ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι το προσφυγικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση ως «μπάχαλο», προσθέτοντας ότι για να ξεπεραστεί, χρειάζεται πολιτική ουσίας

fonirodopis.gr

Βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων επιφύλαξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει ευρωπαϊκή συμφωνία για κυρώσεις κατά της Άγκυρας, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έπρεπε να ασκήσει πιέσεις -αυτούς τους τρεις μήνες που βρίσκεται στην εξουσία- προς την Ευρώπη για να επιβληθούν οι εν λόγω κυρώσεις στην Τουρκία.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, μιλώντας με αριθμούς: «Όταν παραδώσαμε την διακυβέρνηση, στις 7 Ιουλίου 2019, στη Μόρια βρίσκονταν 5.600 πρόσφυγες. Από την 1η Οκτωβρίου βρίσκονται 12.680 πρόσφυγες. Όταν παραδώσαμε την διακυβέρνηση, η Ελλάδα ήταν η 2η χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αιτήσεων ασύλου & η 4η χώρα σε ρυθμό απόδοσης ασύλου», επισήμανε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι το προσφυγικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση ως «μπάχαλο», προσθέτοντας ότι για να ξεπεραστεί, χρειάζεται πολιτική ουσίας. «Δεν μπορείς να λύσεις το ζήτημα με κορώνες», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κυβερνητικό ρεβανσισμό και δειλία, ενώ χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκι» το θέαμα των άδειων κυβερνητικών εδράνων στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην οικονομία, δήλωσε με νόημα ότι «πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει 4ο μνημόνιο… σήμερα, η οικονομία πάει καλά χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για να βγούμε από τα μνημόνια», προσθέτοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει «δεν δημιουργήθηκε τους τελευταίους 3 μήνες».

Για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού τόνισε ότι «οφείλουμε να κρατήσουμε μακριά την μικροπολιτική αντιπαράθεση και την πλειοδοσία» από αυτό το ζήτημα.

Τέλος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος με στόχο «να αντιστοιχηθεί ο κομματικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ