ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι» στην Κομοτηνή

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο

fonirodopis.gr

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»  παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι» στην Κομοτηνή, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην REX).

«Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» είναι μια ιστορική παράσταση του Νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών. Σ’ αυτήν την παράσταση ζυμώνονται ο θρύλος του Αγίου Γεωργίου, με την παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του θρυλικού ήρωα της φυλλάδας.

Η υπόθεση είναι γνωστή: ένα θηρίο έχει σταθεί στην πηγή απ’ όπου υδροδοτείται όλη η πόλη. Για να αφήσει τον κόσμο να πάρει νερό, απαιτεί τη θυσία μιας νεαρής κοπέλας.

Το επόμενο υποψήφιο θύμα είναι η κόρη του Βεζίρη. Όποιος τη σώσει θα γίνει πλούσιος και θα την παντρευτεί. Κάποιοι σπεύδουν να αντιμετωπίσουν το θηρίο. Ο Καραγκιόζης από δίπλα. Θα χάσει τέτοιο πανηγύρι; Κανένας δεν μπορεί όμως να το σκοτώσει. Έρχεται και η ώρα του θρυλικού Μεγαλέξανδρου να αντιμετωπίσει το θηρίο. Θα τα καταφέρει;

Ο θίασος προσεγγίζει με σεβασμό την κλασική αυτή παράσταση διατηρώντας την κωμική διάσταση που έχει κάθε παράσταση Καραγκιόζη, προβάλλοντας όμως ταυτόχρονα το ηρωικό πνεύμα που τη διέπει.

Η μεγάλη, λοιπόν, μάχη ξεκινά…
Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι.
Η δικαιοσύνη εναντίον της ανομίας.
Το καλό απέναντι στο κακό.
Το φως μάχεται το σκοτάδι.
Ποιος θα νικήσει; Η συνέχεια στο πανί…

Γενική Είσοδος: 5 €

Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»
http://www.talesofkaragiozis.gr/
facebook: paramythiakaragiozi

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 – 18:00
Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην REX)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ