ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Εξαιρούνται καναλάρχες και εκδότες ΜΜΕ από την δήλωση πόθεν έσχες

Με το εμβόλιμο άρθρο 158 στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο καταργείται η υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ

fonirodopis.gr

Τέλος στην υποχρεωτική επιβολή δηλώσεων Πόθεν Έσχες για καναλάρχες και εκδότες ΜΜΕ βάζει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Μεταξύ διάφορων διατάξεων τροποποιεί και τον Ν.4339/2015 (γνωστότερο ως νόμο Παππά) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες και τα ΜΜΕ γενικότερα, όμως το σημαντικότερο είναι ότι με το εμβόλιμο άρθρο 158, το οποίο δεν υπήρχε στη δημόσια διαβούλευση, καταργείται η υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ, υπό την προϋπόθεση η εταιρεία – μέτοχος να είναι είναι fund της Ε.Ε. ή του ΟΟΣΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε ΜΜΕ είτε πρόκειται για κανάλι, είτε για εφημερίδα, είτε για ιστοσελίδα ή ψηφιακή πλατφόρμα δεν έχει πλέον την υποχρέωση να εμφανίζει τα μετοχολόγιά του στον φορέα που το ελέγχει. Ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατόν να φαίνεται ποιο φυσικό πρόσωπο ελέγχει το εκάστοτε ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ