επιμηκύνεται υπερβολικά η προεκλογική περίοδος και μάλιστα, εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών. Προτείνουμε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου.
 7. Στην αύξηση των παραβόλων συμμετοχής στις εκλογές, καθώς αυτό αποτελεί αντικίνητρο για τη συμμετοχή των πολιτών στα ψηφοδέλτια και την ενασχόλησή τους με τα κοινά. Προτείνουμε την πλήρη κατάργηση των παραβόλων για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους και στην διατήρηση ενός παραβόλου για κάθε συνδυασμό.
 8. Στον διαχωρισμό των ψηφοδελτίων σε δημοτικές ενότητες. Ζητούμε την ενιαία σταυροδοσία για όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.
 9. Στην προσαύξηση κατά 120% των υποψηφίων συμβούλων κατά την κατάρτιση του συνδυασμού. Προτείνουμε την προσαύξηση έως 100% όσον αφορά στους συμβούλους του κορμού και έως 50% για τους υποψηφίους των Κοινοτήτων.
 10. Στην αύξηση του πληθυσμιακού ορίου για την εκλογή οργάνων διοίκησης στις τοπικές κοινότητες από τους 300 κατοίκους που ισχύει σήμερα στους 500 που προτείνεται με το νομοσχέδιο. Προτείνουμε το όριο εκλογής να παραμείνει στους 300 κατοίκους, ώστε τοπικές κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό μέχρι τριακοσίους (300) κατοίκους να εκλέγουν εκπρόσωπο.
 11. Τέλος και με δεδομένο ότι με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις το Δημοτικό Συμβούλιο αποψιλώθηκε από τις περισσότερες και σπουδαιότερες αποφασιστικές αρμοδιότητές του, καθώς αυτές μεταβιβάστηκαν σε άλλα όργανα, όπως στον Δήμαρχο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ζητούμε οι αρμοδιότητες αυτές να επανέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αποτελεί το κορυφαίο συλλογικό όργανο κάθε Δήμου, καθώς έτσι διασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των παρατάξεων κατά τη συζήτηση των θεμάτων μείζονος σημασίας, η διατύπωση περισσότερων απόψεων και η λήψη των αποφάσεων με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και πλειοψηφία.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κυβέρνηση να αφουγκραστούν τη φωνή των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και να υιοθετήσουν τις προτεινόμενες με το παρόν ψήφισμα αλλαγές, οι οποίες εξασφαλίζουν τόσο την δημοκρατικότερη εκλογή των οργάνων διοίκησης των ΟΤΑ όσο και την εν συνεχεία δημοκρατικότερη διοίκηση των Δήμων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Ιλχάν Αχμέτ για κοινό αγώνα στα αγροτικά ζητήματα της Ροδόπης

Ο Βουλευτής Ροδόπης επιδιώκει τη συμπόρευση φορέων στην αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων αγροτών και κτηνοτρόφων

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε σήμερα στα γραφεία τους τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Διοίκησης και Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ, Κοινωνικής Πολιτικής, Τζιχάν Ιμάμογλου καθώς και τον περιφερειακό σύμβουλο αρμόδιο για ζητήματα Ψηφιακής Πολιτικής και Νέων Τεχνολογιών, Ταρκάν Μουλαντζά.

Αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Με βαθιά αίσθηση του θεσμικού μου καθήκοντος που απορρέει από την βουλευτική μου ιδιότητα επισκέφθηκα σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Διοίκησης και Διαφάνειας, Αχμέτ Ιμπράμ, τον επίσης θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Τζιχάν Ιμάμογλου και τον περιφερειακό σύμβουλο αρμόδιο για ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και νέων τεχνολογιών, Ταρκάν Μουλταζά, προκειμένου να συντονίσουμε τον βηματισμό μας στην αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων που πλήττουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, τους ενημέρωσα για τις πρωτοβουλίες μου εντός και εκτός κοινοβουλίου και συζητήσαμε την προοπτική κοινών πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση μεγάλων αδικιών που έχουν συντελεστεί όπως συμβαίνει με τους καπνοκαλλιεργητές, που οδηγούνται σε οικονομικό αφανισμό.

Αναφέρθηκα ταυτόχρονα στην πρόσφατη επαφή που είχα με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο από τον οποίο και ζήτησα να ασκήσει την επιρροή του προς την κυβέρνηση στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου για να εισακουστούν τα αιτήματα των καπνοπαραγωγών.

Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δοθεί κοινός αγώνας εκ μέρος μας υπέρ των απαιτήσεων τους και ότι η διεκδίκηση μας προς τα αρμόδια υπουργεία είναι προς το καλό της περιοχής, των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

«Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θυμήθηκε επιτέλους τη Νυμφαία!»

«Με καθυστέρηση σχεδόν ενός έτους ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, θυμήθηκε να ζητήσει το άνοιγμα της συνοριακής εισόδου της Νυμφαίας», σχολιάζει η «Περιφερειακή Σύνθεση»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», σημειώνει η παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» σχετικά με την πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να ανοίξει ο Συνοριακός Σταθμός Νυμφαίας.

Σύμφωνα με τον Κώστα Αντωνιάδη, το θέμα αφορά και την Καβάλα καθώς οι περισσότεροι τουρίστες καταφθάνουν στην περιοχή από χώρες των Βαλκανίων μέσω της Νυμφαίας.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» αναφέρει αναλυτικά:

«Διαβάσαμε στον τύπο ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ζήτησε (κάλιο αργά παρά ποτέ) να γίνουν ενέργειες ώστε να ξαναλειτουργήσει η συνοριακή είσοδος της Νυμφαίας για την είσοδο τουριστών! Χαιρόμαστε πολύ που συμφωνεί με τις απόψεις της παράταξής μας, αλλά λυπόμαστε που το κάνει ακόμη μια φορά απλά ως παρατηρητής των εξελίξεων.

Ο κάθε Αντιπεριφερειάρχης, είτε χωρικός είτε θεματικός οφείλει να πρωτοστατεί στις εξελίξεις και να είναι πρωτοπόρος και όχι να λειτουργεί με χρόνοκαθυστέρηση.

Με καθυστέρηση, λοιπόν, σχεδόν ενός έτους ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, που πολλές φορές έχει ψηφίσει ενάντια στα συμφέροντα των Π.Ε. Καβάλας & Π.Ε. Θάσου θυμήθηκε να ζητήσει το άνοιγμα της συνοριακής εισόδου της Νυμφαίας! Μάρτιο μήνα πλέον να απευθυνθεί προς οποιοδήποτε αρμόδιο φορέα. Τον παροτρύνουμε να διαβάσει την επερώτηση που έχει καταθέσει στο Π.Σ. η παράταξή μας (με συντονίστρια την κα Μαρία Πολυμέρου και τις υπογραφές όλων των Συμβούλων στις 19/2 ε.ε.) σχετικά με τον Τουρισμό μήπως και μπορέσει να αντιληφθεί και τι άλλο χρειάζεται ο τουρισμός στην Θάσο και στην Καβάλα, τι πρέπει να γίνει για την υγειονομική ασφάλεια και ταυτοχρόνως να μάθει και τι άλλα προβλήματα έχει προκαλέσει στον τουρισμό και στην οικονομία η διοίκηση στην οποία μετέχει !

Στην ίδια ερώτηση, με την εμπειρία της κας Πολυμέρου, που προέρχεται από τον Τουριστικό Κλάδο περιγράφονται αναλυτικά οι προβληματισμοί τους οποίους έχουν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου κ ήταν στην ευχέρεια της διοίκησης να συζητηθούν στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου αλλά προφανώς δεν το θεώρησαν σημαντικό και έτσι η επερώτηση θα συζητηθεί στο τέλος Μαρτίου!

Γιατί, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αφού νοιάζεται τόσο πολύ δεν ζήτησε να συζητηθεί η επερώτηση μας; Αυτά που επιτέλους ανακάλυψε θα πρέπει να τα θέσει πρώτιστα στην διοίκηση της Περιφέρειας! Τέλος οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε θέση ευθύνης και οφείλει να μην λειτουργεί ως ουραγός κι έτσι να πλήττει τις Π.Ε. Καβάλας κ Π.Ε. Θάσου

Υ.Γ. Τα πολυφωτογραφημένα φώτα που αλλάξατε στο οδικό δίκτυο καλό θα είναι να ανάβουν κιόλας. Διότι σε πολλά σημεία εδώ και 20 μέρες παραμένουν σαν τη διοίκηση, χωρίς φως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Αντίθετο στον νέο εκλογικό νόμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Πρωτοβουλία Ιλχάν Αχμέτ για κοινό αγώνα στα αγροτικά ζητήματα της Ροδόπης

ΠΑΙΔΕΙΑ1 ημέρα πριν

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής: «Τα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν πλέον καταφύγιο εκβιασμού και ανομίας»

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΠΑΙΔΕΙΑ1 ημέρα πριν

Κάλεσμα συστράτευσης στους τοπικούς φορείς απευθύνουν φοιτητές της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος μαθητής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πριν

Δικαίωση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. εναντίον του ολλανδικού ομίλου Heineken

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 ημέρα πριν

«Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θυμήθηκε επιτέλους τη Νυμφαία!»

YΓΕΙΑ1 ημέρα πριν

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα rapid tests σήμερα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Επίτιμος πρόεδρος HDP: «Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εξωτερικοί φρουροί Φυλακών Κομοτηνής

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη και πάλι η Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Τούρκος αναλυτής: «Με τις πλάτες Γερμανών υπουργών ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Γυναίκα απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας

ΕΒΡΟΣ4 ημέρες πριν

Ανατροπή με τον θάνατο στρατιώτη στον Έβρο – Ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Στυλιανίδης: «Επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας από τουρκικά σωματεία με έδρα τη Γερμανία»

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Αρωγός στις πρωτοβουλίες του Δήμου Κομοτηνής ο Δημήτρης Χαρίτου

ΠΑΙΔΕΙΑ6 ημέρες πριν

Φοιτητές και Σύλλογοι στην Κομοτηνή καταδικάζουν την άγρια καταστολή στο ΑΠΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x