ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Δημ. Λουρίκας: «Η επένδυση χρυσού δεν έχει να προσφέρει κάτι στον αναπτυξιακό τομέα»

Την πάγια και σταθερή θέση του ΤΕΕ Θράκης κατά της εξόρυξης χρυσού κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ ο Δημήτρης Λουρίκας

fonirodopis.gr
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας με την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Ζωή Κοσμίδου

Την πάγια και σταθερή θέση του ΤΕΕ Θράκης κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σάπες Ροδόπης και στο Πέραμα Έβρου κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ κατά τη διάρκεια της χθεσινής (9/10) του συνεδρίασης, ο Δημήτρης Λουρίκας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης σημείωσε ότι η επένδυση χρυσού δεν έχει να προσφέρει κάτι στον αναπτυξιακό τομέα και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι καινούριο, η θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου παραμένει σταθερά κατά της εξόρυξης.

«Εσείς παράγετε πολιτική όμως εμείς παράγουμε επιστημοσύνη και άρα ο λόγος μας θα πρέπει να είναι ψυχρός και τεκμηριωμένος. Ζυγίσαμε όλα τα υπέρ και τα κατά. Τα υπέρ ήταν το θέμα της ανεργίας με κάποιες θέσεις εργασίας και επίσης το 1% που προβλέπει ο αναχρονιστικός μεταλλευτικός κώδικας και στα κατά ήταν όλα αυτά που όλοι τα γνωρίζετε, κυάνωση, λειψυδρία, ερημοποίηση και ότι άλλο συνεπάγεται. Έτσι, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν έχει κάτι να προσφέρει στον αναπτυξιακό τομέα» σημείωσε ο κ. Λουρίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι  «η διαφορά με τώρα είναι ότι τότε η τοπική κοινωνία δεν γνώριζε και ζήτησε τη γνώμη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, το οποίο την εξέφρασε κάθετα και ξεκάθαρα. Τώρα, από τη στιγμή που δεν έχει τεθεί κάτι καινούριο η άποψη μας παραμένει ίδια. Για εμάς υπάρχει η εκφρασμένη και στη Διοικούσα Επιτροπή και στην Αντιπροσωπεία θέση την οποία στηρίζουμε μέχρι τώρα και είμαστε κατά της εξόρυξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ