ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΕΘΝΗ

Προπαγάνδα α λα Γκέμπελς από τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής

Ο Μουράτ Ομέρογλου χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες» τους Κούρδους του PYD/YPG και δηλώνει πως στόχος της Τουρκίας είναι «να εξουδετερωθούν οι τρομοκράτες και να απελευθερωθούν οι Σύριοι από την καταπίεση και τη σκληρότητα αυτών των τρομοκρατών» – Η πραγματικότητα που τον διαψεύδει οικτρά

fonirodopis.gr

Η περίπτωση μας θυμίζει τον διαβόητο υπουργό Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ (1933-1945), Γιόζεφ Γκέμπελς, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην επίτευξη των στόχων της ναζιστικής θηριωδίας προπαγανδίζοντας την «αναγκαιότητα» του ναζιστικού οράματος και της Γερμανίας ως «θεματοφύλακα κατά του εβραιομπολσεβικισμού».

Αναφερόμαστε φυσικά στον Μουράτ Ομέρογλου, τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παρατηρητής» προπαγανδίζει την «αναγκαιότητα» της τουρκικής –παράνομης- εισβολής σε μια άλλη χώρα, δικαιολογώντας τη θηριωδία εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων άμαχων ανθρώπων και προβάλλοντας συνάμα την Τουρκία ως «θεματοφύλακα» κατά της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος Πρόξενος αφού χαρακτηρίζει το Κουρδικό κόμμα (PYD) και την Κουρδική Πολιτοφυλακή (YPG) στη Συρία ως «τρομοκρατικές οργανώσεις» τονίζει πως στόχος της Τουρκίας είναι «να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων της, να εξουδετερωθούν οι τρομοκράτες στην περιοχή και να απελευθερωθούν οι Σύριοι από την καταπίεση και τη σκληρότητα αυτών των τρομοκρατών».

Επισημαίνει δε, επιπλέον, πως στόχος είναι «να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη για τους Σύριους πρόσφυγες ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους οικειοθελώς και με ασφάλεια» φέρνοντας ως παράδειγμα τις προηγούμενες παρόμοιου τύπου επιχειρήσεις της Τουρκίας οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, «περισσότεροι από 360 χιλιάδες Σύριοι να επιστρέψουν στις περιοχές που εκκαθαρίστηκαν από τους τρομοκράτες».

Η πραγματικότητα ωστόσο διαψεύδει οικτρά τον Μουράτ Ομέρογλου. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα της παράνομης τουρκικής εισβολής είναι να εκτοπιστούν από τις εστίες τους περισσότεροι από 270.000 άμαχοι -εκ των οποίων τα 70.000 παιδιά- και να απελευθερωθούν τουλάχιστον 12.000 τζιχαντιστές, που κρατούνταν από τους Κούρδους σε φυλακές της Βόρειας Συρίας.

Οι συνέπειες δε, όπως συνομολογούν δεκάδες αναλυτές και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, θα είναι τρομακτικές. Πέρα από τις ανθρώπινες ζωές και τις υλικές καταστροφές, επίκειται δημιουργία ενός νέου προσφυγικού κύματος, πλήρης αποσταθεροποίηση της περιοχής, αποκλεισμός οποιασδήποτε πιθανότητας ειρήνευσης αλλά και η παροχή ευκαιρίας στον ISIS να συσπειρωθεί ξανά.

Και επειδή πολλές φορές δεν χρειάζεται να γράφουμε πολλά καθώς οι εικόνες μιλούν καλύτερα από μόνες τους, αφιερώνουμε στον Μουράτ Ομέρογλου τα παρακάτω βίντεο με τις θηριωδίες των Τούρκων στρατιωτών εις βάρος άμαχων και άοπλων ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ